Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People strolling at the Spui Boekenmarkt
Afbeelding van Koen Smilde

De beste tips voor in de lente

De bloemen die de stad kleur geven, eendenkuikens die voorbij waggelen en de eerste zonnestralen pakken vanaf het terras: het voorjaar zit vol kleine geluksmomenten. Met deze dingen om te zien en doen in Amsterdam voegen wij nog eens extra geluksmomenten aan toe.

Vier het begin van de lente onder de Kersenbloesem

De bloei van de sakuraflower, ook wel bekend als de kersenbloesem, markeert het begin van de lente. In het Amsterdamse Bos vind je minstens 400 bloeiende kersenbloesembomen die gegarandeerd een lach op je gezicht toveren én mooie kiekjes voor de socials opleveren. Volgens Japanse traditie komen families en vrienden samen onder de bloeiende bomen voor een picknick om het begin van de lente te vieren, dus neem je picknickmand mee en geniet.

Op kraamvisite bij Artis of de kinderboerderij

In de lente worden veel jonge dieren geboren – niet alleen op het platteland, maar ook in de stad. Bezoek een van de vele kinderboerderijen in Amsterdam en omring jezelf met donzige babygeitjes, lammetjes, konijntjes en biggetjes. Voor de meer exotische dieren kun je naar Artis om het jonge gut te zien.

Eet je buikje rond bij een foodfestival

In het voorjaar kunnen smulpapen hun hart ophalen met de vele foodfestivals in Amsterdam. Van foodtrucks tot wijnfestivals en nog veel meer. Zo staat bijvoorbeeld de Westergas weer in het teken van de Rollende Keukens: het reusachtige openluchtrestaurant met meer dan 100 foodtrucks. Bon appetit!

Feest als een koning

Op 27 april kleurt Amsterdam oranje en viert jong en oud Koningsdag weer op grootse wijze. Van festivals, feesten en vrijmarkten tot activiteiten voor kinderen: wij hebben de leukste en gezelligste evenementen op Koningsdag in Amsterdam alvast voor je op een rijtje gezet!

Bootje varen en aanmeren voor een hapje en drankje

Niets fijner dan op het water vertoeven in de lentezon. Huur een bootje en leg hem vast bij een van de fijne aanmeerplekken in Amsterdam, zoals de IJ-kantine, Hannekes Boom, Amstelhotel of The Harbour Club Kitchen, voor een vers getapt biertje en fingerfood.

Struin een markt af

Zonnige zondagmiddagen zijn gemaakt voor markten. Zo kunnen liefhebbers van kunst en sieraden elke 3e zondag van de maand terecht bij de Museum Market op het Museumplein. Op de Pure Markt vind je lekkere, ambachtelijke hapjes, handgemaakt servies, biologisch geteelde bloemen en natuurlijke verzorgingsproducten. En in Cultuurpark Westergas is er de Sunday Market (elke 1e zondag van de maand) met mode, design, kunst, eetkraampjes en activiteiten voor kids.

Vang de eerste zonnestralen op een terras

Het zonnetje op je bol, een drankje in je hand en een bittergarnituurtje binnen handbereik. De eerste dagen zon na een druilerige winter zijn altijd een perfecte uitnodiging om met vrienden, collega's of familie bij te kletsen op één van de beste terrassen van de stad. In je eentje mag ook natuurlijk. We don't judge.

Ervaar Amsterdam van bovenaf

Je kunt Amsterdam lopend, fietsend of varend ontdekken, maar heb jij de stad wel eens van bovenaf gezien? Breng eens een bezoekje aan de A'DAM Toren, op de 19e verdieping kun je genieten van een spectaculair panoramazicht over de stad. Naast de toren in Noord zijn er nog een heleboel verborgen parels om de Amsterdamse skyline te bewonderen.

Stukje fietsen of wandelen

Lentedagen bieden volop mogelijkheden om de auto te laten staan. Schep een luchtje in een van de prachtige Amsterdamse parken en tuinen of wandel eens door de stad. Als je écht even aan de stadsdrukte wil ontsnappen, spring dan op de fiets naar rustige natuurgebieden rondom Amsterdam zoals Durgerdam, Broek in Waterland of de Groene As.

Laat je innerlijke boer(in) los

Family and kids picking fruit at Fruittuin van West
Afbeelding van Amie Galbraith

Ga de natuur in en bezoek een van de vele pluktuinen die de stad en omgeving te bieden heeft. Of je nou een mooi boeketje in huis wilt halen of vers fruit, dit is hét seizoen om te plukken. Wij hebben de leukste plekken al voor je bij elkaar geplukt.