Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Wereldmuseum Amsterdam

Het Wereldmuseum Amsterdam is een museum over wereldculturen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926.

Wereldmuseum Amsterdam: een museum over wereldculturen

De imposante centrale Lichthal van het museum biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Wereldmuseum Amsterdam ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Het Wereldmuseum Amsterdam is tijdens schoolvakanties en op sommige feestdagen ook op maandag open.

Wereldmuseum Junior: stap in een andere wereld

Wereldmuseum Junior is speciaal voor kinderen van 6 t/m 13 jaar en staat bekend om het aansprekende museumconcept: zien, aanraken, beleven en meedoen. Als je Wereldmuseum Amsterdam Junior binnenstapt, stap je in een andere wereld. De onderwerpen komen tot leven en kinderen nemen actief deel aan de tentoonstelling. Ieders nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Je leert door te doen.

Bezoek het Wereldmuseum Amsterdam met je Amsterdam Citycard

Koop je kaartje via de website en zorg ervoor dat je Amsterdam Citycard geldig is op het moment van je bezoek