Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
A couple at the Museumplein Stedelijk Museum
Afbeelding van Caecilia Rasch

5 dingen om te doen in Oud-Zuid

Ben je een kunstliefhebber of heb je onlangs de loterij gewonnen? Dan is Amsterdam Oud-Zuid dé buurt to be. Rondom het Museumplein vind je enkele van de beste musea ter wereld, maar ook een paar van de duurste winkels waar je met je portemonnee kunt zwaaien. Ga dus snel naar deze buurt als je een dag alleen maar mooie dingen wilt zien en jezelf in de watten wilt leggen.

Omarm je innerlijke kunstcriticus

Laat je innerlijke kunstcriticus ontwaken, in het Stedelijk Museum. Het Stedelijk heeft een vaste tentoonstelling vol moderne kunst waar je je ogen uitkijkt met bijzondere tijdelijke tentoonstellingen van de grootste hedendaagse kunstenaars. Hou je van meer toegankelijke kunst, bezoek dan het Moco Museum. Dit museum heeft een fantastische Dalí-tentoonstelling, maar je kunt er ook werk van ‘rocksterren’ in de kunst als Banksy verwachten. Uiteraard is je bezoek aan het Museumplein pas compleet als je ook even bij het Van Gogh Museum binnenstapt. Hier leer je het levensverhaal van Van Gogh kennen en vind je meer dan 200 van zijn schilderijen en ook 500 schetsen.

Ga etalages kijken bij de grootste modehuizen ter wereld

Afbeelding van Elisah Jacobs

Er zijn veel redenen waarom Oud-Zuid de chicste buurt van de stad is – en de P.C. Hooftstraat is daar absoluut één van. De P.C. Hooftstraat is de beste plek om te staren naar prachtige spullen. Chanel, Gucci, Hermès, Louis Vuitton, Chopard, Cartier, Mont Blanc en Armani: ze zitten allemaal in deze straat. En na het niet aanschaffen van die tas van €2000,- om je denkbeeldige pen van €500,- in te bewaren kun je rondsnuffelen tussen de vele kleding-, wijn- en chocoladewinkels in de Beethovenstraat. Gelukkig zijn er in de Beethovenstraat ook volop cafés en restaurants met prijzen waarvan je niet in de rode cijfers komt, dus je kunt jezelf altijd nog op iets lekkers trakteren. 

Verwen jezelf met een dagje wellness

We kunnen allemaal wel een paar uur in Akasha gebruiken, het ‘Wellbeing Centre’ van het Conservatorium hotel. Hier bestaat 'wellbeing' bijvoorbeeld uit een gezichtsbehandeling met 24-karaats goud, diamanten en parels. Daarna kun je de verleiding ongetwijfeld niet weerstaan om even Skins Cosmetics binnen te lopen, naast het Conservatorium hotel, waar exclusieve beautymerken en parfums verkrijgbaar zijn. Heb je liever een toegankelijkere wellness-ervaring, laat je dan verwennen met een massage of manicure in de Soap Treatment Store. Soap biedt uitstekende behandelingen, van massages tot manicures, en verkoopt ook crèmes en cosmetica.

Kom in beweging

Of je nu een semi-profsporter bent, een yogagoeroe wilt worden of gewoon je design-sportkleding wilt showen, in Oud-Zuid zijn mogelijkheden genoeg om je spieren flink te gebruiken. Speel een potje basketbal op het Museumplein (of moedig anderen aan vanaf de zijlijn), werk aan je rugcrawl in het Zuiderbad of sla een balletje in de Frans Otten Squash Club. Wat verder naar het zuiden, in de buurt van het Olympisch Stadion, vind je eindeloze mogelijkheden om aan je conditie te werken: word lid van een atletiek- of tennisclub of leef je uit op de ijsbaan. Liefhebber van rondjes rolschaatsen of hardlopen? In het Vondelpark kun je oneindig veel rondjes maken tussen de talloze sportievelingen voor wie dit een thuisbasis is.

Bezoek een comedyshow in Toomler

Als dé plek voor Nederlands comedytalent heeft Toomler al heel wat rijzende sterren groot gemaakt, waarvan sommigen zelfs internationaal succes hebben. Op het programma staat een mix van gevestigde namen en aanstormend talent en grote, internationale acts die het hele jaar door te zien zijn. Met een grote verscheidenheid aan shows biedt Toomler voor ieder wat wils: ontdek nieuw talent tijdens open mic-avonden, laat je verrassen door 3 artiesten op één avond of geniet van stand-up acts tijdens de altijd populaire middernachtvoorstelling op zaterdag.