Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Rollende Keukens food festival
Afbeelding van Rollende Keukens

De leukste foodfestivals in de lente

Als je aan de lente denkt, denk je aan de vele feestdagen, bloesem en natuurlijk… foodfestivals! Door de hele stad poppen de foodtrucks op waar je snacks uit (inter)nationale keukens kunt proeven.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

Japan Light & Food Festival

Japanse en Koreaanse gerechten, silent disco, karaoke, live-acts en nog veel meer. Tijdens de Japan Light & Food Festival worden al je zintuigen geprikkeld en waan je je even in Oost-Azië. Een weekend gevuld met veel eten en verschillende activiteiten die je niet wil missen.

Rollende Keukens

Ook dit hemelvaartweekend komt de Rollende Keukens voor de 15e keer terug naar het Westergasterrein. Meer dan 100 keukens op wielen, uit eigen land én van over de grens, strijken neer op het terrein. Ga je voor verse maïstortilla’s met een Catalaanse bubbel, of liever een pizza met een speciaal biertje? Probeer alles uit en geniet ondertussen van de livemuziek en de gezelligheid.

  • Woensdag 17 t/m zondag 21 mei, 13:00 – 23:00 | Westergasfabriek | gratis entree | meer informatie

Proef Pampus

Een dagje naar Pampus is sowieso al een leuk uitje, maar tijdens Proef Pampus wordt het nóg leuker. Het forteiland tovert zich in het hemelvaartweekend om tot een festivaleiland voor jong en oud. Verken al het moois dat Pampus te bieden heeft; het lokale eten, activiteiten en historische charme.

Het Tapas Festival

De zomer laat nog even op zich wachten, maar het is nooit te vroeg voor tapas en sangria. Tijdens het Tapas Festival ben je een dag op mini-vakantie in Spanje, gevuld met liveacts, muziek en natuurlijk een rijk aanbod aan alle soorten tapas.

Funky Vegan Festival

A sunny fall day at the Westergasterrein in Westerpark
Afbeelding van Jan de Ridder

Foodtrucks, marktkraampjes en cocktails, maar allemaal met een veganistische twist. Hier is alles vegan te verkrijgen, van make-up tot kleding en natuurlijk veel eten. Een rijk aanbod aan foodtrucks en entertainment, cocktails en muziek zorgen voor een inspirerende dag, ook als je geen vegan bent.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.