Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Museum Rembrandthuis

Museum Rembrandthuis is het enige museum ter wereld dat volledig gewijd is aan Rembrandt. In dit huis woonde, leefde en werkte hij 19 jaar lang. Hier schilderde hij zijn meesterwerken en werd hij de allergrootste. Maak gebruik van de gratis multimediatour en stap de 17e eeuw binnen. Ook kun je dagelijks aanschuiven bij verf- en etsdemonstraties. Dichter bij Rembrandt kom je niet!

Bezoek het Rembrandthuis met je City Card

Om Museum Rembrandthuis met je City Card te kunnen bezoeken, moet je van tevoren een tijdstip reserveren. Je kunt een starttijd reserveren via deze link. Kies voor ‘Reservering voor een kaart’. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

Bezoek het oude huis van Rembrandt

Museum Rembrandthuis is de enige plek ter wereld waar je even ervaart hoe Rembrandt ooit leefde. In de huiselijke setting van het museum aan de Jodenbreestraat leer je de mens achter de kunst kennen. Raak geïnspireerd door zijn werk en de verhalen van zijn leven. In Museum Rembrandthuis kom je dichter bij Rembrandt.

Op 18 maart 2023 heropende het museum met 30% meer Rembrandt. Er zijn vijf nieuwe museale ruimtes toegevoegd, waaronder een epiloogruimte, een etszolder en een derde tentoonstellingszaal. Dankzij de nieuwe multimediatour komen Rembrandts huis en de zeventiende eeuw echt tot leven.

Je volgt het levensverhaal van Rembrandt, van zijn intrek in het pand als ambitieuze celebrity-kunstenaar, tot zijn noodgedwongen vertrek vanwege een opeenstapeling van schulden. Ook worden er weer dagelijks ets- en verfdemonstraties gegeven in het museum. Op de plek waar Rembrandt zijn meesterwerken maakt, in het atelier, zie je hoe de kunstenaar zijn verf maakte. Op de nieuwe etszolder ontdek je Rembrandts etstechnieken. Alsof je meekijkt over de schouder van de kunstenaar.

Tentoonstellingen

Sinds 1911 is het Rembrandthuis officieel een museum en bezit het een bijna complete collectie etsen van Rembrandt. Deze worden regelmatig getoond in wisselende tentoonstellingen in de moderne museumvleugel. Hier ontdek je werk van Rembrandts zelf, zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Daarnaast zie je regelmatig werk van hedendaagse kunstenaars die zich door Rembrandts werk hebben laten inspireren. 

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Museum Het Rembrandthuis een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie