Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
King's day 2018 Koningsdag 2018
Afbeelding van Koen Smilde Photography

Praktische informatie tijdens Koningsdag

Hier vind je alle informatie over Koningsdag in Amsterdam; vervoer in en naar Amsterdam, vaarregels, toiletten en EHBO-toiletten. Zo kan iedereen een veilige en leuke tijd hebben.

Vervoer naar en in Amsterdam

Kom op Koningsdag met de trein naar Amsterdam. De NS rijdt volgens de Oranjedienstregeling; er rijden dan langere en extra treinen. Plan je reis van te voren via 9292.nl of ns.nl. Handig om te weten dat station RAI en Science Park gesloten zijn op Koningsdag. Je kunt het beste te voet door de stad gaan tijdens Koningsdag. Opvallende borden en speciale voetgangersroutes verwijzen je naar de belangrijke evenementen en locaties. De meeste taxi's rijden deze dag niet in het centrum. Mocht je toch graag met de taxi gaan, probeer dan op te stappen bij de Martelaarsgracht tegenover Centraal Station en op de Stadhouderskade bij het Leidseplein. Kijk voor alle tips en reisadviezen op de website van gemeente Amsterdam.

Regels over drinken en drukte

Met de enorme toestroom van bezoekers uit binnen- en buitenland is Koningsdag in Amsterdam de drukste dag van het jaar. Om dit grootse volksfeest in de hand te houden zijn er een aantal regels opgesteld zodat iedereen een leuke en veilige dag in de hoofdstad kan hebben:

  • Je mag 1 blikje of flesje alcohol mee hebben op straat. Een thuistap of six pack gelden als meer dan 1. Neem geen alcohol mee naar de stations en in de treinen van NS
  • Winkels verkopen 1 blikje of flesje alcohol per persoon
  • Neem geen glas mee, dat levert onveilige situaties op
  • Er zijn diverse watertappunten in de stad waar je je waterflesje kunt vullen
  • Op advies worden gezinnen met kinderen afgeraden om naar de Jordaan en de Westerstraat te komen i.v.m. de drukte

Hulp nodig tijdens Koningsdag

Heb je vragen of hulp nodig tijdens Koningsdag? Mel je dan aan voor Livecrowd. Via jouw favoriete communicatie-app op je smartphone, zoals iMessage, Instragram DM of WhatsApp, kun je vragen stellen, feedback geven of tips krijgen vanuit de juiste diensten of teams.

Ga je varen? Let op de vaarregels

De Amsterdamse grachten zijn op Koningsdag extreem druk. Er gelden dan ook speciale vaarregels om het waterverkeer in goede banen te leiden. Zorg dat je van te voren op de hoogte bent van de actuele vaarregels, zoals zorgen voor een geactiveerd vignet, niet harder dan 6 kilometer per uur varen en geen alcohol drinken als je de boot bestuurd. Bekijk de belangrijkste vaarregels op de website van gemeente Amsterdam.

Vragen?

Bij vragen over Koningsdag in Amsterdam kun je ook bellen met het informatienummer van de gemeente: 14020. Informatie over vervoer, varen, vergunningen, openbare toiletten en overige praktische informatie vind je op de website van gemeente Amsterdam.