Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Koen Smilde Photography

Localsroute Amsterdam met de I amsterdam City Card

Beleef Amsterdam en omgeving zoals een echte Amsterdammer met deze Localsroute. Je gaat fietsen over de kinderkopjes, smullen van hartige snacks en de kunst en cultuur opsnuiven die deze stad beroemd heeft gemaakt. Als je wilt, kun je zelfs een selfie maken voor een molen!

Dag 1

9:00-10:00: Ontbijt bij De Koffieschenkerij

Oudekerksplein 27, 1012 GX Amsterdam

Word wakker met een lekker ontbijt bij deze verborgen parel in de oudste kerk van de stad, in een van de mooie straatjes van de Wallen. Er is zelfs een terras vol planten waar je op warme zomerdagen heerlijk zit en het gebak is verrukkelijk.

10:30-11:30: Museum Van Loon

Afbeelding van Tom Elst

Keizersgracht 672, 1017 ET Amsterdam

(reguliere prijs €13,50, gratis met de City Card)

Begin de dag met een tijdreis naar het 17-eeuwse Amsterdam, dat perfect bewaard is gebleven in het statige grachtenpand Museum van Loon. Alle kamers zijn ingericht met meubels en schilderijen en er is ook een koetshuis en een prachtig aangelegde tuin.

11:30-12:30: Huis Marseille

Huis Marseille people looking at art
Afbeelding van Jan de Ridder

Keizersgracht 401, 1016 EK Amsterdam

(reguliere prijs €12,50,-, gratis met de City Card)

Loop verder langs de gracht naar dit fotografiemuseum. Het Huis Marseille, de eerste instelling in zijn soort in Nederland, toont de wereld om ons heen door middel van onvergetelijke beelden. Besluit je bezoek met een wandeling door de schitterende achtertuin.

12:45-14:00: Lunch bij Baton Brasserie

Herengracht 82, 1015 BS Amsterdam

Laad je op voor de rest van de dag met een lunch in deze gezellige brasserie. Je hebt keuze uit een groot aantal broodjes, gemaakt met seizoensproducten geserveerd op versgebakken brood.

14:15-15:30: Amsterdam Museum

Panorama exhibition at Amsterdam Museum aan de Amstel H'ART Museum
Afbeelding van Gert Jan van Rooij

Kalverstraat 92, 1012 PH Amsterdam

(reguliere prijs €18,-, gratis met de City Card)

De fascinerende collectie van dit museum neemt je mee door de geschiedenis van de hoofdstad vanaf de middeleeuwen tot nu. Aangezien het hoofdgebouw van het museum tot 2025 wordt gerenoveerd, is de huidige tentoonstelling Panorama Amsterdam te zien in het gebouw van H'ART Museum. Deze tentoonstelling geeft een chronologisch overzicht van de Amsterdamse geschiedenis, van de zestiende eeuw tot nu.

16:00-17:00: Geelvinck Pianola Museum

Westerstraat 106, 1015 MN Amsterdam

(reguliere prijs €9,-, gratis met de City Card)

Dit is een van de kleine maar fijne musea van Amsterdam. Het is helemaal gewijd aan pianola's, oftewel automatische piano's. Als door toverij weerklinkt hier klassieke muziek terwijl je de museumstukken bekijkt. Het museum heeft ook de grootste verzameling pianolamuziekrollen ter wereld.

17:30-19:30: Diner bij Brouwerij Troost

Biking in the rain next to Brouwerij Troost
Afbeelding van Marie Charlotte Peze

Ga voor een echt lokale ervaring naar het Westerpark, waar natuur en industrie samenkomen. In de voormalige Westergasfabriek zijn tegenwoordig allerlei creatieve bedrijven en leuke eettentjes gevestigd. Een daarvan is de bekroonde brouwerij en gindistilleerderij Troost. Strijk met een biertje en een hamburger neer op het terras om op je gemak naar de mensen te kijken.

20:00-22:00: Een avondje naar The Movies

Niets is zo fijn als lekker onderuitzakken in de fluwelen stoel van een bioscoop. Daarvoor ga je naar The Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam. Er staat voor elk wat wils op het programma, maar als je van alternatieve films en arthouse houdt, zit je hier zeker goed.

Dag 2

10:00-11:00: Rondvaart door de grachten

A couple on a boat in the water of the Groene Hart
Afbeelding van Koen Smilde

(reguliere prijs €19,-, gratis met de City Card)

De beste manier om Amsterdam te ontdekken is zonder twijfel een boottocht door het uitgebreide grachtenstelsel. Vaar langs enkele van de historische hoogtepunten, prachtige gebouwen en adembenemende uitzichten tijdens een van de beroemde rondvaarten door de grachten van Amsterdam.

11:00-12:00: Uitstapje naar de Molen van Sloten

Stap in tram 2 van Amsterdam Centraal naar Nieuw Sloten en geniet van de rit door de stad naar de buitenwijken. Stap uit bij de halte Oudenaardeplantsoen. Vanaf daar is het een mooie wandeling van 15 minuten naar de molen.

12:00-13:00: Molen van Sloten

Molen van Sloten
Afbeelding van amsterdam&partners

Molen van Sloten, Akersluis 10, 1066 EZ Amsterdam

(reguliere prijs €8, gratis met de City Card)

Bezoek de enige molen van Amsterdam die is opengesteld voor bezoekers. De Molen van Sloten is een herbouwde molen uit 1847. Enthousiaste vrijwilligers geven je een uitgebreide rondleiding door de molen en laten je als dat mogelijk is ook zien hoe de wieken draaien. Ga ook zeker even langs bij de naastgelegen Brouwerij De 7 Deugden voor een lekker craftbiertje met kruiden en specerijen.

13:30-15:00: Cobra Museum voor Moderne Kunst

Dry Zen Garden door Shinkichi Tajiri
Afbeelding van Cobra Museum

Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen

(reguliere prijs €15,-, gratis met de City Card)

Bezoek dit museum in Amstelveen om de collectie werken van de kunstbeweging Cobra te bekijken. Deze bestond van 1948 tot 1951 en liet zich inspireren door verbeelding, experimenten en een breuk met het verleden. De speelse, kleurrijke werken zullen zeker een glimlach op je gezicht toveren.

15:00-16:00: Terugreis naar Amsterdam Centraal Station

Neem bus 347 of 357 van Connexxion (niet inbegrepen bij de City Card) terug naar de Amstelveenseweg en stap daar over op metrolijn 51 richting Centraal Station om terug te gaan naar het centrum. Blijf je liever nog wat langer, maak dan een wandeling in het nabijgelegen Amsterdamse Bos.

16:00-17:00: Ons' Lieve Heer op Solder

Ons Lieve Heer op Solder our lord in the attic museum church during Museumnacht 2018
Afbeelding van Joris Raaijman

Oudezijds Voorburgwal 38, 1012 GD Amsterdam

(reguliere prijs €16,50, gratis met de City Card)

Reis terug in de tijd met een bezoek aan het Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Zodra je binnenstapt, sta je in een schitterend bewaard gebleven zeventiende-eeuwse woning waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Op zolder bevindt zich een barokke kerk, die in 1663 is gebouwd om in het geheim katholieke kerkdiensten te houden.

17:15-19:30: Diner bij Hanneke’s Boom

Dijksgracht 4, 1019 BS Amsterdam

Dit rustieke restaurant aan het Oosterdok is erg geliefd dankzij het terras met prachtig uitzicht over het water. Maak kennis met de kunstzinnige kant van Amsterdam en trakteer jezelf op bitterballen of kroketten met een lekker biertje erbij.

20:00-22:00: Bimhuis

Bimhuis
Afbeelding van Govert Driessen

Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam

(25% korting met de City Card op kaartjes die op de dag van de voorstelling worden gekocht)

Haal een drankje aan de bar en sluit de dag af met een jazzoptreden van vooraanstaande Europese artiesten bij het Bimhuis.

Dag 3

9:00-10:00: PANCAKES Amsterdam

Prins Hendrikkade 48, 1012 AC Amsterdam

Begin de dag goed met een heerlijk ontbijt bij PANCAKES. Bestel je favoriete zoete of hartige beleg, zoals Nutella, geitenkaas of spek.

10:30-11:30: Stadsarchief Amsterdam

Stadsarchief city archives de bazel building
Afbeelding van Dorain Kransberg

Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam

(reguliere prijs €10, gratis met de City Card)

Het historische gebouw De Bazel, een voormalige bank, herbergt vele geheimen van de stad, waaronder een enorm aantal landkaarten, historische documenten en tekeningen, maar ook de schitterende Schatkamer van Amsterdam in art-decostijl, waar de bankkluizen nog intact zijn. De City Card geeft toegang tot de tentoonstellingen, waaronder een permanente collectie van attracties zoals het UNESCO Werelderfgoed Podium.

11:15-12:30: Hortus Botanicus

This image can also be used for general promotion of Amsterdam, provided that the name Hortus Botanicus will be mentioned under the image.
Afbeelding van Barbara van Amelsfoort

Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam

(reguliere prijs €13,50, gratis met de City Card)

De Hortus Botanicus is gesticht in 1638 en was oorspronkelijk een kruidentuin voor de plaatselijke apothekers en artsen. Nu trekt hij veel bezoekers dankzij de kassen vol tropische planten en bloemen, waarvan sommige al eeuwen oud zijn.

12:35-14:00: Lunch bij De Plantage

Café-Restaurant de Plantage in the evening with sparkly lights.
Afbeelding van Maarten van der Wal

Plantage Kerklaan 36, 1018 CZ Amsterdam

Zoek een plekje op het terras of blijf in de indrukwekkende zaal van De Plantage en geniet van het fantastische lunchaanbod, van shakshuka tot met ricotta gevulde ravioli, terwijl je omringd wordt door de sfeer en de natuurgeluiden van ARTIS.

14:00-15:00: Verzetsmuseum

Afbeelding van Marie-Charlotte Pezé

Plantage Kerklaan 61, 1018 CX Amsterdam

(reguliere prijs €14,-, gratis met de City Card)

Leer alles over Nederland in de Tweede Wereldoorlog in het Verzetsmuseum. Dit museum weet aan de hand van de persoonlijke verhalen en belevenissen van gewone mensen de sfeer van de oorlogsjaren op te roepen.

15:15-16:30: Wereldmuseum Amsterdam

Tropenmuseum main hall of museum
Afbeelding van Rob van Esch

Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam

(reguliere prijs €16,-, gratis met de City Card)

Leer alles over de culturen van de wereld in dit geliefde museum. Het Wereldmuseum Amsterdam richt zich op menselijkheid en alles wat ons verbindt, met tentoonstellingen die grote vragen durven te stellen en cultureel erfgoed op een nieuwe manier belichten.

17:00-19:00: Fietsen door Amsterdam

(reguliere prijs €15, gratis met de City Card)

Geniet van 24 uur gratis fietshuur bij een van de locaties die zijn inbegrepen bij de City Card en ga op avontuur. Laat de smalle straatjes van Amsterdam je naar onverwachte avonturen leiden. Fietsen in een drukke stad kan spannend zijn als je dat niet gewend bent, dus wees voorzichtig en hou je aan de verkeersregels. Vind je het toch te druk? Ga dan naar een park, zoals het Vondelpark, voor een meer ontspannen fietstocht.

19:30-22:00: Distilleerderij 't Nieuwe Diep

Afbeelding van Koen Smilde Photography

Zoek een zonnig plekje bij distilleerderij ’t Nieuwe Diep in het Flevopark en proef hun zelfgestookte jenevers en wodka's.