Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
De Jordaan sunset and city skyline at canal waterfront.
Afbeelding van Noppasin Wongchum

Mooie zonsondergangen

Alles is mooier in de zachte oranjeroze gloed van een zonsondergang. Wij zetten de mooiste plekken om van golden hour te genieten voor je op een rijtje.

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte

Hoek van Noord

Afbeelding van Mirte Vreemann

De lage landen aan je voeten, het Markermeer aan je zijde en een biertje in je hand. Zorg voor een goed gevulde koelbox en verzamel je leukste gezelschap want deze magische plek bij Volendam is te mooi om niet te delen met je naasten.

Java-eiland

Afbeelding van Geert Snoeijer

Sluit een wandeling door de Oostelijke Eilanden af met een welverdiend uitrustmoment. De kleurrijke gebouwen op Java-eiland lichten mooi op met het effect van de ondergaande zon. Voor een vakantie-ervaring kun je ook het terras van Hotel Jakarta op om langs het water met een lekker drankje te genieten.

Hemmeland

Afbeelding van Mirte Vreemann

Waan je op een tropisch eiland op een van de stranden die het Hemmeland, bij Monnickendam, rijk is. Voor de echte spotters is een verrekijker een leuk extraatje, want met helder weer zie je Flevoland liggen. Voor een echte vakantiegevoel schuif je aan bij Strandvier om vanuit je ligstoel de zon onder te zien gaan. 

Eye Filmmuseum

Afbeelding van Koen Smilde

Bij Eye Filmmuseum zie je de zon achter de stad verdwijnen terwijl je ontspannen aan het water zit. Mooi uitzicht, drankje erbij; de start van een perfecte avond.

Stinkevuil

Afbeelding van Mirte Vreemann

Laat de naam je niet afschrikken: dit is een bijnaam voor de Purmer Ee (Katwoude) die elke zonsondergang prachtig weerspiegelt. Perfect om een lange, hete zomerdag af te sluiten.

Sloterplas

Afbeelding van Edwin van Eis

Zonsondergangen bij de Sloterplas zijn op hun mooist. Zodra de zon op zijn laagst staat, licht de hele plas op. Een ideale locatie om je date mee naartoe te nemen voor een romantische avond.

Nieuwe Meer

Afbeelding van Mirte Vreemann

Snel nog een duik nemen, om daarna op een van de stijgers neer te strijken en met je favoriete fles wijn een zwoele zomerdag in het Amsterdamse Bos af te sluiten. Met een prachtige zonsondergang erbij is je dag helemaal compleet.

Zaanse Schans

Afbeelding van pema.prima

Het Hollandse landschap op z’n allermooist. Door de combinatie van de groene molens en de oranje gloed op het water spot je bij de Zaanse Schans de meest romantische taferelen in dit oude stukje Holland.

Zonsondergang vanuit de hoogte 

Liever een zonsondergang met panoramisch uitzicht over stad? Ga dan naar een van de vele dakterrassen die onze stad rijk en bekijk zonsondergangen mét uitzicht over de stad. Drankje erbij en gezellig proosten tijdens golden hour. 

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte