Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam is één van de beroemdste concertzalen ter wereld en de thuisbasis van Het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Koninklijk Concertgebouw wordt geprezen om zijn prachtige akoestiek en de internationaal hoogstaande programmering; van klassiek tot hedendaags en ook jazz en wereldmuziek.

Programmering

Ongeveer de helft van de programmering wordt door Het Koninklijk Concertgebouw zelf georganiseerd. Er vinden veel concerten in serieverband plaats, waaronder de BankGiro Loterij ZomerConcerten en de Zondagochtendconcerten. 

Verder wordt de programmering grotendeels ingevuld door vaste bespelers en huurders zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, Riaskoff's Meesterpianistenserie en de Zaterdagmatinee.

Iedere week zijn er ook meerdere rondleidingen door het prachtige gebouw te volgen. Deze zijn zowel in het Nederlands als het Engels en kosten €10,- per persoon. 

Zomerprogrammering

In juli en augustus kun je genieten van de zomerprogrammering. Er worden speciale concerten en meet & greets georganiseerd en in de glazen aanbouw bevindt zich Restaurant LIER 

Kaartverkoop

Ieder jaar begint op 1 juni de kaartverkoop voor het nieuwe concertseizoen, dat van september tot en met juni loopt. Kijk op voor de huidige programmering en de kaartverkoop op de website van Het Koninklijk Concertgebouw 

Toegankelijkheid

Bekijk hoe het Concertgebouw een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie