Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Rollende Keukens food festival
Afbeelding van Rollende Keukens

De leukste foodfestivals

Foodies opgelet: het foodfestival-seizoen is aangebroken! Door de hele stad en omstreken poppen de foodstands op waar je snacks uit (inter)nationale keukens kunt proeven.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

De rollende keukens

Ook dit hemelvaartweekend komt de Rollende Keukens voor de 16e keer terug naar het Westergasterrein. Meer dan 100 keukens op wielen, uit eigen land én van over de grens, strijken neer op het terrein. Ga je voor verse maïstortilla’s met een Catalaanse bubbel, of liever een pizza met een speciaal biertje? Probeer alles uit en geniet ondertussen van de livemuziek en de gezelligheid.

  • 8 t/m zondag 12 mei, dagelijks 13:00 - 23:00 | Westergas | gratis entree | meer informatie

Bacchus Wijnfestival

Van proeverijen tot masterclasses, hier draait alles om wijn. Leuk voor de echte wijnkenners maar ook voor iedereen die af en toe een wijntje drinkt, iedereen kan hier de vruchten van plukken. Het aanbod aan eten gaat perfect gepaard met jouw wijnkeus, dus struin langs de foodstands voor de volledige ervaring.

  • 7 t/m 16 juni | Het Amsterdamse Bos | vanaf €20,- | koop tickets

TREK Festival

Streetfood van over de hele wereld bestellen, je glas vullen in de Biergarten, muzikaal talent en kleinkunstenaars bewonderen, én losgaan tijdens de disco-avond. TREK tovert het Amstelpark deze zomer om tot een groot openluchtrestaurant. Hier krijg je gegarandeerd TREK van.

Foodfestival aan de Zaan

De 8e editie van Foodfestival aan de Zaan wordt weer een groot eetfestijn voor jong en oud. Bij de 80 diverse foodstands eet je je buikje rond, zoals met een Oriëntaalse kroket! Op het kidsplein verzorgt Circus Moustache verschillende activiteiten, en is er voor de hele familie livemuziek.

Het Amsterdamse Terrassen Festival

Smeer je goed in voor het Amsterdamse Terrassen Festival, want hier zit je gegarandeerd hele dagen in het zonnetje te proosten op het terras. Populaire horecazaken van de stad openen tijdelijk een terras in het Rembrandtpark, zoals BAUT, Brasserie van Dam en Garçon, en worden aangevuld met verschillende foodtrucks en activiteiten. Geniet van de livemuziek, ga los in de silent disco en laat je zangkunsten horen tijdens karaoke.

Haarlem Culinair

Haarlem Culinair zet 4 dagen lang de rijke culinaire scene van Haarlem in de schijnwerpers. De lokale topchefs tonen hier hun kunsten, zodat jij allerlei lekkers kunt proeven. In de combinatie van livemuziek en de gezellige Haarlemse sfeer, is het een must-visit voor foodies!

Proefpark Haarlem

Dit culinaire evenement is dé plek waar je moet zijn voor een smaakvolle ervaring. Want met meer dan 30 foodtrucks die het beste van street-, soul- en comfortfood van Nederland bieden, is er voor ieder wat wils. Er zijn meer dan 90 proeverijen tussen de €5,- en €15,-, vul het aan met speciaalbiertjes van Nederlandse brouwers en dans ondertussen op de muziek van de FooDieJays.

  • 30 augustus t/m 1 september | Kenaupark, Haarlem | gratis | meer informatie

Bollywood & Indian Food Festival

Bij dit festival kom je terecht in de betoverende wereld van Bollywood, met livemuziek, dansshows en filmvertoningen. Daarnaast ga je op een culinaire reis door India met een breed aanbod van Indiaas eten, zoals curry’s, samosa’s en tandoori-gerechten. Een festival waarbij de smaken en tradities van India tot leven komen.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.