Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Groen in Oud-Zuid

Als je aan Amsterdam Oud-Zuid denkt, denk je niet meteen aan veel groen. Toch zijn er veel mooie groene delen en meerdere parken waar je na het shoppen of bezoeken van een van de vele musea eventjes tot rust kan komen. 

Park Schinkeleilanden

Langs de oevers van de Schinkel en de verbinding tussen het Vondelpark en Amsterdamse Bos ligt Park Schinkeleilanden. De eilanden doen hun naam eer met onder andere een Tenniseiland en Voetbaleiland. Maar je vindt er ook Natuureiland waar het vooral in het teken staat van het behouden van de ecologische balans en kan je hier opzoek naar allerlei beestjes. Parkeiland is de plek om te zonnen, relaxen en te plonsen in het water. 

Vondelpark

Als meest bekende en grootste park van de stad, is het Vondelpark een populair park. Er is voor iedereen wel wat te vinden en er zijn genoeg onontdekte plekjes. Neem een picknick mee of ga langs bij een van de eettentjes, maak een wandeling langs kunstwerken, speel met de honden op het hondenveldje, met de kids in de speeltuinen, ontdek bijzondere bomen en bloemen of kijk geniet van voorstellingen in het openluchttheater.

Beatrixpark

Green lawns in Beatrixpark
Afbeelding van Koen Smilde

Het Beatrixpark ligt verscholen achter de Zuidas en is een heerlijk park. Voor kinderen is er veel plek om te spelen en een pierenbadje om tijdens de warme dagen in te plonsen. Meer een hondenmens? Ook dan ben je op de goede plek in dit park. Bij het standbeeld van ‘De spelende hond’ is een hondenveldje. Hier komen vele mensen met hun viervoeter, gezellig voor jou én voor je hond.

Museumplein

Autumn day at the Museumplein. Behind the trees a peak of the Rijksmuseum.
Afbeelding van Jan de Ridder

Op het uitgestrekte grasveld van het Museumplein is er altijd wel een plekje om te luieren in de zon of juist om sportief bezig te zijn. Ook vind je niet alleen kunst in de gebouwen aan het plein, maar ook om de gebouwen heen in de museumtuinen. In de Rijksmuseum tuin worden in de zomer exposities gehouden en ook de tuin van het Moco Museum is steeds weer een verrassing.

Rijksmuseum tuin | Museumstraat

Moco Museum | Honthorststraat 20