Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Jannes Linders

Groen in Oud-Zuid

Als je aan Amsterdam Oud-Zuid denkt, denk je niet meteen aan veel groen. Toch zijn er veel mooie groene delen en meerdere parken waar je na het shoppen of bezoeken van een van de vele musea eventjes tot rust kan komen.

Park Schinkeleilanden

Langs de oevers van de Schinkel en de verbinding tussen het Vondelpark en Amsterdamse Bos ligt Park Schinkeleilanden. De eilanden doen hun naam eer met onder andere een Tenniseiland en Voetbaleiland. Maar je vindt er ook Natuureiland waar het vooral in het teken staat van het behouden van de ecologische balans en kan je hier opzoek naar allerlei beestjes. Parkeiland is de plek om te zonnen, relaxen en te plonsen in het water. 

Vondelpark

Als meest bekende en grootste park van de stad, is het Vondelpark een populair park. Er is voor iedereen wel wat te vinden en er zijn genoeg onontdekte plekjes. Neem een picknick mee of ga langs bij een van de eettentjes, maak een wandeling langs kunstwerken, speel met de honden op het hondenveldje, met de kids in de speeltuinen, ontdek bijzondere bomen en bloemen of kijk geniet van voorstellingen in het openluchttheater.

  • Vondelpark openluchttheater

Beatrixpark

Green lawns in Beatrixpark
Afbeelding van Koen Smilde

Het Beatrixpark ligt verscholen achter de Zuidas en is een heerlijk park. Voor kinderen is er veel plek om te spelen en een pierenbadje om tijdens de warme dagen in te plonsen. Meer een hondenmens? Ook dan ben je op de goede plek in dit park. Bij het standbeeld van ‘De spelende hond’ is een hondenveldje. Hier komen vele mensen met hun viervoeter, gezellig voor jou én voor je hond.

Museumplein

Op het Museumplein zit je vol in de zon of zoek je verkoeling onder de bomen om het plein heen. Voor wat rust en kunst betreed je de Rijksmuseumtuinen, een ietwat verscholen en gratis toegankelijke tuin aan het Rijksmuseum waar je plaats kunt nemen en kunt genieten van de diverse werken die verspreid zijn door de tuin heen. Dat is lekker buiten zitten.