Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Cyclist in Vondelpark
Afbeelding van Koen Smilde

Fietsen in Amsterdam

Fietsen is bij uitstek de manier om je door de stad te bewegen. Je ziet het meeste, je komt overal en je bent snel genoeg om veel te kunnen doen in een korte tijd. Lees hier waar je een fiets kunt huren en waar je op moet letten als je jouw fiets parkeert.

Fietsverhuur

In alle delen van de stad zijn fietsen te huur. Vooral rond het Centraal Station, het Leidseplein en de Dam zijn veel verhuurbedrijven. Verhuur is vaak al mogelijk vanaf 3 uur per dag, de gemiddelde daghuurprijs is €8,-. Je kunt gewone stadsfietsen huren of toerfietsen, tandems, kinderfietsen, bakfietsen of steps.

Fietstours

De meeste fietsverhuurbedrijven bieden ook fietstours aan. Een ervaren gids vertelt uitvoerig over de stad en laat je de allermooiste plekjes zien. Er zijn ook speciale thematours, zoals een historische stadstour, Jordaantour of een picknicktour. Zelf de stad verkennen kan natuurlijk ook. Wij hebben een aantal leuke fietsroutes uitgestippeld waarmee jij eenvoudig de stad en de omgeving kunt ontdekken.

Fiets parkeren

Benieuwd waar je jouw fiets het best kunt parkeren? Heb je jouw fiets niet in een fietsenstalling, vak of rek geparkeerd en is je fiets weg? De Gemeente Amsterdam heeft alle informatie voor jou op een rijtje gezet zodat jij jouw fiets niet kwijt kunt raken.