Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Weekend Guide: 19 t/m 21 april

Dit weekend krijgt een duurzaam en natuurlijk tintje met het groene festival in de Haarlemmermeer, het Lentefeest in de Tuinen van West en de mogelijkheid om restaurants uit te proberen die deze week extra hun best doen om te koken zonder vlees. Deze drie en andere tips vind je deze week in onze Weekend Guide.

Suzanne Boer
Redacteur Uitagenda. Woont in Noord en weet precies wat er speelt in Amsterdam, vooral op het gebied van theater en muziek.

ZIEN & DOEN

Upside Down

In samenwerking met Upside Down Amsterdam

Bezoekers aan onze stad zien vaak vooral de traditionele dingen, zoals molens, klompen en tulpen, maar Nederland is veel meer! Daarom doet The Upside Down het net even anders. Hier zie je alle dingen waar Nederland trots op kan zijn: de inclusiviteit, diversiteit, de dance-muziekscene uit Amsterdam en de liefde voor chocolade en snoep. Ontdek alles wat je nooit wist over Nederland – en dat is óók voor Amsterdammers.

Open maandag t/m zondag 9:30-19:00 (vrij en za tot 20:00) | Europaboulevard 5 | met citycard vanaf €18,71

Eco-Meer festival Haarlemmermeer

Op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek is deze zondag het Eco-Meer festival, hét groene festival van de Haarlemmermeer. Doe ideeën op om je eigen leefomgeving te verduurzamen en leer alles over eco leven. Kinderen kunnen een speurtocht doen door de appelboomgaard, moestuinieren en knutselen met natuurlijke materialen.

Zondag 21 april 12:00-16:00 | Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg 481 | gratis

Art Battle Amsterdam

Zie hoe getalenteerde kunstenaars een werk creëren in rondes van 20 minuten tijdens deze live, competitieve schildersavond. Maak onderdeel uit van de jury, stem op je favoriete werk en kroon de winnaar. En vergeet geen bod uit te brengen op de stille veiling aan het einde van de avond: wie weet neem jij je favoriete werk wel mee naar huis!

Zondag 21 april 18:30-22:30 | Pllek, TT Neveritaweg 59 | €15,- t/m €25,-

R.UI.S. - En jij mij ook

6 jonge queer makers laten door een expositie en een theaterstuk zien hoe ze op zoek zijn naar ruimte. Ruimte om in de wereld zichzelf te kunnen zijn. Over het verlangen om ergens bij te willen horen, met als decor de schoolkantine – dat meedogenloze tienerterrein waar jezelf zijn je wel heel moeilijk wordt gemaakt.

Zaterdag 20 april 19:00 en zondag 21 april 15:00 | Theaterzaal De Vlugt, Burgemeester de Vlugtlaan 125 | €15,-

ETEN EN DRINKEN

Lentefeest bij Tuinen van West

Heerlijk eten van natuurproducten die rechtstreeks van de boeren komen: de Tuinen van West viert dit weekend de start van de lente en het nieuwe groeiseizoen. Met gezellige kinderactiviteiten, proeverijen, rondleidingen door de tuin en livemuziek van de band Aint no mountain boys.

Zaterdag 20 april 11:00-17:00 | De Stadsgroenteboer, Nico Broekhuysenweg 20 | gratis

Plant FWD Week

Thuis eten Nederlanders steeds vaker vegetarisch, maar in restaurants blijkt het moeilijk om het stukje vlees te weerstaan. Tijdens Plant FWD Week van 20 t/m 27 april staan plantaardige maaltijden in het zonnetje bij ruim 40 restaurants in Amsterdam. Chefs geven een creatieve draai aan lokale en plantaardige ingrediënten en zetten zo vega – letterlijk – op de kaart. Kijk op de website voor alle deelnemende locaties.

Zaterdag 20 t/m za 27 april | diverse locaties

MUZIEK & UITGAAN

Club Raum

De eerste club in de stad gericht op underground elektronische muziek, door én voor de queergemeenschap, gaat open. De opening van Club Raum in Sloterdijk had wat voeten in de aarde, maar dit weekend is het dan tijd voor het allereerste feestje. De line-up op vrijdag bestaat uit AMORAL, Ketia en Mary Lake, op zaterdag staan Angel d’lite, Bashkka b2b Gabrielle Kwarteng en Faustin achter de draaitafels. De dansvloer is intiem en heeft ruimte voor zo’n 400 bezoekers, beneden is een tweede ruimte met plek voor zo’n 150 bezoekers. Aan de deur zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Dat wordt rennen.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 april 23:00 | Humberweg 3 | Vanaf €16,95

Unfold

In Splendor word je altijd verrast, zo ook door de studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, die tijdens Unfold hun eigen composities presenteren. Van een conceptueel werk over de klank van tl-buizen tot nieuwe vormen van metal muziek, en van meditatieve klanken tot luide clarinet glissando’s, het komt allemaal voorbij.

Zondag 21 april 15:00 | Nieuwe Uilenburgerstraat 116 | €9,-

SHOPPEN

Kilo Kilo Sale Noordwaarts

In de havenloods van Noordwaarts vind je dit weekend de grote vintage kledingmarkt van Kilo Kilo Sale. Heel (heel) veel tweedehands kleding en schoenen, plus arcade games en muziek.

Zaterdag 20 april 11:00-18:00 en zondag 21 april 11:00-17:00 | Gedempt Hamerkanaal 86 | €2,-

The Creative Lab #8 x Studio Wieman

De voormalige Mercedesgarage in Noord opent de deuren voor Creative Lab #8. 35 getalenteerde, jonge makers tonen hier hun waar: handgemaakte mode, vintage, interieurstukken, keramiek, kunst en prints. Alles is ook te koop. Naast duurzaam shoppen kun je meedoen aan creatieve workshops, zoals tuften (tapijt maken). Om 19:00 begint de afterparty.

Zaterdag 20 april 12:00-23:00 | Papaverweg 14 | €6,-

Suzanne Boer
Redacteur Uitagenda. Woont in Noord en weet precies wat er speelt in Amsterdam, vooral op het gebied van theater en muziek.