Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Proeflokaal ‘t Blauwe Theehuis

Midden in het 19e-eeuwse Vondelpark staat een bouwwerk dat wel iets weg heeft van een vliegende schotel. Café het Blauwe Theehuis (1937) bestaat uit drie ringen boven elkaar. Tegenwoordig staat deze plek bekend onder de naam Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis.Een flinke lik blauwe verf, een strak nieuw interieur en vrolijk passende parasols, onder andere. Iedereen is van harte welkom op dat prachtige terras in het Vondelpark. Je kan er komen jeu de boulen of een potje tafeltennissen maar het draait ook hier natuurlijk vooral om ons bier.

Een centrale ontmoetingsplek voor jong en oud

Het bijzondere gebouw met het grote terras trekt bij de eerste zonnestralen zowel bewoners als bezoekers naar het park. Het Vondelpark is altijd al de ideale plek om met vrienden bier te komen drinken tussen het groen. Al bijna zolang als het Vondelpark bestaat is dit een plek waar mensen samenkomen om gezellig wat te drinken.

Speciaal voor deze bijzondere plek is er het huisbier ’t Blauwe Theehuis pils. Het is een bier zoals je het wil hebben op een zonovergoten terras. Een toegankelijke pilsener, zacht maar toch heerlijk fris. Naast biertjes drinken kun je ook wat eten. de menukaart is een overzichtelijk maar gevarieerd snackmenu en bij Proeflokaal 't Blauwe Theehuis serveren ze heerlijke pizza’s al taglio van Renato’s. Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis is een plek om uren te blijven hangen.