Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Richard Long exterior art installation in the Rijksmuseum Gardens 2023
Afbeelding van Jannes Linders

Verborgen parels in het Museumkwartier

Het Museumkwartier ontleent zijn naam natuurlijk aan de wereldberoemde musea die in deze buurt gevestigd zijn. Maar naast deze trekpleisters is er nog veel meer bijzonders te ontdekken. Van unieke bezienswaardigheden tot fijne shops en horeca: hoog tijd om het Museumkwartier te verkennen!

Winkelen of een filmpje pakken in de Leidsestraat

People shopping at sunny Leidsestraat
Afbeelding van Koen Smilde

Vanuit het centrum is het voor een fervent shopper verleidelijk om via de Leidsestraat richting het Leidseplein af te zakken. In het voormalig pand van Scheltema is ARKET bijvoorbeeld favoriet voor kleding (volwassenen & kids), interieur én een fijne coffee corner. Niet te missen: de goddelijke kaneelbroodjes! Meer zin in cultuur? Zet dan koers richting De Uitkijk, het oudste en meest romantische filmtheater met een jaren ’20 stijl.

P.C. Hooftstraat: (window) shoppen bij exclusieve winkels & designers

These pictures can be used by editors at amsterdam&partners at royalty free basis.
Afbeelding van Koen Smilde

Ongeacht je budget: een wandelingetje door de P.C. Hooftstraat is zeer aan te bevelen. Je kunt je portemonnee altijd op zak houden, window shoppen kan ook! Hier ben je onder meer aan het juiste adres voor Amsterdamse pareltjes Oger en Denham, designers Chanel, Louis Vuitton en Dior en chique juweliers Gassan, Cartier en Bonebakker. Even bijkomen van al het moois? Strijk dan neer bij Café Georgette voor een cappuccino of tijdloze Franse klassiekers.

Verwen jezelf bij de Cornelis Schuyt

Scooter on Cornelis Schuytstraat street view in Oud-Zuid
Afbeelding van Koen Smilde

Bij de Cornelis Schuytstraat en omgeving kunnen liefhebbers van stijlvolle boetieks en beautysalons hun hart ophalen. Van prachtige schoenen, mode tot zelfs een heus bloemenatelier: you name, they have it. Ook kun je jezelf hier lekker in de watten laten leggen. Ga voor fantastische nagels bij nail art concept salon LAKWERK, boek een gezichtsbehandeling bij Parfumerie Louise of stap eens binnen bij de browbar van Nurian Brow Experts.

Ontsnappen in de tuin of het zwembad

Richard Long exterior art installation in the Rijksmuseum Gardens 2023
Afbeelding van Jannes Linders

Een museumbezoek is altijd een leuk tijdverdrijf, maar maak ook eens een pitstop in de tuinen van het Rijksmuseum. Je vindt hier een beeldenpark, een bijzondere fonteinen vooral een oase van rust. Op een steenworp afstand kun je ook op een historische plek een duik nemen. Bij het prachtige Zuiderbad trek je baantjes in een rijksmonument.

Op naar de galerie

People walking and cycling through Spiegelkwartier in the city centre.
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Naast de musea liggen er in het Museumkwartier ook diverse interessante galeries. Zoals Douwes Fine Art, naar verluidt de oudste kunsthandel van Amsterdam die al sinds oprichting in 1770 door dezelfde familie gerund wordt. Hier bewonder je 5 eeuwen aan schilderijen, werken op papier en beeldhouwwerk. Ook Cobra Art Gallery is een bezoekje waard. Vergaap je aan internationale kunstwerken, fotografie op plexiglas en bijzondere objecten. Doe dus eens een ‘alternatieve’ kunstroute en breng een bezoekje aan een galerie!

Heerlijke horeca in het Museumkwartier

Uiteraard hoef je ook in deze Amsterdamse buurt niet ver te zoeken voor fijne cafés, restaurants of terrassen. Doe je op de Van Baerlestraat tegoed aan de lekkerste vis bij The Seafood Bar of laat de moderne Aziatische keuken je goed smaken bij Taiko in het Conservatorium Hotel. In het Vondelpark is ’t Blauwe Theehuis nog steeds een vertrouwde stek voor een fantastisch terras. En: nu het in handen is van de mannen van Brouwerij ’t IJ smul je er van plaatpizza’s bij je speciaalbiertje!

Een allerlaatste tip tot slot: in het Vondelpark kun je ook op het goed verstopte terras van Theehuis De Roos (bij de gelijknamige spirituele locatie) neerstrijken. Voor een biologisch ontbijtje, lunch of wat te drinken.