Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Ontdek Amsterdam met de

I amsterdam City Card

Met de I amsterdam City Card ontdek je Amsterdam op een unieke manier. Je krijgt toegang tot alle grote highlights en meer dan 70 musea, openbaar vervoer, een rondvaart en fietsverhuur.

Bekijk hoe de City Card werkt

Video thumbnail
Ontdek Amsterdam's rijke culturele aanbod met één kaart
Reis onbezorgd door de stad met onbeperkt openbaar vervoer
Verken de stad moeiteloos met de I amsterdam City Card app
A'dam building in Amsterdam with the lookout tower, revolving restaurant and swim. Dutch attraction for tourism and views in gorgeous sunshine with blue sky

Inbegrepen bij de City Card

Museums en attracties

Krijg gratis toegang tot meer dan 70 musea en topattracties in Amsterdam.

Openbaar vervoer

Onbeperkt openbaar vervoer in de hele stad met metro, tram en bus.

Rondvaart

Ontdek Amsterdam vanaf het water met een unieke rondvaart van 1 uur.

Fietsverhuur

Huur een fiets voor een dag en verken de stad.

Korting en freebies

Ontvang korting of gifts bij diverse locaties in Amsterdam.

Ontdek activiteiten

Bestel je I amsterdam City Card

24 uur

60

48 uur

85

72 uur

100

96 uur

115

120 uur

125
Totaal € 0,00
Couple looking at the City Map

De City Card in drie stappen

1

Koop je kaart

Bestel je City Card online of kom langs bij onze I amsterdam Store op Station Amsterdam Centraal.

2

Activeer je kaart

Jij kiest zelf wanneer je jouw City Card activeert. Activeer de digitale kaart in de City Card app. De fysieke kaart wordt geactiveerd wanneer je deze voor het eerst gebruikt.

3

Gebruik je kaart

Om City Card locaties te bezoeken toon je de City Card bij de entree. Reizen met het openbaar vervoer is heel eenvoudig; scan je kaart wanneer je een bus, tram of metro instapt.

Goed om te weten

Hoe activeer je je City Card
Je kunt je City Card activeren wanneer je wilt. Koop de City Card wanneer je maar wilt en activeer je kaart wanneer je klaar bent om de stad te verkennen. Als je ervoor kiest om de fysieke City Card te kopen, wordt je kaart geactiveerd wanneer je deze voor het eerst gebruikt in Amsterdam. Als je ervoor kiest om de digitale City Card te kopen, kun je je kaart activeren via de I amsterdam City Card app. Download de app hier.
Hoe ga je op een rondvaart
Met je City Card kun je genieten van een rondvaart bij alle grote rondvaartmaatschappijen in Amsterdam. Vooraf reserveren is niet nodig. Zoek een vertrekpunt bij jou in de buurt en stap op een rondvaartboot wanneer het jou uitkomt. Vind hier vertreklocaties.
Hoe gebruik je het openbaar vervoer in Amsterdam
De City Card is geldig op al het vervoer van GVB. U herkent het GVB aan het blauwe logo. Het GVB exploiteert de bus-, tram-, metro- en veerlijnen in Amsterdam. De nachtbus is ook inbegrepen. U kunt met een fysieke of digitale City Card in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Meer over het openbaar vervoer.
Over de I amsterdam City Card app
Haal het meeste uit je reis met de officiële I amsterdam City Card app. Wanneer je kiest voor de digitale City Card kun je je City Card uploaden in de app en met je smartphone musea, attracties en het openbaar vervoer bezoeken. Deel je City Cards met je vrienden door de kaarten over te zetten naar hun telefoons. Sla ten slotte uw favoriete locaties op om uw eigen route samen te stellen.
Over het boeken van timeslots
Bij de meeste City Card-locaties hoef je niet vooraf een tijdslot te reserveren, maar sommige wel. Kijk goed of je van tevoren een tijdslot moet reserveren.