Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Two men gardening at Kazerne Reigersbos
Afbeelding van Jan de Ridder

Daten in de zomer

Het zwoelste dateseizoen is officieel geopend. Inspiratie nodig voor een stomende, originele date? Duik dan snel in deze lijst vol tips.

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte

Een romantisch terras op

People sitting outside Alex + Pinard terrace
Afbeelding van Alex Cheuk

Strijk neer bij Alex + Pinard in Oost om urenlang te proosten met een van de vele natuurlijke wijnen van de kaart. Trek gekregen? Dan zit je hier ook goed. Tot sluitingstijd serveren ze meerdere kazen, vleeswaren en andere chiquere avondsnacks. Nog zo’n fijne plek is Café Parlotte. Naast kletsen (want dat betekent parlotte), is hier een vorkje prikken ook een aanrader aangezien het menu je uitnodigt om samen gerechten te delen. Meer romantische sferen opzoeken? Waan je in Frankrijk bij de Fruits de mer pop-up. Vlakbij Amsterdam krijg je hier in juli en augustus een rondleiding door een wijngaard. Daarnaast krijg je een glas bubbels en een gedekte tafel vol met bisque, zeevruchten, baguette en witte wijn.

Luisteren naar livemuziek tussen de dieren

Performance of musician / saxophonist Benjamin Herman during Artis Zoomeravonden
Afbeelding van Bas Losekoot

ARTIS is in de zomer open tot zonsondergang, met op de zaterdagen zelfs livemuziek. ’s Avonds betreedt aanstormend muziektalent het podium in de Muziektent; vorig jaar stonden FRIDAY, Supermoon en Goldkimono er al. Houd de website in de gaten voor het volledige programma

Duik het park in

Met klassieke dates, zoals een wandeling door het Vondelpark, zit je altijd goed. Na de wandeling je (nieuwe) geliefde dieper in de ogen kijken? Doe dan een drankje in het Blauwe Theehuis of geniet van een van de voorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater. Ieder weekend staat daar een verrassend programma klaar, met op de vrijdagavond dans, zaterdagmiddag een familieprogramma, zaterdagavond comedy, zondagochtend klassiek en zondagmiddag (pop)muziek. 

Gevulde picknickmand

Sun is out! Met de Nederlandse zomer staan de weersvoorspellingen niet altijd garant voor een buitenactiviteit. Mocht de zon zich toch laten zien, dan móét je natuurlijk naar buiten. Dus pak je picknickmand in met zelfgemaakte salades, broodjes en dips en plof samen neer op een uitgestrekt grasveld of in het bos. Bekijk de beste picknickplekken.

Ga het water op

A couple on a boat in the water of the Groene Hart
Afbeelding van Koen Smilde

Iets avontuurlijks doen maar ondertussen afkoeling zoeken? Huur een bootje, want het is geen geheim dat Amsterdam een groot deel van haar charme te danken heeft aan het water. Dus wil je indruk maken met een vaarroute? Bekijk de mooiste vaarroutes buiten het centrum en de leukste aanmeerlocaties voor een welverdiende pauze. Zin in iets meer beweging? Huur dan een waterfiets of kano, of ga suppen op de Amstel.

Zelf de chef uithangen

Heb je alle zwoele buitenactiviteiten al gehad en ben je klaar voor iets meer uitdaging? Ga dan samen foerageren door de stad. Trek er als echte chef-koks op uit om jullie eigen ingrediënten te plukken om later in de keuken mee aan de slag te gaan. Hier vind je een wildplukwijzer en weet je precies wat je wel en niet kunt plukken. 

Ontwijk de hitte

Afbeelding van Uit in Amsterdam

Tijdens het daten in de zomer kunnen de temperaturen flink stijgen, en niet alleen door je vlam. Wil je de koelte opzoeken en echt iets origineels doen? Boek dan samen een Tapijt Tufting Workshop. Een wattes? Tuften is anno 2023 helemaal hip. Maak met een tufting machine jullie eigen prachtige tapijt. Vorm, ontwerp en creatie is helemaal aan jullie. 

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte