Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Students sitting on the grass in summer in front of University building of Physics UvA
Afbeelding van Amsterdam Science Park

Plekken met studentenkorting

Het studentenleven in de grote stad is duur. Je moet een kamer zoeken, studieboeken aanschaffen en een fiets mag ook niet ontbreken. Gelukkig zijn er ook genoeg voordelen voor studenten! We hebben de beste plekken uitgezocht, waar je met je studentenpas welverdiende korting krijgt.

Er goed uit zien

Afbeelding van Roos Trommelen

Je wilt natuurlijk wel indruk maken tijdens de eerste dag op je nieuwe opleiding. En als je uit het zuiden of het oosten van Nederland komt, vergeet dan niet dat het in het westen soms wel 3 graden kouder kan zijn. Dus tijd voor een nieuwe garderobe! Bij de kledingwinkels WEAmerica Today en Hunkemöller krijg je 10% korting.

Je culturele horizon verbreden naast je studie

Amsterdam is een van de meest culturele steden ter wereld. Daarom kan een museumbezoek absoluut niet ontbreken tijdens je ontdekkingstocht in de stad. Gelukkig helpt je studentenkaart je op weg. Bij Museum van Loon krijg je 20% korting, bij Wereldmuseum Amsterdam ligt de korting rond de 40%, Het Scheepvaartmuseum, Stedelijk Museum en NEMO Science Museum kun je een kaartje scoren voor de helft van de prijs en bij Amsterdam Museum ligt de korting zelfs rond de 60%! Wil je juist lichter vermaak na een drukke collegeweek? Ga dan eens met je klasgenoten naar ARTIS voor maar €12,50. Bij CREA kun je voor een prikkie de cursus van je leven volgen. Voor 50% van de prijs krijg jij voorrang bij een cursus die je zelf kunt kiezen!

Een cultureel avondje uit

Ook ’s avonds na je college kun je de culturele mogelijkheden van Amsterdam ontdekken met korting. Sommige voorstellingen in het Nationale Opera en Ballet kun je als student al voor €19,- zien. Voor voorstellingen die nog niet zijn uitverkocht kun je vanaf 13:00 op de dag zelf ook kaarten bestellen voor €19,-! Ook bij het DeLaMar en De Kleine Komedie kun je kaartjes met korting kopen als een voorstelling nog niet is uitverkocht. Vanaf 12:00 ‘s middags kun je dan kaartjes kopen met 50% korting! Vergeet ook niet om na al dat harde studeerwerk te blijven lachen. Ga - om je hoofd écht leeg te maken - bijvoorbeeld naar een comedyavond. Bij Boom Chicago krijg je met je studentenpas rond de 30% korting op een kaartje!

Het Amsterdamse nachtleven

Uiteraard wil je als student het Amsterdamse nachtleven ontdekken, maar waar moet je heen? En hoe weet je welke club bij jou past? Met een Amsterdam Nightlife Ticket krijg je toegang tot meer dan 20 Amsterdamse clubs voor €10,-. Denk onder andere aan Club Up, Paradiso, Air Amsterdam, de Bubbels en Radion. Bij sommige clubs krijg je zelf een welkomstdrankje, die sla je natuurlijk niet af! Je kunt een ticket voor 1, 2 of 7 dagen kopen. Zo kun je rustig bepalen wat jouw favoriete club in Amsterdam is.

Studentenhap

Als student heb je niet altijd zin om te koken. Je hebt het al druk zat met studeren en je nieuwe sociale leven. En wat doe je dan? Precies, pizza bestellen! New York Pizza heeft een ideale deal voor studenten. Wil je echt de deur uit wil om te eten? Ga dan vooral naar een van de locaties van Wagamama: Centraal Station, Rembrandtplein, Max Euweplein. Daar krijg je 20% korting! Voor de afwisseling is Skek ook een echte aanrader. Een restaurant voor en door studenten. Hier krijg je als student 25% korting.

Filmavond

Filmkijken is toch wel de ideale ontspanning naast je studie. Daarom geven bijna alle bioscopen in Amsterdam je korting om je bij het relaxen te helpen. Bij de Pathé bioscopen (TuschinskiMuntCityArenaAmsterdam Noord) kun je op maandagen voor €9,- naar de film. Bij de bioscopen Rialto (de Pijp en VU) kun je op vertoon van je studentenpas ook voor €9,- naar de film en ben je student van de VU? Dan betaal je nóg minder: €6,-. Kriterion en Het Ketelhuis krijg je €3,- korting.

Praktische zaken

Je kunt misschien wel mooi je rijbewijs hebben, maar een eigen auto is als student in Amsterdam iets waar je alleen maar van kunt dromen. Toch is hij soms onmisbaar, als je moet verhuizen bijvoorbeeld of als het openbaar vervoer plat ligt. Daarom krijg je bij Diks 10% korting (Let op: je moet minimaal 21 jaar oud zijn én langer dan 1 jaar in het bezit zijn van de rijbewijs) en bij Sixt 5% korting (Let op: je moet minimaal 21 jaar en mag maximaal 25 jaar oud zijn én langer dan 2 jaar in het bezit bent van je rijbewijs). Maar het is natuurlijk niet altijd feest als student. Denk aan al die verslagen die je moet maken tijdens je opleiding. Gelukkig kan dat wel voordeliger: ga voor je printjes naar Birun, waar je 10% korting krijgt.

Online kortingen

Closeup of students seated with laptops at table sat opposite each other.
Afbeelding van Laura Lee Hulsman

Bij alle bovengenoemde kortingen moet je echt fysiek je studentenkaart laten zien, maar online valt er natuurlijk ook genoeg korting te behalen! Zo kun je via Surfspot korting krijgen op alles wat te maken heeft met computers en studeren. Van Microsoft Office pakketten tot aan laptops en van printers tot aan powerbanks. Ten slotte zijn er ook websites waar je je studentenstatus kunt verifiëren om nog meer korting te krijgen, zoals: UnidaysKnaek en Student Beans. Ben je onder de 30? Dan kun je ook nog een CJP-pas aanschaffen. Met deze pas krijg je korting op films, concerten, festivals, theater, musea en verschillende kledingmerken!