Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

NEMO Science Museum

Direct naast het Centraal Station staat één van de modernste architectonische hoogstandjes van Amsterdam. NEMO Science Museum, het grote, groene gebouw biedt onderdak aan het grootste science museum van Nederland. Het gebouw is ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Renzo Piano. Vanaf het dakplein is een schitterend uitzicht over Amsterdam te bewonderen.

Maak je wereld groter met NEMO

NEMO Science Museum is het grootste Science museum van Nederland en is voor iedereen die nieuwsgierig is. Iedere bezoeker, van jong tot oud, kan hier zelf de wereld van wetenschap en technologie ontdekken. NEMO neemt je mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Workshops, filmpjes, experimenten en demonstraties maken je NEMO-dag compleet. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken.

Op onderstaande maandagen is NEMO open

Maandag 13, 20, 27 mei 2024 | Maandag 3, 10, 17, 24 juni 2024 | Maandag 1, 8, 15, 22, 29 juli 2024 | Maandag 5, 12, 19, 26 augustus 2024 | Maandag 2 september 2024 | Maandag 21, 28 oktober 2024 | Maandag 23, 30 december 2024

Wetenschap fascineert

Dompel je onder in de wereld van wetenschap! Maak bijvoorbeeld een zeepbel waar je zelf in kunt staan of kruip in de huid van een chemicus en doe proefjes in een Laboratorium. Op de vierde verdieping van NEMO vind je Humania, waar je door middel van spellen, tests en museale objecten alles te weten over je eigen soort: de mens. Tussendoor ben je welkom in een van NEMO’s horecagelegenheden, waar je kunt genieten van een drankje en een hapje.

Fenomena

Natuurkunde is overal: de kleuren van een regenboog, een knetterende trui en het verschil van stemhoogte bij mannen en vrouwen. Bij Fenomena kun je deze verschijnselen zelf oproepen en direct zien hoe het werkt. Ontdek zo hoe doodgewone en toch verrassende natuurlijk verschijnselen als licht, geluid en statische elektriciteit in elkaar zitten.

Boek een starttijd, ook met je City Card

Om NEMO Science Museum te bezoeken dien je vooraf een ticket te reserveren, óók met je City Card. Boek een ticket via deze link, selecteer je starttijd en kies indien van toepassing 'I amsterdam City Card' ticket tijdens het afrekenen. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

NEMO Shop

Een bezoekje aan NEMO Science Museum sluit je natuurlijk af in de NEMO Shop, waar allerlei spannende wetenschappelijke souvenirs voor jonge Einsteins te koop zijn. Of je nou met een plasmabol, ‘Stuiterei’, Moleculen Bouwpakket of de ‘Da Vinci Watch’ naar huis gaat, je slaagt hier zeker weten.

NEMO Science Museum behoort tot de grootste musea van Amsterdam.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe het NEMO een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie