Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People on the dancefloor under the blue disco lights.
Afbeelding van Kirsten van Santen

Gratis feestjes tijdens ADE 2023

Tijdens ADE komen de allergrootste dj’s ter wereld naar Amsterdam. En dat merk je aan de ticketprijzen. Maar voor mensen met een kleine portemonnee zijn er gelukkig ook nog feestjes waar je geen entree hoeft te betalen. Wij hebben daarvan de leukste 6 feestjes voor je uitgezocht.

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.

Inch by Inch Wake Up Breakfast 

Zo lang ADE in de stad is, kun je ‘s ochtends wakker worden tijdens Inch by Inches Wake Up Breakfast. In het Vrij Paleis staan elke ochtend 1 à 2 dj’s klaar om je wakker te schudden met steengoede livemuziek én je alvast voor te bereiden op de rest van de dag. Zijn er betere manieren om wakker te worden?

  • Inch by Inch Wake Up Breakfast | Woensdag 18 t/m zondag 22 oktober | Vrij Paleis

Breath, Walk, Die

Voor de officiële opening van het festival hebben ADE en het Rijksmuseum de handen ineengeslagen. Breath, Walk, Die is gebaseerd op een muziektour die dj/producer upsammy maakte voor het Rijksmuseum voor de tentoonstelling Museum Boijmans Van Beuningen. Tijdens de show wordt upsammy ondersteund door livepercussie van Valentina Mageletti en een visuele interpretatie van designer Theun Mosk. Te laat met aanmelden? Gelukkig hoef je niks te missen, want via een livestream kun je gewoon meefeesten.

Afrocentric Records Opening Party

JD William's whisky bar interior
Afbeelding van JD William's whisky bar

7 jaar geleden begon Cory Centric Afrocentric Records om de housemuziek van het Afrikaanse continent meer onder de aandacht te brengen. Op de eerste dag van ADE trappen ze af met een avond in de JD Williams Whisky Bar. Met de grootste talenten van het label, waaronder het Europese debuut van Sky White.

XCM Records 25 years

Als je 25 jaar bestaat, dan moet je natuurlijk een groot feest geven. En dat is precies wat XCM Records gaat doen tijdens ADE dit jaar. De dj’s draaien tijdens het grote jubileumfeest niet hun eigen set, maar draaien op basis van DJ Roulette. Dat betekent dat het publiek bepaald wie het volgende nummer draait. De dj’s kunnen zich dus niet voorbereiden. Maak je klaar voor muzikale chaos van hoge kwaliteit.

Baut Live! With The Ones That Got Away, My Friends!

BAUT restaurant exterior and terrace
Afbeelding van BAUT

De hele ADE Week kun je in Baut Oost unieke museumwaardige prints kopen van fotograaf Rutger Geerling, die al meer dan 25 jaar foto’s maakt van de grootste dancefestivals en artiesten. Op vrijdag mag Geerling van Baut ook nog eens een feest organiseren. Hij heeft geregeld dat jij op vrijdag kunt dansen op de muziek van elektronische liveact The Ones Who Got Away, DJ WANNABEASTAR en DJ MASON.

ADE Hangover

Er is geen beter manier om 5 dagen feesten af te sluiten, dan tijdens het ADE Hangover feest. Op het terrein vind je foodtrucks, verschillende soorten biertjes, spectaculaire kunstinstallaties, een vintage- en vinylmarkt, hot tubs, kampvuren en uiteraard heel veel live muziek en dj's die ervoor zorgen dat je nog één keer alles wilt geven op de dansvloer.

Kaligo Records Showcase

Een van de grootste Braziliaanse technolabel organiseert voor de tweede keer tijdens ADE een showcase. Deze avond draaien de grootste talenten van het label in het 50:HERTZ House & Techno Café. Het label staat voor 2 tegenovergestelde krachten die aanvullend aan elkaar zijn, zoals licht en donker en positief en negatief. Tijdens deze avond is er alle ruimte om 2 krachten bij elkaar te laten komen.

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.