Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Muziekgebouw aan 't IJ

Muziekgebouw aan 't IJ is een internationaal toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam, dat excelleert in concerten hedendaagse muziek en de daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische muziek en global.

Inspirerend, innoverend en internationaal

Jaarlijks vinden er ruim 300 concerten plaats in het gebouw, dat prachtig gelegen is aan het IJ in het centrum van Amsterdam. De nadruk in de programmering ligt op muziek uit renaissance en barok tot de nieuwste muziek van onze tijd, jazz, global, elektronisch en nog veel meer. Ieder seizoen vinden er 25 tot 30 Nederlandse en wereldpremières plaats in de zaal. Daarmee neemt het Muziekgebouw nationaal en internationaal een unieke positie in.

Ongekend akoestiek

De Grote Zaal (725 zitplaatsen) heeft een ongekend goede akoestiek: helder, warm en bijzonder transparant. Het plafond is beweegbaar, waardoor akoestische eigenschappen zoals de nagalmtijd voor elk concert optimaal kunnen worden aangepast. De zaal wordt ook beschouwd als een van de stilste ter wereld; muziek wordt dan ook onder vrijwel ideale omstandigheden gespeeld.

Meer dan alleen muziek

Maar muziek van wereldklasse in de Grote Zaal is niet de enige reden om het Muziekgebouw te bezoeken, met bijvoorbeeld de jeugdprogrammering of de SoundLAB workshops for iedereen met een unieke collectie van wel 100 eigenaardige, superinteressante muziekinstrumenten. En na een rondleiding is het heerlijk om bij te komen in 4’33 grand café, het café-restaurant van het Muziekgebouw biedt bezoekers de kans om te genieten van een breed scala aan eten en drinken en biedt een prachtig uitzicht op het IJ. De Terrasconcerten met borrel of diner aan het water zijn ieder jaar een hoogtepunt van de zomer.

Hoe je het Muziekgebouw kunt bezoeken met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie te bezoeken met je City Card. Je kunt tijdens je bezoek ter plekke een timeslot reserveren. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek. 

Toegankelijkheid

Bekijk hoe het Muziekgebouw aan 't IJ een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie