Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Amsterdam, the Netherlands - March 12, 2014: people, student are reading or working on the computers inside the modern central Public Library of Amsterdam, selected as best library of the Netherlands in 2012.
Afbeelding van Pidjoe via iStock

De beste studieplekken

Komen je tentamens of deadlines steeds dichterbij en beginnen de muren thuis op je af te komen? Gelukkig zijn er in de stad genoeg plekken waar jij rustig en geconcentreerd te werk kunt gaan. Wij hebben onze favorieten voor je op een rij gezet.

Coffee & Coconuts

Coffee machine and interiors at CT Coffee & Coconuts cafe in De Pijp
Afbeelding van Verity Seward

Coffee and Coconuts, een voormalige bioscoop, is zo ruim dat er altijd wel een plekje is om je rustig te kunnen focussen op je schoolwerk. Doordat er veel stopcontacten zijn, kun je op bijna alle plekken je laptop aan de lader hangen. Coffee zit in de naam, wat betekent dat de koffie er heerlijk is. Wel belangrijk als je de hele dag flink moet studeren!

Openbare Bibliotheek Amsterdam

Verspreid door de stad zijn meerdere Openbare Bibliotheken. In de bibliotheken mag niet te veel gepraat worden, wat goed uitkomt als je ongestoord wilt studeren. In de Openbare Bibliotheek bij het Centraal Station heb je ontzettend veel studeerplekken, de vijfde etage is speciaal ingericht om te kunnen studeren. Hier kun je overleggen met medestudenten of je afzonderen in een stilteruimte. Kortom voor ieder type student is er een perfecte studeerplek.

Anne & Max

Anne & Max zit op 5 plekken in de stad, wel zo handig dat waar je ook bent er een Anne & Max in de buurt zit om te studeren. Ze noemen zich graag ‘de huiskamer van de stad’ en je bent welkom voor ontbijt, koffie, lunch, een high tea of een borrel in de namiddag. Dus je hebt alles tot je beschikking voor een hele dag studeren!

Concertgebouw Study Sessions

Het Concertgebouw en studeren stel je je niet meteen samen voor. Toch kun je hier heerlijk studeren! Tijdens de Entrée Study Sessions, die worden georganiseerd op dagen rond de tentamenweken, kun je in de Grote Zaal studeren met live muziek! Als je denkt dat muziek alleen maar afleid, niets is minder waar! Door klassieke muziek schijn je je namelijk beter te kunnen concentreren. Houd de website van Het Concertgebouw goed in de gaten om te zien wanneer er Study Sessions zijn.

CREA Cafe

De locatie van CREA Café is natuurlijk al een pluspunt zo vlakbij het Roeterseiland, een van de campussen van de Universiteit van Amsterdam. Toch is er nog een groter pluspunt dan de locatie, namelijk de prijzen! Omdat het een echt studentencafé is, zijn de prijzen studentproof. Zo hoef je geen honger te lijden terwijl je aan het studeren bent en kun je gerust genieten van een brownie bij de koffie.

Douwe Egberts Café

Afbeelding van Open Monumentendag

Midden op het Bijlmerplein vind je de huiselijke DE Café in het 'Zandkasteel' waar je optimaal kunt studeren. Neem plaats met een groep aan een grote ronde tafel, kies in tweetallen een rustige hoek, of zit juist in je eentje aan het raam. Met voldoende oplaadpunten en handige QR-codes om te bestellen kun je efficiënt te werk gaan met een eindeloos lang blijven zitten mét of zonder contante stroom koffie, thee en gebakjes.

Kanarie Club

Waar het bij de buren van de Foodhallen altijd vechten is om een plekje, kun je bij de Kanarie Club vaak zo aanschuiven. Er zijn veel stopcontacten, zodat je hier rustig kunt studeren met een kopje koffie. En als je tegen de avond trek begint de krijgen, kun je je spullen inpakken en een culinaire reis over de wereld maken bij de Foodhallen.

House of Watt

Een plek waar je energie van krijgt. De flexplekken zijn voorzien van veel daglicht, snelle WiFi en goede koffie. Wat wil je als student nog meer? Mocht je af en toe even pauze nemen tussen het studeren, dan kun je hier ook tafelvoetballen, sjoelen of een potje 30 seconds spelen.

Volkshotel

Co-working spaces at Volkshotel.
Afbeelding van Volkshotel

Komen je deadlines steeds dichterbij? In de werkplaats van het Volkshotel kun je vanaf half acht ’s ochtends terecht om eens flink te studeren. Hier kun je met een kopje koffie en een croissant de eerste stappen zetten op weg naar je diploma. Voordat je het weet beland je na een dag studeren in een gezellige borrel en dat is nou precies wat je wilt als student. Want na spanning, komt ontspanning!