Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis en hoe sterk dit is verbonden met de samenleving van vandaag en de toekomst. Het Scheepvaartmuseum is een nationaal museum in een wereldstad en het museum laat zien hoe de Nederlandse geschiedenis verbonden is met water.

Schilderijen, scheepsmodellen en veel meer nautische zaken

Sfeervolle object-tentoonstellingen zoals de Republiek aan Zee en Cartografie & Curiosa tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. 

Het Scheepvaartmuseum bewaart één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld en bevat onder andere schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en zeekaarten.

Breng ook een bezoek aan de Amsterdam, het VOC-schip ligt aangemeerd aan de steiger van het museum.

Naast het ontdekken van 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en de verbinding met de samenleving van nu en van de toekomst, is het museum ervan bewust dat een deel van die maritieme geschiedenis ook koloniale geschiedenis is. Wil je meer weten over het museum, de tentoonstellingen ga naar de website voor alle informatie.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Het Scheepvaartmuseum Amsterdam een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie