Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Bijzondere hotels

In Amsterdam kun je overnachten in een aantal bijzondere en ongewone hotels. Wat dacht je van slapen midden op het IJ, in een voormalige gevangenis, op een woonboot of in je eigen privétoren? Genoeg mogelijkheden voor een bijzondere staycation in eigen land.

Apartments Houseboats Amsterdam

Je voelt je pas écht een Amsterdammer als je overnacht op een woonboot. Bij Book A Houseboat kun je uit een ruime selectie van oer-Amsterdamse woonboten kiezen. Verblijf een weekendje, weekje of zelfs een hele maand: alles is mogelijk in elke prijsklasse.

Hotel Not Hotel

Kies je ervoor om te verblijven in het Hotel Not Hotel, dan zou je wel eens kunnen eindigen in een antieke Amsterdamse tram, of een kamer achter een geheime deur in een bibliotheek, een Spaanse villa of een abstract motel. Iedere kamer hier is een kunstwerk, met zijn eigen verhaal en identiteit, ontworpen door jonge designers van de Collaboration-O en het duo Amo Coenen/IRIS. Alle kamers zijn voorzien van luxe bedden, beddengoed en handdoeken.

Bicycle Hotel

Kenmerkend aan Amsterdam zijn de vele fietsen, ruim 880.000. Het Bicycle Hotel is dan ook de perfecte locatie voor fietsliefhebbers: je kunt bij een overnachting meteen een tweewieler huren om de stad te verkennen. Met de centrale locatie (midden in de gezellige Pijp) wordt je tour alleen maar leuker. De kamers zijn comfortabel, betaalbaar en daarnaast 100% milieuvriendelijk. Zo wordt al het papier en glas gerecycled en staan er zonnepanelen op het dak. Met een schoon geweten slaap je immers extra lekker!

Botel

The NDSM wharf in Amsterdam Noord is a rugged, adventurous, and iconic area on the IJ. The free character, the post-industrial buildings, and the creative atmosphere form the backdrop where culture, self-organization, and urban development come together
Afbeelding van Koen Smilde

Niets zo bijzonder als slapen in een drijvend hotel. Het Botel ligt middenin het IJ naast de voormalige NDSM-scheepswerf, dé artistieke en culturele hotspot van Amsterdam. Het Botel telt 175 comfortabele kamers in 3 verschillende types. Bij reservering kun je aangeven of je de voorkeur geeft aan land- of IJ-zicht. Let wel: zeebenen gewenst.

Faralda NDSM Crane Hotel

View of on the Crane Hotel
Afbeelding van Jan de Ridder

Als je geen last van hoogtevrees hebt, moet je zeker overwegen om een nachtje in dit bijzondere hotel op de NDSM-werf te verblijven. Het Faralda NSDM Crane Hotel zit namelijk bovenin een voormalige kraan! Naast de moderne, elegante suites is er ook nog eens een jacuzzi op het dak. Zoek je echt avontuur tijdens je verblijf? Gasten kunnen van de top van de kraan bungeejumpen.  

Hilton Amsterdam

View from the Hilton Hotel
Afbeelding van Koen Smilde

Het Hilton hotel in Amsterdam-Zuid is berucht én beroemd door wat er door de jaren heen allemaal is voorgevallen. Voormalige Beatle John Lennon en z’n vrouw Yoko Ono verbleven een week lang in het bed van bruidssuite 702 om wereldvrede te promoten. Jaren later, in 2011, sprong de Nederlandse artiest en kunstenaar Herman Brood hier van het dak.

Hostelle

Helaas voor alle mannen: dit hostel in Amsterdam Zuidoost is alleen voor vrouwen. En dat zie je. Alle kamers van Hostelle hebben een unieke inrichting geïnspireerd op verschillende bestemmingen als Afrika, India, China en zelfs eentje op de film ‘Alice in Wonderland’. Mannen zijn alleen welkom voor het ontbijt.

Grand Hotel Amrâth

Grand Hotel Amrâth exterior Amsterdamse School architecture
Afbeelding van Grand Hotel Amrâth Amsterdam

Begin twintigste eeuw is het monumentale Scheepvaarthuis gebouwd om 6 rederijen te huisvesten die een luxueuze plek zochten om hun overzeese reizen aan de man te brengen. Sinds 2007 heeft het Grand Hotel Amrâth hier zijn 5-sterren slaapkamerdeuren geopend, al herinnert de inrichting nog altijd aan de oorspronkelijke functie. Reizen boeken zit er niet meer in, maar baden in luxe des te meer. Letterlijk. In je eigen jacuzzi met 360graden-uitzicht over de stad.

Hotel De Windketel

Romantiek ten top is een overnachting in je eigen privétorentje. Hotel De Windketel is een vrijstaande toren die midden op het Watertorenplein staat. Het windketelhuisje maakte in de twintigste eeuw onderdeel uit van het hoofdstedelijke waterleidingsbedrijf. Er waren vijf gebouwen, waarvan de toren de kleinste was. Tegenwoordig is het een monument én een hotel. Hotel De Windketel bestaat uit drie verdiepingen en is van alle gemakken voorzien. Bijkomen van een dag Amsterdam doe je in de voor- of achtertuin rondom het torentje.

The Exchange

Modeliefhebbers zitten goed in The Exhange Hotel op het Damrak. Oprichters en ontwerpersduo Otto Nan en Suzanne Oxenaar werkten namelijk samen met afgestudeerden en alumni van het Amsterdam Fashion Institute. Alle 61 kamers, variërend van één tot vijf sterren, zien er daarom verschillend uit. Zo zijn er kamers geïnspireerd op de voormalige Franse koningin Marie Antoinette en de sprookjes van de gebroeders Grimm. Mocht je de ontwerpkriebels krijgen, dan kun je meteen gebruik maken van de naaimachine die standaard in elke kamer staat. Op de begane grond vind je concept store Options! en restaurant Stock.

Hotel Pulitzer Amsterdam

Pulitzer Suite
Afbeelding van Sander Baks

Hotel Pulitzer is niet alleen bijzonder omdat het uit 25 historische zeventiende- en achttiende-eeuwse grachtenpanden bestaat: Hollywood strikte het Amsterdamse hotel voor de film ‘Ocean’s 12’ met George Clooney en Brad Pitt. Het luxe hotel staat middenin de Negen Straatjes en heeft tevens een plekje weten te veroveren in het boek ‘1000 plekken die je gezien moet hebben voor je dood’. Wie weet checkt George binnenkort weer in...

The College Hotel

Gevestigd in een voormalige negentiende-eeuwse school zit het bekende The College Hotel dat gelegen is in hartje Oud-Zuid. Dit is hét terrein van studenten van de Hoge Hotelschool en menig celebrity als Jamie Oliver, Fatboy Slim en Faithless checkten hier al eens in.

SWEETS hotel

Verspreid door heel Amsterdam kun je overnachten in een SWEETS brugwachtershuisje. Jup, je leest het goed. Je kunt de nacht doorbrengen in een brugwachtershuisje. En je hebt nog ruime keus ook, met 26 iconische huisjes. Moet je wel beloven niet aan alle knopjes te gaan zitten.

Breitner House

Als je je een avond wil wanen in 1800, zit je goed bij het Breitner House. Wandel het karakteristieke herenhuis aan het Oosterpark binnen en betreed een wereld van romantiek en luxe. Actrice Camilla Braaksma en haar man, regisseur Guido Bouvy, toverden een deel van hun huis om tot een vijfsterren Bed & Breakfast. Verwacht grootste luxe en verrassingen in het Breitner House, zo ook een champagne ontbijt in de chique eetkamer met uitzicht op het Oosterpark.