Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
greek restaurant
Afbeelding van Ikaria Food

De beste Griekse restaurants

Eet je het liefst iedere dag souvlaki met een gigantische lading tzatziki? Daarvoor hoef je het vliegtuig niet in te stappen: wie goed zoekt, vindt een heleboel Griekse taverna’s en traiteurs in onze eigen hoofdstad. Beleef de Griekse sfeer in Amsterdam met de beste Griekse restaurants en traiteurs. Καλή όρεξη (eet smakelijk)!

Pauline Arkesteijn
Eindredacteur. Staat vaak spontaan bij een concert, of bij een ander cultureel uitje.
Volg Pauline

Ikaria Food

greek restaurant
Afbeelding van Ikaria Food

Midden in het Bilderpark zit Ikaria Park. Een stukje Griekenland midden in de stad. Hier kun je met al je vrienden (of kennissen of vreemden) aan een tafel zitten en allerlei Griekse gerechten delen. Gemaakt met de beste lokale Griekse ingrediënten en heerlijke Griekse wijnen. En dat allemaal geinspireerd op het Griekse eiland "Where people forget to die".  Voor een typisch Grieks ontbijtje – een freddo cappuccino met spanakopita – moet je naar hun kleine broertje Ikaria Food op de Bilderdijkstraat. Sluit je ogen en je waant je zo in Griekenland.

Kafenion

Rebetika music in greek cafe
Afbeelding van Facebook Kafenion

Tip van grieksbauw.nl
Jazeker, in Amsterdam zit een echte Kafenion (Grieks café waar oude mannen de hele dag koffie drinken, kletsen en spelletjes spelen). Als je in Griekenland bent, zie je dit soort cafés in iedere stad. Ze serveren hier koffies zoals je ze kent uit Griekenland. En wie weet, als je geluk hebt, krijg je nog een live-bouzouki show mee ook.

Romios Taverna

greek restaurant
Afbeelding van Romios taverna

Favoriet van de redactie
In het hart van De Pijp vind je Romios Taverna. Hier moet je zijn voor de écht traditionele Griekse gerechten. Het liefst kopen de eigenaren hun producten van locals (de verse producten zijn zo gehaald om de hoek, op de Albert Cuyp). Naast die verse ingrediënten proef je ook meteen de liefde die ze voor Griekenland en het koken hebben. De eigenaren staan altijd open voor een praatje en adviseren graag wat je móet proeven. In de taverna is ook een klein assortiment aan lokale Griekse producten te koop, zoals olijfolie en ouzo, om je diner thuis helemaal af te maken.

Oresti’s Taverna

De beste tapas uit verschillende keukens rond de Middellandse zee komen samen bij Oresti’s Taverna. Spaanse tapas, Italiaanse antipasti, maar vooral Griekse mezedes vind je hier op het menu. Vul het aan met heerlijke wijnen in een ontspannen mediterrane sfeer.

Ela!

Greek traiteur
Afbeelding van Traiterie Ela!

Een échte Griekse traiterie vind je aan de Jan van Galenstraat. Hier staan traditionele Griekse specialiteiten op het menu, zoals mousaka, pita gyros, retsina en olijven uit onder andere Kalamata en Chalkidiki. Ela! – wat ‘wees welkom’ betekent – werkt vooral met biologische producten, zoals biologische olijfolie, feta, kruiden en azijnen.

Dionysos Taverna

Greek restaurant
Afbeelding van Dionysos

Het aardige personeel, de Griekse lekkernijen en de gezellige sfeer zorgen voor een zomers vakantiegevoel, gewoon aan de Overtoom. De taverna heeft een goed uitgebreid menu. Keuzestress? Hier eet je de allerbeste souvlaki en dolmadakia’s (wijnbladeren gevuld met rijst en gehakt).

Mitsos

Mitsos staat bekend om de huisgemaakte dagverse gerechten, en het is dé plek om kennis te maken met de authentieke Griekse keuken. De delicatessen in de zaak worden direct ingekocht bij lokale telers, altijd uitgezocht op kwaliteit en smaak.

  • Mitsos | Tweede Hugo de Grootstraat 25

Olivity

Bij Olivity – het verborgen pareltje aan de Overtoom – kun je terecht voor klassieke Griekse gerechten, of gewoon voor een frappé en een praatje met eigenaresse Caterina. Ze runt de winkel helemaal alleen, en geeft daarnaast ook workshops en doet aan catering en bezorging.

Meat&Greek

Aan de Utrechtsestraat en Haarlemmerstraat maken ze de beste pita gyros, mét een modern randje. Naast vlees en kip heeft Meat&Greek ook fantastische vegetarische opties. Kun je niet kiezen? Dan raden we je The Hot Greek of de Vegan Lover aan!

Pauline Arkesteijn
Eindredacteur. Staat vaak spontaan bij een concert, of bij een ander cultureel uitje.
Volg Pauline