Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam beheert de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. De vaste collectie omvat 200 schilderijen, 500 tekeningen, meer dan 700 brieven en Van Goghs verzameling Japanse prenten. Het Van Gogh opende in 1973 op het Museumplein en is een van de populairste musea ter wereld.

Meer dan schilderijen

Het museum biedt ook onderdak aan bijzondere onderzoeksfaciliteiten, die onze kennis verrijkt over Van Goghs leven, hoe hij werkte, en biedt bezoekers een kijkje in het doorlopende conservatieproces.

Vincent van Gogh in Amsterdam

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke en inspirerende ervaring, voor bewoners én toeristen. Naast de herkenbare post-impressionistische werken van Van Gogh, als zijn landschappen, zelfportretten en stillevens – ‘Zonnebloemen’ in het bijzonder – biedt het museum ook de kans om de ontwikkeling van de kunstenaar te verkennen en zijn schilderijen te vergelijken met andere 19de-eeuwse kunstenaars. De collectie omvat werken van de impressionisten en post-impressionisten, van kunstenaars die Vincent van Gogh inspireerden of juist door hem zijn beïnvloed en van zijn vrienden en tijdgenoten.

Uitzonderlijke tentoonstellingen en concepten

Het museum is in 1999 uitgebreid en in 2013 volledig gerenoveerd. Het blijft hiermee een unieke plek voor de bijzondere werken van Van Gogh en de indrukwekkende tijdelijke tentoonstellingen. De nieuwe entree aan het Museumplein, is een moderne en aantrekkelijke toegang die beter inspeelt op het grote aantal bezoekers. In de afgelopen jaren passeerden grote tentoonstellingen de revue in het museum, met meesterwerken van Van Goghs gelijken als Gauguin, Munch, Malevich, Kandinsky en Vallotton. Let op: wil je zeker zijn van je bezoek aan het museum, boek dan hier je time slot ticket. Heb je vragen over kaartverkoop, kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe het Van Gogh Museum een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie