Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Daten in de lente

Het voorjaar is hét seizoen om te daten. Zit jij met de komst van de eerste zonnestralen ook lekkerder in je vel en ben je klaar om je charmes in de strijd te gooien? Dan is het tijd voor date inspiratie voor jou en je leuke match, kwarrel (kwaliteitsscharrel), wederhelft of wie dan ook.

Ga naar buiten

Actievelingen

Wil jij je date duidelijk maken dat Amsterdam meer is dan de grachten? Ga dan samen fietsen en ontdek de regio rondom Amsterdam. Leer tijdens een van deze fietsroutes over de historie en traditie van de Nederlandse koopvaardij, waai een dagje uit aan de kust of bezichtig eeuwenoude kastelen terwijl je door uitgestrekte bloemenvelden fietst. Meer van de benenwagen en zelf een route samenstellen? Bekijk dan hier de mooiste natuurgebieden in en om Amsterdam.

Rozengeur en maneschijn

De ongerepte natuur, prachtige planten en kronkelige paden maken de botanische Hortus een romantische hotspot. Deze lente ontdek je er de eetbare natuur met activiteiten als zelf kimchi maken, rondleidingen in en rond de tuin en een markt. Het ontluiken van de bloesem in het Amsterdamse Bos is ook weer begonnen. Houd het Instagram account @AmsterdamseBos in de gaten voor hoe de bomen er bij staan. Naast bloesem bewonderen en elkaar knuffelen, kun je in het Amsterdamse Bos ook geitjes wat liefde geven. Er zijn natuurlijk nog meer plekken in de stad waar je diertjes ziet die je normaal alleen op het boerenerf aantreft. Bekijk alle kinderboerderijen in Amsterdam

Uitdagend op avontuur

Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Neem samen plaats op de liefdesschommel op de A’DAM Toren. Tijdens het schommelen kun je je van je stoerste kant laten zien en geniet je ook nog eens van het prachtige uitzicht over Amsterdam. En als je dan toch al in de toren bent, neem dan even een kijkje in Club Shelter. In de kelder kun je ‘s nachts een dansje wagen en overdag speel je de vetste games in de VR gaming pop-up. In het ondergrondse A’DAM VR Game Park ontdekken zowel beginnende als gevorderde gamers de meest exclusieve en nieuwste virtual reality games van dit moment.

Liefde gaat door de maag

Vorkje prikken

Superette restaurant women sitting on the terrace
Afbeelding van Superette

Uitgebreid dineren is niet alleen lekker maar ook enorm romantisch. Geniet gang voor gang van iedere hap bij Restaurant Breda, en kruip knus tegen elkaar aan als je aan de zijkant van het restaurant zit. Mocht het zonnetje doorbreken, raad ik jullie aan om neer te strijken op het terras én binnentuin van Lion Noir. Middenin het centrum vind je deze verborgen parel met oesters, kaviaar en bites. Net geopend: Bistro de la Mer, het jongere zusje van 212 en de Juwelier. Een restaurant waar het allemaal draait om vis, vis en nog meer vis. Houd voor meer nieuwe restaurants in de stad de pagina ‘nieuw in de stad’ in de gaten, voor alles wat nieuw in Amsterdam is. 

Laat je kookkunsten zien

Mocht je zelf een chef- of hobbykok zijn (of is je lover dat) dan is het natuurlijk heel erg romantisch om samen een heel-veel-gangendiner te koken. Zoek een vernieuwend recept uit en ga samen aan de slag en haal je ingrediënten op je favoriete Amsterdamse markt. Iets uitdagender? Ga samen foerageren door de stad! Foera-wat? Ga als chefkoks jullie eigen ingrediënten plukken om later in de keuken mee aan de slag te gaan. Voor inspiratie voor je foerageer-avontuur, lees de tips van Steven Broere, chef-kok van restaurant Foer.

Dorstig

Proosten op de liefde doe ik maar al te graag, hopelijk jullie ook. Of het nu met een wijntje, biertje of frisje is: er zijn genoeg proostplekken in Amsterdam. Vanaf mei kun je weer genieten van de terrasjesdagen op de wijngaard Amsteltuin. Hier geniet je van een high wine met wijn van eigen bodem middenin in een wijngaard! Meer wijntips nodig? Lees dan onze tips voor natuurwijn in Amsterdam en tips voor de leukste wijnbars in Amsterdam. Laat de zon zich zien? Ga dan uitgebreid terrassen. Een paar van mijn favorieten: POF, ‘t Nieuwe Diep, Amstelhaven en Terrasmus. Meer tips nodig? Hier vind je de beste terrassen van Amsterdam.

Knusse activiteiten voor als het regent

In de loveseat

FC Hyena cinema cafe restaurant in Noord
Afbeelding van FC Hyena

Regen kan soms roet in de date gooien. Maar gelukkig zijn er genoeg activiteiten voor als het buiten regent. Alle bioscopen al gehad? Bekijk dan je favoriete film eens bij FC Hyena, een supervette locatie naast Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord waar je gegarandeerd wil blijven hangen na de film voor een natuurwijntje of uitgebreid diner. 

Je ware aard laten zien

Laat je van je competitieve kant zien in een van de leukste spelletjescafés. Hét perfecte voorbeeld is ultiem spelletjes walhalla: TonTonClub. De ook wel de TonTonTinderClub genoemd, is perfect voor je allereerste date. Niet ongemakkelijk tegenover elkaar zitten maar tijd voor actie. Iets avontuurlijker? Neem het dan tegen elkaar op tijdens een potje karten bij Race Planet, dan kun je meteen zien of je date tegen zijn of haar verlies kan.

Cultuur snuiven

Wil je je van je slimme kant laten zien, duik dan samen een museum in. Het Tropenmuseum dient zich perfect als eerste date spot. In dezelfde straat vind je genoeg terrasjes om de date af te sluiten. Wil je indruk maken en er als de kippen bij zijn? ARTIS opent op 12 mei een nieuw museum. Na 75 jaar gesloten te zijn geweest voor publiek, gaat het Groote Museum aan het Artisplein open en ervaren jullie de verbondenheid tussen alles wat leeft: mens, dier, plant en microbe. Of kies voor een van deze musea met prachtige tuinen die het bezoeken meer dan waar zijn. Wil je meteen het ijs breken en kijken of je date humor heeft? ook dan is samen gieren bij een comedyshow onwijs leuk. Absolute aanrader is de Toomler. Hier ontdek je in intieme sfeer upcoming talenten en ben je van een schaterlach gegarandeerd.