Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Waalse Kerk piano player
Afbeelding van Foppe Schut

Gratis klassieke concerten in Amsterdam

Als liefhebber van klassieke muziek kun je in Amsterdam je hart ophalen, en zelfs met een kleine portemonnee is er veel te luisteren. Dit zijn de beste plekken waar je gratis kunt genieten van klassieke concerten.

Concertgebouw

Elke woensdag kun je bij Het Concertgebouw tijdens de lunch genieten van gratis concerten van een half uurtje. Afhankelijk van de week is er kamermuziek in de Kleine Zaal of een repetitie in de Grote Zaal. Vanwege de populariteit zijn de tickets beperkt tot 2 per persoon.

·       Het Concertgebouw

Muziekgebouw

Muziekgebouw aan 't IJ concert hall interiors
Afbeelding van Jan de Ridder

Bij het Muziekgebouw zijn gratis lunchconcerten tijdens rondleidingen (meteen een kijkje achter de schermen van het Muziekgebouw!). En er worden regelmatig concerten van een uurtje gegeven door studenten en professionele muzikanten.

De Thomas

De Thomas-kerk geeft 2 keer per maand een concert van een half uurtje op de dinsdagmiddag. Tijdens de concerten staan klassieke muzikanten centraal.

·       De Thomas

De Waalse Kerk

De Waalse Kerk organiseert elke tweede dinsdag van de maand orgellunchconcerten (behalve in juli en augustus), uitgevoerd door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Het is een unieke kans om het Müller-orgel te horen, gebouwd in 1734 door de beroemde organisten Gustav Leonhardt en Jacques van Oortmerssen.

·       De Waalse Kerk

OBA

people sitting outside OBA public library
people walking in and out of OBA
Afbeelding van Bas Uterwijk

Elke zondagmiddag is er een lunchconcert in de OBA Oosterdok, uitgevoerd door de studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

·       OBA Oosterdok

Westerkerk

Op woensdagmiddagen kun je de gratis lunchconcerten van een half uurtje bezoeken in de Westerkerk. Tijdens de concerten wordt op het kerkorgel gespeeld. De Westerkerk doet ook mee aan het Grachtenfestival, waar klassieke muziek langs de grachten wordt gespeeld.

Embassy of the Free Mind

Embassy of the Free Mind interior
Afbeelding van Embassy of the Free Mind

Met een ticket voor het museum heb je gratis toegang tot de lunchconcerten bij Embassy of the Free Mind. Tijdens de concerten hoor je verschillende muzikanten, van gitaristen tot violisten en nog veel meer.

Begijnhof

Begijnhof
Afbeelding van Begijnhof

In de oude kerk op het Begijnhof zijn iedere maand gratis lunchconcerten van een uurtje. De concerten zijn elke keer anders: verschillende koren, orkesten en instrumentale groepen treden op in de kerk.

·       Begijnhof

Stadsloket Noord

Maandelijkse klassieke concerten zijn er ook in het Stadsloket Noord. Ze duren 45 minuten en worden uitgevoerd door verschillende artiesten, van blazerskwintet tot pianisten.