Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
GAPP rooftop terrace
Afbeelding van JD Photography

De beste terrassen waar je extra lang in de zon zit

Niks fijner dan op een Amsterdams terras hangen, vooral als je ook nog eens kunt genieten van het zonnetje. Wij zochten voor je uit welke terrassen het minst last hebben van hoge gebouwen, bomen en andere obstakels, zodat je zo lang mogelijk in de zon kunt zitten.

Herberg het Mandelahuisje

Dit zomerterras zorgt voor een gevoel alsof je er even helemaal uit bent. Geen auto’s, het verkeer bestaat uit de pont, zeilbootjes, eendjes en zwanen én daarbij kabbelt het IJ aan je voeten. Met loungehoekjes, losse stoeltjes en zelfs een grasheuveltje om op te liggen. Overtuigd? Wel moeten we iets vertellen over de openingstijden. Want, van half april tot half oktober zijn ze bij 'mooi' weer open. Wat is mooi weer? Voor hen geldt: een graad of 17 (of meer), droog en niet teveel wind. En met het zonnetje zit je sowieso goed, want die is er altijd.

Pllek

Net zoals bij het Mandela Huisje zit je bij Pllek áltijd in het zonnetje. Op het stadsstrand geniet van je het indrukwekkende uitzicht over het IJ en waan je je ook in april al in een hittegolf. Ook een perfecte plek om met de kids neer te strijken. Bij Pllek is het ontspannen met je voeten in het zand, aan een van de lange picknicktafels of regelmatig naast een groot kampvuur.

  • Pllek | T.T. Neveritaweg 59

Waterkant

Biggest Rainbow Flag of the world on the parking garage above Waterkant at the Marnixstraat.
Afbeelding van Jan de Ridder

Verscholen onder de ronde parkeergarage aan de Marnixstraat bevindt zich het enorme terras aan de waterkant, genaamd Waterkant! Het kleurrijke Surinaamse café in Amsterdam zorgt altijd voor tropische sferen. Als de zon schijnt is die er de hele dag te vinden, maar ook op minder zonnige dagen blijft het terras tropisch. Op het menu kom je gerechten uit de Surinaamse keuken tegen, maar je kunt ook kiezen voor een Indonesische Gado Gado of een goede burger. Bestel er een Parbo biertje bij en ontspan!

Poesiat en kater

People sitting Outside Poesiat en Kater Oost
Afbeelding van Koen Smilde

Deze bierbrouwerij in Oost heeft een lekker ruim terras, waar je heerlijk kunt genieten van een maaltijd en een super gebrouwen biertje. Ze brouwen niet alleen hun eigen Poesiat & Kater bier, ook traditionele Van Vollenhoven bieren. Het brouwproces vindt voor je neus plaats en het bier gaat direct in de taptanks van de bar. Kortom, het bier dat je bij Poesiat & Kater drinkt is altijd zo vers als het maar kan. Ook hebben ze tegenwoordig een ‘check out deal’ bier+eten take away met 10% korting.

Scheepskameel

Een culinair avontuur van de eigenaren van Rijsel vind je verscholen op het Marineterrein. Dit terras is de perfecte plek voor een ongedwongen, goede maaltijd. Of je nu zin hebt in een goede kop koffie met voortreffelijke madeleines die nog warm van binnen, maar krokant van buiten zijn, of een goed gebalanceerde lunch met verse ingrediënten, bij de Scheepskameel zit je in het zonnetje absoluut goed.

Café Thuys

Misschien wel een van de gezelligste cafés van Amsterdam die ook nog eens een prachtig terras heeft. Hier ben je op het juiste adres voor een lekker biertje en een borrel. Het brede terras zorgt ervoor dat je altijd zon hebt. En, de naam zegt het al, het is echt thuiskomen in dit gezellige café met het ‘ons-kent-ons’ gevoel en veel stamgasten. 

Lokaal van de stad

This photo can be usd by amsterdam&partners interns and our partners.
Afbeelding van Lokaal van de Stad

Op de hoek van de Heemstedestraat en de Westlandgracht vind je lokaal van de stad. Het terras kijkt uit op het water en via een trapje vind je beneden nog meer zitplekken. Door dit grote en zonnige terras wordt het ook wel eens het ‘Terras van de stad’ genoemd. Op de menukaart vind je voornamelijk gerechten met Oosterse ­invloeden. De kruidige gerechten passen perfect bij vele van de speciaalbieren die ze schenken, die overigens allemaal Amsterdams zijn. 

GAPP

Een dakterras kon in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. En bij GAPP zit je misschien wel op het meest zonnige dakterras van Amsterdam. Het dakterras GAPP zit bovenop het Hotel Casa. Je kunt er biertjes drinken en een hapje eten. Op de kaart vind je gerechten dat je ook in een biergarten kunt verwachten, maar dan op niveau. Denk aan burgers, flammkuchen en planken vol met borrel bites, eigenlijk alles waar je zin in hebt als je op een zonnig (dak)terras zit.

  • GAPP | Eerste Ringdijkstraat 4  

Vergulden Eenhoorn

Bij de Vergulden Eenhoorn op de Ringdijk is het goed toeven op zonnige dagen. Deze stadsboerderij is al meer dan 300 jaar oud en heeft een grote picknicktuin waar je in een oase van rust geniet van lekker lokaal eten. Een groene hotspot, verscholen tussen de skyline van Amsterdam.

Karavaan

Op de hoek bij het Kwakersplein, net naast de drukke Bilderdijkstraat, is het goed vertoeven. Karavaan weet daar perfect gebruik van te maken met een gigantisch terras waar de zon de hele middag gretig op schijnt. Een all day hotspot waar je niet alleen komt voor je eerste kop koffie, lunch of gezellige borrel maar waar je ook fijn je laptop open klapt om te even te werken.