Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Kids painting workshop in the Van Gogh Museum.
Afbeelding van Maaike Koning

Oud-Zuid met kinderen

Amsterdam Oud-Zuid, een van de populairste buurten van Amsterdam, staat vooral bekend om zijn rijke cultuur. En niet alleen volwassen brengen graag een bezoekje aan deze buurt. Ook is er ontzettend veel te beleven voor kinderen. Van verschillende parken voor de sportieve kids tot aan de bekendste musea voor kleine kunstenaars.

Cultuurkenner op jonge leeftijd

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met te leren over kunst. Het Stedelijk Museum helpt families daarbij een handje, met bijvoorbeeld het Lichtlab waar je met licht en spiegels leert om met licht kunst te maken. Ook het Van Gogh Museum verwelkomt kinderen maar al te graag. Zo heb je hier workshops, spannende speurtochten, en kun je zelfs een verjaardagsfeestje hier geven.

Na kunst komt cultuur. En daarvoor kun je het beste bij Theater Munganga zijn. Naast een programmering voor volwassenen zijn er ook een hoop voorstellingen voor kinderen. Het is van oorsprong een reizende theatergroep uit Brazilië en nu zijn ze gevestigd in Amsterdam. Maar soms kunnen ze het niet laten om met hun bus Busganga door de rest van Nederland te trekken!

De natuur in

People on the grass in Vondelpark
Afbeelding van Niels Blekemolen

Er is niets zo fijn als de kinderen mee naar buiten nemen. Gelukkig heeft Oud-Zuid genoeg parken waar je met kids kunt wandelen, fietsen of spelen. Zo heb je in het Beatrixpark een grote kinderspeelplaats waar kinderen zich uren kunnen vermaken. Of ga naar het Groot Melkhuis in het Vondelpark waar kinderen na het spelen moe en voldaan thuis komen.

De nieuwe Johannes Vermeer of Jamie Oliver

De Teekenschool, onderdeel van het Rijksmuseum, is de allerleukste school voor kinderen. Hier krijgen ze workshops of kunnen ze cursussen volgen om zo het nieuwe veelbelovende tekentalent te worden. Naast tekenen leren ze ook meer over schilderen, fotografen, ontwerpen en komt er zelfs een geschiedenislesje voorbij! Voor wie liever creatief met eten wil zijn, is er het Kinderkookkafé. Hier kunnen kinderen zelf koekjes bakken en versieren of een pizza bouwen. De iets oudere kinderen kunnen, net als een echte kok gerechten maken om die vervolgens zelf op te eten met hun gasten.

Zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen

Afbeelding van Ilonamay

Zwemmen is een van de leukste gezinsactiviteiten. Die daarnaast ook nog eens hartstikke gezond is! Bij het Zuiderbad kun je terecht met baby’s, peuters en kleuters. In de lente en zomer is het natuurlijk fijner om buiten in het water te dobberen. Ga dan naar het Beatrixpark of Vondelpark waar op deze warme dagen een pierenbadje te vinden is.