Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. We vertellen het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis vanaf 1200 tot nu. Daarnaast organiseren we meerdere tentoonstellingen per jaar uit eigen collectie en met (inter)nationale bruiklenen.

Boek een tijdslot met je City Card

Om deze locatie te bezoeken met je City Card, dien je vooraf een tijdslot te reserveren. Boek een tijdslot via deze link, selecteer je tijdslot en kies het 'ander geldig toegangsbewijs' ticket tijdens het afrekenen. Houd er rekening mee dat het Rijksmuseum een populaire locatie is en tijdens drukke periodes minder of geen tijdsloten beschikbaar heeft voor data in de nabije toekomst. We raden aan om je bezoek van tevoren te plannen. Bekijk hier de lijst met overige City Card locaties.

Er is geen toeslag voor de Frans Hals tentoonstelling voor city card houders. Wel is het belangrijk vooraf een tijdslot te boeken en te kiezen voor de optie inclusief de Frans Hals tentoonstelling.

Hartje Amsterdam

Het Rijksmuseum ligt aan het Amsterdamse Museumplein. Vlakbij de eeuwenoude grachtengordel en op loopafstand van het Vondelpark. Veel bezoekers kiezen dan ook voor een combinatie van drukke stad met een moment van ontspanning in het museum.

Behoorlijk beroemd

Dat het Rijksmuseum tot de beroemdste musea van de wereld behoort, komt vooral door de faam van de meesterwerken uit de collectie. Het Zelfportret van Van Gogh, Het Straatje van Vermeer, het huishouden van Jan Steen en Rembrandts Nachtwacht. Maar ook het werk van Breitner en het Aziatisch Paviljoen zorgen ervoor dat het Rijksmuseum tot de verbeelding blijft spreken van nieuwe generaties bezoekers. Juist daarom is er in het museum altijd iets te doen, voor iedereen, jong tot oud, van over de hele wereld.

Zien en doen

In het Rijksmuseum is altijd iets te doen, voor iedereen. Workshops, tours, zelfs theaterprogramma’s. Bezoek je het Rijksmuseum voor het eerst, dan is de rondleiding Het beste van het Rijksmuseum een aanrader. In de vakanties organiseert het museum speciale activiteiten zoals workshops of tekenen in de Voorhal.

Bekijk de agenda en ontdek wat er komende tijd op het programma staat.

Veelbezocht

  • De Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
  • De Eregalerij met schilderijen van o.a. Frans Hals, Jan Steen, Vermeer en Rembrandt.
  • De collectie scheepsmodellen, wapens en poppenhuizen.
  • De Cuypersbibliotheek, de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland.

Bekijk hier wat er in het museum te zien is

Tips

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Het Rijksmuseum een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie