Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Royalty free, only for online editorial use

De lekkerste croissants

Het beste gerecht om je dag mee te beginnen is natuurlijk een croissant! Maar waar haal je dan de allerbeste van Amsterdam? Omdat er genoeg Amsterdamse bakkers zijn die ze goed bakken, hebben wij (met dank aan jullie tips) de allerbeste geselecteerd. Haal een stukje Frankrijk in huis met deze lijst van de beste croissantjes in Amsterdam. Bon appétit!

Le Fournil

Le Fournil mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Deze bakker is namelijk een begrip in Amsterdam als het gaat om heerlijke croissantjes. De Franse eigenaar Sébastien maakt met zijn Nederlandse vrouw Susan alles 100% zelf, zonder enige kant-en-klare toevoegingen. Dus hier ben je bij het goede adres als je op zoek bent naar de ultieme Frankrijk-beleving.

  • Le Fournil | Olympiaplein 19 & Gijsbrecht van Amstelstraat 131, Hilversum & Amsterdamseweg 189, Amstelveen

Dolzon

Croissant
Afbeelding van Instagram Dolzon

Dit lieve kleine bakkerijtje in Noord heeft mooi brood, vers en om thuis af te bakken. Maar we hebben het nu natuurlijk over dé Franse lekkernij. En die hebben ze gelukkig ook en wat voor één, bij Dolzon verkopen ze namelijk de perfecte croissant. Romig, knapperig en luchtig; het totaalplaatje. De croissants gaan hier heel snel en ze zijn stiekem het lekkerst als ze net zijn afgekoeld. Ze maken de croissants niet zelf, maar eigenaar Döll weet ons te vertellen dat er een Franse bakker ergens in Amsterdam zich in het zweet werkt voor deze traktatie.

  • Dolzon | Van der Pekplein 15HS

Bakhuys

Croissant
Afbeelding van Instagram Bakhuys

Naast hun heerlijke broden, heeft Bakhuys een breed assortiment van traditionele Franse specialiteiten, waaronder hun zelfgemaakte croissants. Nog iedere dag staat hun houtoven aan om verse croissantjes voor je te bakken.

De Bakkerszonen

croissant
Afbeelding van Facebook Bakkerszonen

Deze bakkerij is van Johan Hartog en Martijn Meijer. Klinkt bekend? Dat klopt. De 2 zonen van bekende bakkersfamilies sloegen de handen ineen om een eigen bakkerij te openen. In de zaken in Noord en Oost kun je allerlei lekkernijen kopen. Van gebak en brood tot oliebollen (dat hoor je goed, het hele jaar door oliebollen) en natuurlijk croissants. Een tip voor als je zin hebt in iets zoets én een knapperige croissant: ga voor een roomcroissant.

Gebroeders Niemeijer

Croissant
Afbeelding van Facebook Gebroeders Niemeijer

Bij de Gebroeders Niemeijer maken ze hun croissants op basis van het klassieke Franse recept: Frans meel, lang laten rijzen en zonder extra toevoegingen. Ze gebruiken daarbij normale roomboter die niet in het deeg smelt, waardoor de croissantjes iedere dag net even iets anders zijn, maar wel elke dag goddelijk lekker.

Bakkerswinkel Neeltje

Het is smullen voor de eilandbewoners op de KNSM-laan. Bakkerswinkel Neeltje heeft namelijk niet alleen lekker brood (van bakkerij Kaandorp), maar vooral heerlijke zelfgebakken patisserie. Dagelijks bakken ze hier verse taarten, gebakjes en koekjes. Geen Hollandse moorkoppen of tompoezen, maar vooral Australische lekkernijen. Mocht je na het inslaan van alle gebakjes nog plek hebben, neem dan absoluut een croissantje mee, gewoon voor uit het vuistje!

Craft Coffee & Pastry

Croissant
Afbeelding van Facebook Craft Coffee

Midden in de Pijp, om de hoek bij de Albert Cuyp, vind je een 100% glutenvrije koffiezaak en bakkerij/patisserie, waar je je gegarandeerd thuis voelt! Naast een heerlijk kopje koffie raden we je aan om de glutenvrije croissants te proberen. Er zijn veel soorten en zelfs gevulde! Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar de glutenvrije croissant bij Craft Coffee & Pastry is net zo lekker als een normale!

Bakkerij Mediterrane

Een eenvoudig uitziende bakkerij waar de kwaliteit van de croissants absoluut top is. Bij deze smeuïge croissants lik je je vingers af en na de eerste, bestel je er snel nog een..