Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Camera Japan Festival

Weekend Guide: 29 september t/m 1 oktober

Luister Smoorverliefd naar Doe Maar-liedjes in P3 Purmerend, word een échte wijnkenner tijdens het Amsterdam Wine Festival en flirt erop los tijdens Saturdates in The Supper Cruise. Dit weekend zit weer bomvol leuke activiteiten. Wij hebben de leukste 12 alvast voor je op een rijtje gezet!

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

ZIEN & DOEN

Life in a Different Resolution | Nxt Museum 

In samenwerking met Nxt Museum

Nxt Museum Amsterdam verwelkomt het Britse kunstcollectief Random International met een wel heel bijzondere solotentoonstelling. Je kunt hier een audiovisuele reis ervaren, waarbij je de evolutie van Random International vanaf 2006 tot nu ziet.

Vanaf woensdag 27 september | Nxt Museum, Asterweg 22

Theatergroep Toetssteen – Afstandsmoeders

Afbeelding van Boy Hazes

Het is 1984. Al meer dan 25.000 ongehuwde vrouwen en meisjes stonden onvrijwillig hun kind af. Ver weg van huis en familie. Kun je het je voorstellen? Toetsteen legt in Afstandsmoeders deze beschamende geschiedenis bloot en neemt je mee in de dramatische verhalen van toen en nu.

Vrijdag 29 september, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober, 20:15 – 21:45 | Het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54 | €16,-

Haarlem Vinyl Festival

Afbeelding van Haarlem Vinyl Festival

Vinylliefhebbers en muziekfanaten opgelet! Dit weekend draait het in de binnenstad van Haarlem maar om één ding: vinyl. Je kunt naar luistersessies en liveoptredens, unieke platen scoren op de platenbeurs, al jouw prangende vragen stellen aan artiesten in Q&A’s en van activiteit naar activiteit hoppen. Locaties als PHIL, Patronaat, Stiels en Theater de Liefde doen mee.

Vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober | verschillende locaties in de binnenstad van Haarlem | vanaf €15,-

Camera Japan Festival

Het Camera Japan Festival is hét grootste Japanse filmfestival van de Benelux. Naast speelfilms, documentaires en anime staan in LAB111 Japanse muziek, dans, kunst en eten op het programma.

Donderdag 28 september t/m zondag 1 oktober | LAB111, Arie Biemondstraat 111

Museumplein Polo Amsterdam

Altijd al eens een polowedstrijd van dichtbij willen zien? Dat kan! Dit weekend komen de beste polospelers- en paarden samen op het Museumplein voor spannende wedstrijden en bijzondere demonstraties.

Vrijdag 29 september, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober | Museumplein | gratis

Doe Maar Tribute

Recht je schouders, kam je haren en blèr mee met hits als Doris Day en De Bom tijdens de Doe Maar Tribute in P3 Purmerend. One Clueless Friend, Herb’s Excellent Adventure en The Adubters doen er na het succes van de vorige editie nog een Doe Maar-schepje bovenop. Dus trek je roze, groene en gele kleding uit de kast en beleef het voor 1 Nacht Alleen.

Zaterdag 30 september, 21:00 – 01:00 | P3 Purmerend, Purmerend | €14,20

ETEN EN DRINKEN

Amsterdam Wine Festival

Ontkurk de fles want het Amsterdam Wine Festival is terug van weggeweest. Deze keer stelen de wijnen van het Noordelijk halfrond de show. Prikkel je smaakpapillen met wijnen uit o.a. Roemenië, Frankrijk en Amerika, doe mee aan wijnquizen en wijnsspellen, volg masterclasses en ontdek nieuwe favorieten.

Vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober | Het Westergasterrein | €15,-

Mama’s Koelkast

Het begon allemaal in 2012. Mama’s Koelkast: een plek waar meer dan 80 mama’s samenkomen en familierecepten koken. Van quiches van Mama Sandra en Libanese dips van Mama Safa, tot échte couscous van Mama Khadija: hier vind je de beste gerechten uit meer dan 20 keukens.

Woensdag t/m zaterdag, 12:00 – 20:00 | Tweedegoudsbloemdwarsstraat 6b

UITGAAN

Flirt, Match & Party: Saturdates in The Supper Cruise

Afbeelding van Own Design

Ahoy, singles van Amsterdam! Klaar voor een avond vol flirterige ontmoetingen en feestelijk dineren? Trek dan een schitterende outfit aan en ga aan boord van de Supper Cruise Amsterdam. Ga solo of neem je wingbuddy mee en maak je op voor dé ultieme singles only party.

Zaterdag 30 september, 18:30 | opstapplek: De Ruijterkade Pier 14 | €25,-

Jordaan Festival

Trommel je vrienden, buren, familie en kennissen op en geniet van onvervalst Mokums vertier bij het Jordaan Festival. Zing op het gezelligste muziekspektakel van Amsterdam mee met Danny Nicolay, Glennis Grace, Maxim Froger, het Amsterdams-koor en nog veel meer!

Vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober | Marnixstraat, Appeltjesmarkt en Elandsgracht | gratis entree

SHOPPEN

Pirri

Shop jouw favoriete patta’s en products bij de gloednieuwe vestiging van Pirri. Of je nu de nieuwste Air Jordan 1’s of een dope paartje Yeezy’s zoekt: bij dit sneakerwalhalla hebben ze het allemaal.

Dagelijks geopend, 12:00 – 18:00 (m.u.v. dinsdag) | Nieuwezijds Voorburgwal 262B

Sunday Market

Iedere eerste zondag van de maand staat de Sunday Market in de Westergas. Deze editie verleng je de Indian Summer met salsadansen bij de Mojitoman, zomerse hapjes en hits bij Music at the Westerpark en zie je De Piepelshow II van het Markttheater.

Zondag 1 oktober, 12:00 – 18:00 | Westergas, Pazzanistraat 33 | gratis entree

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.