Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Superette restaurant women sitting on the terrace
Afbeelding van Superette

Daten in de lente

Het voorjaar is hét seizoen om te daten. Zit jij met de komst van de eerste zonnestralen ook lekkerder in je vel en ben je klaar om je charmes in de strijd te gooien? Dan is het tijd voor date-inspiratie voor jou en je leuke match, kwarrel (kwaliteitsscharrel), wederhelft of wie dan ook.

Ga naar buiten

Actievelingen

Wil jij je date duidelijk maken dat Amsterdam meer is dan de grachten en het harde werk uit handen geven? Dan hebben wij voldoende wandelroutes die gemaakt zijn door échte stadsgidsen. Naast wandelen ook een souvenir mee naar huis? Duik dan een van deze pluktuinen in. Of denken jullie Amsterdam al uitgespeeld te hebben? Ontdek dan de regio rondom Amsterdam. Ga op zoek naar je innerlijke ridder, jonkvrouw of struikrover met deze 8 forten en kastelen onder de rook van Amsterdam. Zijn jullie avontuurlijk? Ga dan bijzonder wild spotten. 

Rozengeur en maneschijn

De lente schreeuwt om het ontluiken van de bloesem in het Amsterdamse Bos. Houd het Instagramaccount @AmsterdamseBos in de gaten voor hoe de bomen er bij staan. Naast bloesem bewonderen en elkaar knuffelen, kun je in het Amsterdamse Bos ook geitjes wat liefde geven. Er zijn natuurlijk nog meer plekken in de stad waar je diertjes ziet die je normaal alleen op het boerenerf aantreft. Middenin de stad heb je bijvoorbeeld Kinderboerderij De Pijp, in de Bijlmer De Gliphoeve en in Noord De Buiktuin.

Uitdagend op avontuur

Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Neem samen plaats op de liefdesschommel op de A’DAM Toren. Tijdens het schommelen kun je je van je stoerste kant laten zien en geniet je ook nog eens van het prachtige uitzicht over Amsterdam. En als je dan toch al in de toren bent, neem dan even een kijkje in Club Shelter. In de kelder kun je ‘s nachts een dansje wagen en overdag speel je de vetste games in de VR gaming pop-up. In het ondergrondse A’DAM VR Game Park ontdekken zowel beginnende als gevorderde gamers de meest exclusieve en nieuwste virtual reality games van dit moment.

Liefde gaat door de maag

Vorkje prikken

Superette restaurant women sitting on the terrace
Afbeelding van Superette

Uitgebreid dineren is niet alleen lekker maar ook enorm romantisch. Geniet gang voor gang van iedere hap bij Restaurant Breda, en kruip knus tegen elkaar aan als je aan de zijkant van het restaurant zit. Mocht het zonnetje doorbreken, strijk dan neer op het terras én binnentuin van Lion Noir. Middenin het centrum vind je deze verborgen parel met oesters, kaviaar en bites. Sinds vorig jaar geopend: Bistro de la Mer, het jongere en meer toegankelijke zusje van 212 en de Juwelier. Een restaurant waar het allemaal draait om vis, vis en nog meer vis. Houd voor meer nieuwe restaurants in de stad de pagina ‘nieuw in de stad’ in de gaten, voor alles wat nieuw in Amsterdam is.

Laat je kookkunsten zien

Mocht je zelf een chef- of hobbykok zijn (of is je lover dat) dan is het natuurlijk heel erg romantisch om samen een heel-veel-gangendiner te koken. Zoek een vernieuwend recept uit en ga samen aan de slag en haal je ingrediënten op je favoriete Amsterdamse markt. Iets uitdagender? Ga samen foerageren door de stad! Foera-wat? Ga als chefkoks jullie eigen ingrediënten plukken om later in de keuken mee aan de slag te gaan. Denk aan verse daslook, besjes en zelfs hazelnoten, gewoon in Amsterdam. Deze wildplukwijzer helpt je een handje.

Dorstig

Proosten op de liefde! Of het nu met een wijntje, biertje of frisje is: er zijn genoeg proostplekken in Amsterdam. De natuurwijnhype mag niet ontbreken in je lijstje. Proosten doe je bij deze wijnbars of geniet naast wijn ook van een diner bij deze restaurants met natuurwijn. Laat de lentezon zich zien? Ga dan uitgebreid terrassen. Een paar van mijn favorieten: POF, ‘t Nieuwe Diep, Amstelhaven en Terrasmus. Meer tips nodig? Hier vind je de beste terrassen in Noord.

Knusse activiteiten voor als het regent

In de loveseat

FC Hyena cinema cafe restaurant in Noord
Afbeelding van FC Hyena

Regen kan soms roet in de date gooien. Maar gelukkig zijn er genoeg activiteiten voor als het buiten regent. Alle bioscopen al gehad? Bekijk dan je favoriete film eens bij FC Hyena, een supervette locatie naast Hotel de Goudfazant in Noord waar je gegarandeerd wil blijven hangen na de film voor een natuurwijntje of uitgebreid diner.

Je ware aard laten zien

Laat je van je competitieve kant zien in een van de leukste spelletjescafés. Hét perfecte voorbeeld is ultiem spelletjes walhalla: TonTonClub. De ook wel de TonTonTinderClub genoemd, is perfect voor je allereerste date. Niet ongemakkelijk tegenover elkaar zitten maar tijd voor actie. Iets avontuurlijker? Neem het dan tegen elkaar op tijdens een potje karten bij Race Planet, dan kun je meteen zien of je date tegen zijn of haar verlies kan.

Cultuur snuiven

Wil je je van je slimme kant laten zien, duik dan samen een museum in. Het Tropenmuseum dient zich perfect als eerste date spot. In dezelfde straat vind je genoeg terrasjes om de date af te sluiten. Of kies voor een van deze musea met prachtige tuinen die het bezoeken meer dan waar zijn. Wil je meteen het ijs breken en kijken of je date humor heeft? ook dan is samen gieren bij een comedyshow onwijs leuk. Absolute aanrader is de Toomler. Hier ontdek je in intieme sfeer upcoming talenten en ben je van een schaterlach gegarandeerd.