Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Jan Harm Lieftinck

Kamperen in Amsterdam en omgeving

In Amsterdam vind je een paar van de beste campings van Europa dankzij de omliggende natuur- en zeegebieden. Haal dus de tent of caravan maar uit de winterstalling en ontdek deze 7 campings.

Camping Vliegenbos

Camping Vliegenbos ligt in een bosgebied in Amsterdam-Noord en biedt makkelijk toegang tot de binnenstad, moderne voorzieningen en de omliggende natuur. Daarnaast vind je er ook verschillende soorten accommodaties. Zo is er het ‘campinghotel’, waar 20 zelfontworpen tenten rondom een gezellige buitenkeuken met loungegebied staan. Je kunt ook kiezen voor één van de gemeubileerde trekkershutten.

Camperpark Amsterdam

Vanaf de Camperpark Amsterdam aan het Gaasperplas Park sta je met de metro in 15 minuten in hartje Amsterdam. Het is daarmee een ideale locatie voor natuurliefhebbers die dichtbij de stad willen blijven. Ook in recreatiegebied Gaasperplas Park valt genoeg te beleven, zowel voor volwassenen als kinderen. Denk aan wandel- en fietspaden, speelplaatsen en allerlei mogelijkheden voor watersporten, waaronder kanoën, windsurfen en meer. Op deze camping vind je alleen plekken voor tenten, campers en caravans. Wel is er een restaurant, afhaalcorner, supermarkt, sanitaire voorzieningen en gratis wifi.

Camping Zeeburg

Deze knusse kampeerspot bevindt zich op een klein eiland in het IJmeer, aan de oostzijde van de stad. De camping voelt aan als een gemeenschap en biedt toegang tot een restaurant, supermarkt, buitenkeuken, kruidentuin, kinderboerderij en wekelijkse live muziek en evenementen. Naast plekken voor tenten en caravans, kun je op Camping Zeeburg ook terecht bij één van de kleurrijke 2- of 4 persoons wagonettes of eco-cabines. Deze cabines zijn gemeubileerd en verwarmd.

Camping De Badhoeve

Camping de Badhoeve in Amsterdam is de ideale camping voor watersporters, wandelaars en fietsers. Je kunt via verschillende routes langs de meren naar dorpjes als Marken en Volendam trekken. Of je nou met een tentje of caravan komt, je zit sowieso aan het water omdat de camping tussen het Kinselmeer en het IJmeer ligt.

Camping De Lakens

Op camping De Lakens in Bloemendaal kun je neerstrijken in een authentieke Amerikaanse schoolbus (‘de Beachbus’), een hippe Airstream-trailer uit de jaren 50, een sfeervolle kampeerbungalow of een ‘backpack shack’ in de duinen. Daarnaast zijn er ook tenten beschikbaar: opgezet en klaar voor gebruik. Naast de schone douche- en toiletvoorzieningen, kun je jezelf hier ook trakteren op een massage, manicure, yogasessie, of naar de Finse sauna.

Camping Bakkum

Even de stad uit? Camping Bakkum in Castricum aan zee biedt voor ieder wat wils. Kom tot rust in de verkoelende schaduw van de esdoornbomen op het Zeeduin, of ontdek de watersportplaatsen waar je het ultieme strandgevoel beleeft (inclusief hangmatten en een gezellige, gezamenlijke grillplaats). Je kunt ook overnachten in een van de strandhuisjes, duinlodges of kampeerbungalows die zijn uitgerust met een eigen toilet.

Camping Amsterdam aan Zee

Deze minicamping is gelegen tussen de duinen en strand. Geniet van de rust en vele wandel- en fietsmogelijkheden. Met plek voor caravans, campers, bungalowtenten en voor de kampeerders met een kleine tent. Naast gratis douchen en gratis wifi, kun je na minimaal 2 dagen verblijf een gratis wasje draaien bij de wasmachine in de kantine. Je kunt ook overnachten in een van hun caravans, trekkershutten of bed & breakfast kamers.