Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Live topsport kijken in Amsterdam

In Amsterdam kun je in op heel veel plekken topsport kijken. Kijk naar voetbal op topniveau, juich onze korfballers naar het kampioenschap of support de hockeydames op weg naar de Olympische Spelen. Geniet zonder veel moeite van de beste sporters van ons land.

Voetbal in de Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff ArenA AJAX football stadium
Afbeelding van Jorrit Lousberg

Misschien wel de bekendste sportplek van de stad: de Amsterdam ArenA. Na het overlijden van voetballer Johan Cruijff is het stadion vernoemd naar deze legendarische voetballer. De Johan Cruijff ArenA is sinds 1996 de thuishaven van AFC Ajax. Met 55.500 plekken is dit het grootste voetbalstadion van Nederland. Je kunt er de godenzonen van Ajax zien spelen en het Nederlands Elftal speelt er ook regelmatig thuiswedstrijden.

Hockey in het Wagener Stadion

Het Wagener stadion is in Amstelveen. Het wordt onderhouden door de Gemeente Amsterdam en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). De dames- en de mannenploeg van de Amsterdamse Hockey & Bandy Club spelen op het hoogste niveau van Nederland. Je  kunt ze hier wekelijks zien spelen. Omdat de KNHB eigenaar van het stadion is, werken de nationale teams hier hun interlands af. Daarnaast zijn er ook regelmatig grote internationale toernooien.

Paardensport in RAI Amsterdam

De RAI is, naast een congres en beurzencentrum, ook een topsportlocatie van formaat. Sinds 1958 wordt hier jaarlijks het grootste paardensportevenement van Nederland gehouden: Jumping Amsterdam. Elk jaar komen de beste ruiters en amazones uit binnen- en buitenland naar de stad om hun kunsten te laten zien. Als je van paardensport houdt, is dit de plek om te zijn.

Roeien op De Bosbaan

In het noorden van het Amsterdamse Bos ligt de Bosbaan. Al sinds 1937 worden hier meerdere roeiwedstrijden per jaar georganiseerd, zoals de Koninklijke Holland Beker, een van de beroemdste internationale roeiklassiekers. Mocht je dus een keer willen kijken naar roeien op topniveau, kom dan vooral naar de Bosbaan.

Honkbal in Loek Loevendie Ballpark

De thuishaven van de Amsterdam Pirates. Dit eerste honkbalteam van de club draagt vanwege sponsoring de naam L&D Amsterdam en werd 6 keer kampioen van Nederland. In het stadion, vernoemd naar de oprichter van de club, zie je naast Honkbal ook Softbal op topniveau.

Basketbal in de Apollohal 

In de Apollohal zijn sinds de bouw in 1934 meerdere sporten uitgelicht. Ooit zag je in de hal een tentoonstellingsgebouw, een tennishal en zelfs een ijsbaan. Sinds de renovatie in 2004 wordt de hal voornamelijk gebruikt voor basketbal. De Apollohal is de thuishaven van de club BC Apollo, de Heren 1 hiervan spelen basketbal op het hoogste niveau.

Diverse sporten in het Olympisch Stadion

Het Olympisch Stadion mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het fungeerde als centrum van de wereld tijdens de Olympische Spelen in 1928. Naast DWS en AFC Ajax heeft ook het Nederlands Elftal regelmatig in het stadion gespeeld. Tegenwoordig is het stadion het start- en eindpunt van de Marathon van Amsterdam, vond er in 2016 het EK Atletiek plaats en was het stadion in 2018 het decor van het WK Allround schaatsen. Voor topsport en historie moet je hier zijn. 

Urban sporten in House of Urban Sports

In het House of Urban Sports kun genieten van BMX’en, breakdancen, skaten en freerunnen op hoog niveau. Hier zijn bijvoorbeeld de open Nederlandse Kampioenschappen inlineskaten en de open Nederlandse Kampioenschappen stuntsteppen gehouden.

IJshockey op de Jaap Eden IJsbaan

Iedere Amsterdammer heeft er wel eens geschaatst: de Jaap Eden Baan. Wat veel mensen niet weten is dat je er ook sport op het hoogste niveau kunt zien. De IJshockeyclub Amstel Tijgers speelt er namelijk haar thuiswedstrijden. Zo kun je eerst topijshockey kijken en daarna zelf een rondje schaatsen.

Korfbal in Sporthal Blauw Wit

In de Sporthal Blauw-Wit in Amsterdam West kun je Korfbal zien van de bovenste plank. En dat is niet niks aangezien wij als Nederland van de 11 keer dat het WK Korfbal is georganiseerd, 10 keer Wereldkampioen zijn geworden! In Sporthal Blauw-Wit kun je de Amsterdamse topspelers zien van AKC Blauw-Wit.