Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Skek

Skek staat voor Stichting Kriterion EetKaffee heeft sinds 2006 een eigen plek op de Zeedijk. ‘Skek is volledig gebaseerd op het ideaal van de stichting Kriterion (waar ook onder andere bioscoop Kriterion en Studio/K bij horen) om studenten in verenigingsverband de kans te geven om een onderneming van a tot z op te zetten en te runnen. Bij Skek doen ze alles zelf, van het maken van eten en het inkopen en tappen van biertjes, tot het ontwerpen van posters en het regelen van optredens. Dit culturele eetcafé bestaat inmiddels 17 jaar en door velen als tweede huiskamer gezien.

Alles is uitvoerig geproefd en past in het seizoen

De menukaart wijzigt elk seizoen en dat wil zeggen dat elke drie maanden de keukenleden bij iemand thuis de keuken in duiken voor een proef kook avond. Nadat alles gekookt en geproefd is door de keukenleden, is het de beurt aan de gasten om op de proefavond de gehele nieuwe menukaart te proeven en bekritiseren. (houd onze Instagram in de gaten!). En wanneer gasten hun mening hebben gegeven, verschijnt er een nieuwe kaart die al door vele monden is gekeurd.

Net als bij de menukaart, is er ook over het samenstellen van drankkaart nagedacht en veel geproefd. Naast het vaste bierassortiment, vind je bij Skek regelmatig wisselende speciaal bieren op tap en op fles. Liever geen bier, je kunt natuurlijk ook een keuze maken uit een aantal lekkere frisdranken en verschillende heerlijke wijnen.

Wil je meer weten wat er te doen is bij Skek, bekijk de agenda, of reserveer telefonisch een tafel om een hapje te komen eten. Ben je met een grote groep, stuur een dan een mail.