Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Happy Feelings
Afbeelding van Happy Feelings

Deze 10 Koningsnachtfeestjes wil je niet missen

Koningsdag goed inluiden doe je natuurlijk tijdens Koningsnacht. Zoals elk jaar zijn er talloze feesten verspreid door de stad met veel muziek, eten, bier en vooral veel oranje. Om je op weg te helpen zetten wij de 10 leukste feesten op een rij.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

Vrijmiboot Koningsnacht

Koningsnacht dit jaar op het water vieren? De Vrijmiboot draait de leukste disco, houseclassics, hits en guilty pleasures terwijl je afvaart op het IJ. Met binnen en buiten stages, snacks en hapjes, én een karaokebooth is dit een goed begin van je Koningsnacht.

  • Opstappunt: de Ruyterkade 14 | 18:00 – 23:00 | vanaf €26,40 | koop kaartjes

TNT x Nieges Koningsnacht

Proost jij om 00:00 mee op de koning? Kom dan naar Terug naar Toen bij Meneer Nieges. Met gratis toegang, een uitgebreide line-up en héél veel dansen kom je Koningsnacht hier goed door.

Rooftop King’s Night Party

Bij Zoku zie je de stad oranje kleuren vanaf het dakterras. Met een live dj-act, borrelhapjes, bier en koningsdagcocktails is dit een goed begin van je nacht.

Westerkoning

Tijdens Westerkoning word je omringd door foodtrucks en muziek van over de hele wereld. De 4 liveacts trakteren je op muziek van uiteenlopende genres, van afro en ska tot Braziliaanse sambareggae en Surinaamse hits. En ondertussen kun je kiezen uit een broodje ribeye met truffelmayonaise, verse friet of huisgemaakte falafel.

Happy Feelings Koningsnacht

De nacht vullen met happy feelings? Dan ben je bij IJland op de juiste plek. Een breed aanbod aan house en discomuziek zorgt dat je gegarandeerd met de voeten van de vloer gaat.

Koningsnacht Karaoke

Koningsnacht Karaoke P60
Afbeelding van Koningsnacht Karaoke P60

Schraap je keel, bestel wat drankjes en laat je beste zangkunsten horen tijdens de Koningsnacht Karaoke. Bij P60 Café geniet je van een hele avond vol levensliederen en Nederlandse meezingers tot in de late uurtjes.

Koning Ceuvel

Koning Ceuvel Koningsdag Kingsday
Afbeelding van Koning Ceuvel

Bij Café de Ceuvel is iedereen koning daarom vieren ze Koningsnacht groots. Met de scheepshelling als dansvloer, de mainstage aan het water, en ’s nachts 2 zalen vol muziek ben je hier de hele nacht zoet. Je hoort onder andere Power tot he Pipo en Convoi Exeptional, en geloof ons; deze mannen weten hoe ze de dansvloer moeten laten schudden.

Het Koningsparadijs

De WesterUnie, Westerliefde, Westergasterras én het Transformatorhuis worden omgetoverd tot één groot oranje jungle door de populaire Amsterdamse feestjes Juicy, Friendzone, Basshall, de Danshal, Amapiano Worldwide, Soepeltjes en House of Vixens. Wandel van de ene naar de andere ruimte op dit Koningsnacht festival om jouw genre te vinden; van hiphop tot afro en van latin tot house.

Mea Culpa x Kingsnight

©Dennis Bouman - contact before use
Afbeelding van Dennis Bouman

Dansen op grote hoogte met een prachtig uitzicht over de stad. Madam Skybar, op de 20e verdieping van de welbekende A’DAM Toren, opent haar deuren voor een bijzondere Koningsnacht.

#BBB Kingsnight

De Koning nodigt je uit om in de stijlvolle Marmeren Hal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen zijn verjaardag te vieren. Dus haal je nette kleding maar tevoorschijn voor deze editie van Bills Bills Bills.

  • Koninklijk Instituut voor de Tropen | 22:00 – 03:00 | vanaf €19,50 | koop kaartjes

Let op, tijdens Koningsdag is het druk in de stad en rijden er minder trams, bussen en treinen. Kijk daarom altijd van tevoren bij 9292 of NS zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Meer tips? Lees dan alle praktische informatie voor deze feestdag.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.