Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

De beste picknickplekken

Haal het meeste uit de zomerse dagen met een picknick! Van uitgestrekte grasvelden tot aan een omvangrijk bos: dit zijn onze favoriete picknickplekken. En we geven meteen wat extra tips voor het perfecte outdoor-feestmaal.

Voor barbecueliefhebbers: Oosterpark

A man grilling chicken on the bbq during Keti Koti Festival 2022 in the Oosterpark.
Afbeelding van Jan de Ridder

Grillmasters, opgelet! Waar de meeste parken maar een paar plekken bieden om te barbecueën, kun je in het Oosterpark gewoon nog naar hartenlust grillen in de buitenlucht. Fiets van tevoren nog even langs de Dappermarkt om vlees, vis, groente en andere benodigde ingrediënten in te slaan; of vul je picknickmand met vers brood, kaas en wijn uit een delicatessenwinkel in de buurt.

Barbecuen is in een aantal parken en andere plekken niet meer toegestaan. Meer informatie vind je hier.

Voor gezinnen: ARTIS

Spring flowers at the Artis Royal Zoo in Amsterdam
Afbeelding van Ronald van Weeren

Wat is er sprookjesachtiger dan picknicken onder een eeuwenoude boom met wollige dierenvriendjes als gezelschap? Het kan bij ARTIS en in de zomer zelfs zaterdag tot zonsondergang. Houd de agenda van ARTIS in de gaten voor meer informatie en data van deze fijne zomerse avondpicknick.

Voor natuurliefhebbers: Amsterdamse Bos

There are 400 cherry trees in the Blossom Park in the Amsterdamse Bos.
Afbeelding van Cris Toala Olivares

Met 1000 hectare aan natuur, kun je niet anders dan ultiem tot rust komen in Het Amsterdamse Bos. Het omvangrijke stuk groen werd aangelegd in de jaren 30 en inmiddels vind je er verschillende natuurgebieden, meerdere zwembaden, mossige voetgangerspaden waar geen einde aan lijkt te komen en de Bosbaan, die (inter-)nationaal bekend staat om de roeiwedstrijden die er worden gehouden. Verover een plekje op het gras en trakteer jezelf op verse kaas, yoghurt of ijs van Geitenboerderij Ridammerhoeve.

Voor foodies: Sarphatipark en foodmarkten

A beautiful day in the Sarphatipark. People sitting on a bench enjoying the sun.
Afbeelding van Jan de Ridder

Een goede optie voor doordeweeks smikkelen: met de Albert Cuypmarkt op een steenworp afstand is het Sarphatipark de ideale plek om neer te strijken voor smulpapen. Nabij vind je onder andere Goût Deli Boutique en The Beer Tree (respectievelijk Eerste van der Helststraat 31 en 53). Op zonnige zondagen kun je terecht bij diverse foodmarkten in Amsterdam, zoals de Sunday Market in het Westerpark en de reizende Pure Markt, om je smaakpapillen te verwennen met authentieke roti, handgevouwen dumplings, een hemels stuk huisgemaakte taart of een glaasje bubbels.

Voor zonaanbidders: Sloterplas

In het hart van het Sloterpark in Nieuw-West vind je de Sloterplas. Aan dit uitgestrekte meer bevindt zich een stadsstrand. Dit is de uitgelezen plek als je je picknick wilt combineren met een plonsje in het water, een partijtje volleybal en een beetje bijbruinen. Dus breng hapjes, drankjes en een groot kleed mee.