Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Nathalie

Daten in de lente

Het voorjaar is hét seizoen om te daten. Zit jij met de komst van de eerste zonnestralen ook lekkerder in je vel en ben je klaar om je charmes in de strijd te gooien? Dan is het tijd voor date-inspiratie voor jou en je leuke match, wederhelft of wie dan ook.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

Proosten op de liefde

Man drinking wine
Afbeelding van Nacht van de Wijn

De beste wijnen proeven, van culinaire gerechten smullen en dansen op livemuziek. De romantische sfeer zit er goed in tijdens de Nacht van de Wijn. Wandel door De Hallen langs talloze wijnbars en leer niet alleen de wereld van wijn beter kennen, maar ook elkaar.

  • Vrijdag 5 & zaterdag 6 april | De Hallen | vanaf €17,50 | koop kaartjes

De frisse lucht in

In de lente willen we zoveel mogelijk buiten zijn. Gelukkig zijn daar de festivals en theatershows. Ga een hapje eten bij een van de vele eettentjes van Het Weekend van de Rollende Keukens tijdens het hemelvaartsweekend, struin het Amsterdamse Bos in voor theatershows, concerten en filmavonden onder de sterrenhemel, of stroop je mouwen op in een van deze pluktuinen om bijvoorbeeld een mooi bos bloemen aan elkaar cadeau te doen.

De wandeldate

Couple in front of Muiderslot
Afbeelding van Muiderslot

De zon laat zichzelf weer zien, de vogeltjes fluiten en de straten en parken krijgen weer volop kleur: tijd voor een leuke wandeling. Wandel onder de bloesembomen door in het Amsterdamse Bos, ontdek nieuwe verhalen over de stad tijdens een van deze wandel- en fietroutes, of ga op zoek naar jullie innerlijke ridders in de forten en kastelen onder de rook van Amsterdam.

Geitjes knuffelen

A group of women doing goat yoga at Ridammerhoeve geitenboerderij goat farm - Amstelveen
Afbeelding van Chimedia

Na het bekijken van de bloesembomen in het Amsterdamse Bos, kun je een bezoekje brengen aan Geitenboerderij Ridammerhoeve voor een wel heel bijzondere date. In het weekend vindt hier namelijk geitenyoga plaats, een bijzondere ijsbreker en een date om nooit te vergeten. Knuffel met de geitjes terwijl je verschillende yogaposes aanneemt, en combineer je bezoek eventueel met een biologisch ontbijt of lunch met verse producten van de boerderij.

De muzikale date

Afbeelding van Facebook Zoku

Verken elkaars muzieksmaak of ga op zoek naar nieuwe artiesten om er samen over te praten. Op vrijdagen kun je terecht bij Zoku voor livemuziek en op zondagmiddagen luister je naar live jazzsessies bij De Engelbewaarder. Of bezoek een van deze leuke cafés met livemuziek.

Voor de boekenwurmen

Wandel langs de Herengracht en breng een bezoekje aan de Happy Bookieman. Een kleine maar excentrieke boekenwinkel waar je niet alleen bijzondere boeken vindt maar ook een leuk praatje maakt met de ‘Happy Bookieman’ zelf. Aan de gracht neem je met z’n tweeën plaats aan het tafeltje waar je lekker in de zon met je date én je nieuwe boek van het uitzicht geniet.

Daten als chefs

Mocht je zelf een chef- of hobbykok zijn (of is je lover dat) dan is het natuurlijk heel erg romantisch om samen een heel-veel-gangendiner te koken. Zoek een vernieuwend recept uit en ga samen aan de slag en haal je ingrediënten op je favoriete Amsterdamse markt. Iets uitdagender? Ga als chefkoks jullie eigen ingrediënten plukken om later in de keuken mee aan de slag te gaan. Denk aan verse daslook, besjes en zelfs hazelnoten, gewoon in Amsterdam. Deze wildplukwijzer helpt je een handje.

Zorgeloos picknicken

Afbeelding van Geert Snoeier

Kleed, broodjes, fruit, drankjes, en natuurlijk goed gezelschap. Een romantische picknick is een ideale manier om de lente te verwelkomen en wat dichter bij elkaar te komen. Haal een picknickbox bij Anne&Max Zeeburg met een sandwich, salade, roze koek en huisgemaakte ijsthee, en neem plaats op een zonnig plekje aan het water. Liever zelf je picknickmand vullen en op zoek naar een leuke plek om neer te strijken? Hier vind je onze favoriete picknickplekken.

Oesters en bubbels

Wat is er nou romantischer dan oesters en bubbels? Elke zondag geniet je van bodemloze bubbels gecombineerd met verse oesters en diverse hapjes bij Spring Café Brasserie. Combineer je date met een bezoekje aan het nabijgelegen Wereldmuseum Amsterdam en doe de ‘Weet wie je date’-tour om elkaar nog een stukje beter te leren kennen.

  • Spring Café Brasserie | elke zondag, 15:00 – 18:00 | onbeperkte cava €25,- per persoon, oesters €4,- per stuk | meer informatie
  • Wereldmuseum Amsterdam | dinsdag t/m zondag | €8,- per date tour pakket | meer informatie
Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.