Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
The Muiderslot is a medieval castle in the North Holland town of Muiden, built around 1285, restored to its former glory from 1370 and a national museum since 1878.
Afbeelding van Koen Dijkstra

Amsterdam & Region Travel Ticket

Ontdek Amsterdam en de omliggende regio met de Amsterdam & Region Travel Ticket: een speciale kaart voor het openbaar vervoer, geldig in metro's, trams, bussen en treinen van GVB, Connexxion, EBS, AllGo, R-net en NS in de metropoolregio Amsterdam. De Amsterdam & Region Travel Ticket is nu ook online te koop.

OV-kaart voor Amsterdam & metropoolregio

In de regio van Amsterdam is er meer te zien dan grote steden alleen. Met het Amsterdam & Region Travel Ticket ontdek je de stranden van Zandvoort, de kaasmarkt in Edam en oer-Hollandse dorpen als Volendam met een openbaarvervoerskaart voor 1, 2 of 3 dagen. Bij de aankoop van deze kaart ontvang je een bijbehorende Routekaart voor de regio Amsterdam (PDF) vol handige tips en niet te missen hoogtepunten.

Prijs & verkooppunten

Het Amsterdam & Region Travel Ticket kost €21,- voor 1 dag, €31,50,- voor 2 dagen en €40,50 voor 3 dagen. De wegwerpchipkaart is te koop bij diverse hotels, campings en loketten van deelnemende vervoerders, waaronder:

GVB Tickets & Info: Amsterdam Centraal Station (Stationsplein), Station Bijlmer ArenA, Station Noord & Station Zuid

Amsterdam & Region Travel Ticket gebruiken

Het Amsterdam & Region Travel Ticket is geldig op elke route die in de Routekaart (PDF) opgenomen is. Het gebruik van je kaart is simpel:

  • Tickets zijn geldig voor 1, 2 of 3 kalenderdagen. Een dag in dit geval begint om 0:00 en eindigt de volgende dag om 4:00.
  • Je kaart wordt geactiveerd zodra je de eerste keer incheckt in tram, bus, metro of trein.
  • Je moet elke keer in- en uitchecken zodra je in- of uitstapt.
  • De kaartjes zijn geldig op alle tram-, bus- en metrolijnen van GVB, Connexxion, EBS (inclusief nachtlijnen) en treinen van NS in de metropoolregio Amsterdam. In en om Almere kan dit ticket zowel in de allGo als R-net buslijnen gebruikt worden.

Bij aanvullende vragen of een defecte Amsterdam & Region Travel Ticket kun je terecht bij een van bovengenoemde verkooppunten.