Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Daten in de zomer

Het zwoelste dateseizoen is officieel geopend. Inspiratie nodig voor een spannende, originele date? Ik heb weer een lijst vol tips.

Een romantisch terras op

People sitting outside Alex + Pinard terrace
Afbeelding van Alex Cheuk

Strijk neer bij Alex + Pinard in Oost om urenlang te proosten met een van de vele natuurlijke wijnen van hun kaart. Na al dat kletsen trek gekregen? Dan zit je hier goed. Tot sluitingstijd serveren ze meerdere kazen, vleeswaren en andere chiquere avondsnacks. Nog zo’n fijne plek is Café Parlotte. Naast kletsen (want dat betekent parlotte), is hier een vorkje prikken ook een aanrader aangezien het menu je uitnodigt om samen gerechten te delen. Meer de romantische sferen opzoeken? Waan je in Frankrijk bij de Fruits de mer pop-up. Vlakbij Amsterdam krijg je hier in juli en augustus een rondleiding door een wijngaard. Daarnaast krijg je een glas bubbels en een gedekte tafel vol met bisque, zeevruchten, baguette en witte wijn. Als dit geen indruk maakt op je date, dan weet ik het ook niet meer!

Luisteren naar livemuziek tussen de dieren

Performance of musician / saxophonist Benjamin Herman during Artis Zoomeravonden
Afbeelding van Bas Losekoot

ARTIS is in de zomer open tot zonsondergang, met op de zaterdagen zelfs livemuziek. In de middag hoor je studenten van het Conservatorium van Amsterdam en ’s avonds betreedt aanstormend muziektalent het podium in de Muziektent, zoals FRIDAY, Supermoon en Goldkimono. Bekijk het hele programma van de ARTIS Zoomeravonden

Duik het park in

Met klassieke dates, zoals een wandeling door het Vondelpark, zit je altijd goed. Na de wandeling je (nieuwe) geliefde in de ogen kijken? Doe dan een drankje in het Blauwe Theehuis of geniet van een van de voorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater. Ieder weekend staat daar een verrassend programma klaar, zoals muziek van Lucas Hamming en Bob uit Zuid en cabaret van Kasper van der Laan en Martijn Koning.

Gevulde picknickmand

Sun is out! Met de Nederlandse zomer zijn de weersvoorspellingen niet altijd klaar voor een buitenactiviteit. Mocht de zon zich toch laten zien, dan móét je natuurlijk naar buiten. Dus pak je picknickmand in met zelfgemaakte salades, broodjes en dips en plof samen neer op een uitgestrekt grasveld of in een omvangrijk bos. Bekijk de beste picknickplekken

Ga het water op

A couple on a boat in the water of the Groene Hart
Afbeelding van Koen Smilde

Iets avontuurlijks doen maar ondertussen afkoeling zoeken? Huur een bootje, want het is geen geheim dat Amsterdam een groot deel van haar charme te danken heeft aan het water. Dus wil je indruk maken met een vaarroute? Bekijk de mooiste vaarroutes buiten het centrum en de leukste aanmeerlocaties voor een welverdiende pauze. Zin in iets meer beweging? Huur dan een waterfiets of kano, of ga suppen rondom het Muiderslot. 

Zelf de chef uithangen

Alle zwoele buitenactiviteiten al gehad en klaar voor iets meer avontuur? Ga dan samen foerageren door de stad. Trek samen als echte chef-koks er op uit om jullie eigen ingrediënten te plukken om later in de keuken hiermee aan de slag te gaan. Meer inspiratie voor je foerageer-avontuur nodig? Lees dan hier de tips van Steven Broere, chef-kok van restaurant Foer.