Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Co-working spaces at Volkshotel.
Afbeelding van Volkshotel

De beste studieplekken

Niet iedereen heeft thuis de ruimte om rustig te studeren. Gelukkig zijn er in de stad genoeg plekken waar jij rustig geconcentreerd kunt studeren. Wij hebben een aantal van die plekken voor je op een rij gezet.

Coffee and Coconuts

Coffee and Coconuts, een voormalige bioscoop, is zo ruim dat er altijd wel een plekje is om je rustig te kunnen focussen op je schoolwerk. Doordat er veel stopcontacten zijn, kun je op bijna alle plekken je laptop aan de lader hangen. Coffee zit in de naam, wat betekent dat de koffie er heerlijk is. Wel belangrijk als je de hele dag flink moet studeren!

Coffee and Coconuts | Ceintuurbaan 282-284

Openbare Bibliotheek Amsterdam

people sitting outside OBA public library
people walking in and out of OBA
Afbeelding van Bas Uterwijk

Verspreid door de stad zijn meerdere Openbare Bibliotheken. In de bibliotheken mag niet te veel gepraat worden, wat goed uitkomt als je ongestoord wilt studeren. In de Openbare Bibliotheek bij het Centraal Station heb je ontzettend veel studeerplekken, de vijfde etage is speciaal ingericht om te kunnen studeren. Hier kun je overleggen met medestudenten of je afzonderen in een stilteruimte. Kortom voor ieder type student is er een perfecte studeerplek.

Openbare Bibliotheek Amsterdam | Oosterdokskade 143

Anne & Max

Anne & Max zit op 5 plekken in de stad, wel zo handig dat waar je ook bent er een Anne & Max in de buurt zit om te studeren. Ze noemen zich graag ‘de huiskamer van de stad’ en je bent welkom voor ontbijt, koffie, lunch, een high tea of een borrel in de namiddag. Dus je hebt alles tot je beschikking voor een hele dag studeren!

Anne & Max | Diverse locaties

Café DS

Café DS hoort bij De School. Hoe toepasselijk, want waar leer je nou beter dan op school? De School is een voormalig schoolgebouw dat is omgebouwd tot een cultureel centrum met een restaurant, concertzaal, café en zelfs een sportschool. In het ruim opgezette café kun je je makkelijk voor langere tijd goed concentreren zonder gestoord te worden.

Café DS | Dr. Jan van Breemenstraat 3

Concertgebouw Study Sessions

Het Concertgebouw en studeren stel je je niet meteen samen voor. Toch kun je hier heerlijk studeren! Tijdens de Study Sessions, die worden georganiseerd op dagen rond de tentamenweken, kun je in de Grote Zaal studeren met live muziek! Als je denkt dat muziek alleen maar afleid, niets is minder waar! Door klassieke muziek schijn je je namelijk beter te kunnen concentreren. Dus reken maar dat je het huiswerk afkrijgt! Houd de website van Het Concertgebouw goed in de gaten om te weten wanneer er Study Sessions zijn.

Het Concertgebouw | Concertgebouwplein 10

CREA Cafe

De locatie van CREA Café is natuurlijk al een pluspunt zo vlakbij het Roeterseiland, een van de campussen van de Universiteit van Amsterdam. Toch is er nog een groter pluspunt dan de locatie, namelijk de prijzen! Omdat het een echt studentencafé is, zijn de prijzen studentproof. Zo hoef je geen honger te lijden terwijl je aan het studeren bent en kun je gerust genieten van een brownie bij de koffie.

CREA café | Nieuwe Achtergracht 170

Kanarie Club

Waar het bij de buren van de Foodhallen altijd vechten is om een plekje, kun je bij de Kanarie Club vaak zo aanschuiven. Er zijn veel stopcontacten, zodat je hier rustig kunt studeren met een kopje koffie. En als je tegen de avond trek begint de krijgen, kun je je spullen inpakken en een culinaire reis over de wereld maken bij de Foodhallen.

Kanarie Club | Bellamyplein 51

House of Watt

Een plek waar je energie van krijgt. De flexplekken zijn voorzien van veel daglicht, snelle WiFi en goede koffie. Wat wil je als student nog meer? Mocht je af en toe even pauze nemen tussen het studeren, dan kun je hier ook tafelvoetballen, sjoelen of een potje 30 seconds spelen.

House of Watt | James Wattstraat 73

Volkshotel

Co-working spaces at Volkshotel.
Afbeelding van Volkshotel

Komen je deadlines steeds dichterbij? In de werkplaats van het Volkshotel kun je vanaf half acht ’s ochtends terecht om eens flink te studeren. Hier kun je met een kopje koffie en een croissant de eerste stappen zetten op weg naar je diploma. Voordat je het weet beland je na een dag studeren in een gezellige borrel en dat is nou precies wat je wilt als student. Want na spanning, komt ontspanning!

Volkshotel | Wibautstraat 150