Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De beste winkelgebieden

De Kalverstraat, Leidsestraat en de P.C. Hooftstraat zijn de bekendste winkelstraten van Amsterdam, maar de stad biedt shopliefhebbers nog veel meer.

Het Paleiskwartier: grote warenhuizen en bekende merken

Rokin Amsterdam
Afbeelding van Koen Smilde

Dam, Nieuwendijk, Kalverstraat, Leidsestraat, Rokin, Heiligeweg

De Kalverstraat is de bekendste winkelstraat van Amsterdam. Dagelijks komen hier zo’n 50.000 bezoekers naar de vele grote winkelketens, zoals H&MUNIQLO, Urban Outfitters en Pull & Bear. Op de Dam vind je de Bijenkorf, een van de oudste en grootste warenhuizen van Nederland. De Nieuwendijk is de oudste winkelstraat van Amsterdam en verbindt de Dam met het Centraal Station. Naast de grotere winkelketens heb je hier ook talloze kleinere modewinkels en horecagelegenheden. Direct aan het Leidseplein begint de Leidsestraat, met naast de bekendere shops ook veel winkels voor luxeproducten en lichaamsverzorging, zoals Rituals, Lush en ICI Paris. Andere luxe modemerken die je hier onder andere vindt zijn Ted Baker en de BOSS Store.

De 9 Straatjes: de mooiste vintage en originele cadeautjes

9 straatjes
Afbeelding van Merijn Roubroeks

De 9 Straatjes zijn onderdeel van de grachtengordel en hebben daarmee ook de status van UNESCO Werelderfgoed. Deze authentieke buurt zit vol schilderachtige monumenten en heeft een uniek aanbod aan gespecialiseerde winkels, met vintage producten en leuke, originele cadeautjes. Breng vooral een bezoekje aan Zipper en Episode voor vintage kleding. Na al het shoppen kun je uitblazen in een van de vele bijzondere bars en horecatentjes die deze buurt rijk is.

De Haarlemmerbuurt: boetiekjes en betaalbare restaurants

Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijk, Noordermarkt, Heren- en Prinsenstraat, Elandsgracht

In deze buurt, met als belangrijkste straten de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk, is het altijd ouderwets gezellig. Je vindt hier ruim 235 winkels en eet- en drinkgelegenheden, variërend van onafhankelijke boetiekjes tot trendy, betaalbare restaurants. De historische panden van de Prinsenstraat en Herenstraat geven deze straten een authentieke en knusse sfeer. Ook hier zijn veel elegante en boetiekjes en winkeltjes te vinden.

Chique winkelen in het Museumkwartier

P.C. Hooftstraat, Van Baerlestraat, Cornelis Schuytstraat, Beethovenstraat

De P.C. Hooftstraat is de meest luxueuze winkelstraat van Nederland, met veel exclusieve winkels en haute couture. In deze klassieke omgeving, vlakbij het Vondelpark, kun je rustig op zoek gaan naar luxe producten van merken als Jimmy Choo en Chanel. De Beethovenstraat is een gezellige winkelstraat met niet alleen luxe modezaken, maar ook veel parfumerieën en banketbakkers. Leuke winkels zijn onder andere: de MiniMarkt, MC Bloom en Fleur de Lys. Een stuk verder in Zuid vind je ook één van Amsterdams gróótste winkelcentra. Midden in Buitenveldert kun je voor meer dan 100 winkels en eetgelegenheden terecht op het Gelderlandplein om je shoplusten te stillen. En mocht je dicht bij de winkels willen wonen, werken of overnachten, dan kan dat ook... allemaal in het winkelcentrum zelf

De Pijp: hip en trendy

Gerard Doustraat, Van der Helststraat, Ferdinand Bolstraat, Utrechtsestraat, Van Woustraat

De populariteit van De Pijp, een voormalige arbeiderswijk, blijft groeien. In de Gerard Doustraat vind je bijvoorbeeld ANNA + NINA, een conceptstore met voor ieder wat wils, en bij All the Luck in the World scoor je sieraden, cadeautjes en alles om je huis wat op te leuken. In deze buurt kunnen ouders en de kleinste inwonertjes van Amsterdam ook hun hart ophalen aan hippe kinderwinkels als Big&Belg en De Kinderfeestwinkel.

Utrechtsestraat

De Utrechtsestraat is een klein paradijs voor shopliefhebbers aan de rand van de grachtengordel en verbindt het Rembrandtplein met het Frederiksplein. De charmante straat zit vol hippe conceptstores, modewinkels, interieurshops en een van de beste muziekwinkels in Amsterdam, Concerto, dat maar liefst 5 aaneengesloten panden omvat. Al dat winkelen maakt hongerig, dus vergeet niet bij een van de vele cafeetjes of restaurants tussen alle mooie winkels op adem te komen.

Kunst in het Spiegelkwartier

Nieuwe Spiegelstraat, Kerkstraat, Spiegelgracht, Keizersgracht

Al meer dan 80 jaar is het Spiegelkwartier het hart van de Nederlandse handel in kunst en antiek. Deze buurt (vlakbij onder andere het Rijksmuseum en Van Gogh Museum) biedt een verscheidenheid aan kunstobjecten, van archeologische vondsten tot art nouveau.

Czaar Peterbuurt: verborgen parels

Czaar Peterstraat, Eilandenboulevard en het voormalig Storkterrein

De afgelopen jaren is de Czaar Peterbuurt gaan bloeien door een steeds diverser aanbod van kleine winkels met een gespecialiseerd product. Daaronder vallen een reeks ambachtelijke producten waar ieder culinair hart sneller van gaat kloppen: Franse kaasjes, Ethiopische koffie, bijzondere olijfolie, Italiaanse wijnen en charcuterie. Maar loop vooral ook binnen bij de authentieke cadeauwinkels, (kinder)kledingwinkels, bloemenwinkel en interieurwinkels. 

Amsterdamse markten

Wie op zoek is naar koopjes kan z'n geluk beproeven op de Amsterdamse markten. De Amsterdamse markten zijn met hun typische kleuren, geuren en taferelen kenmerkend voor de lokale sfeer. Bekijk hier alle Amsterdamse markten

In de omgeving van Amsterdam

Haarlem

Haarlem shopping street.
Afbeelding van Koen Smilde

Shopaholics kunnen hun hart uiteraard ook buiten Amsterdam ophalen. Haarlem is bijvoorbeeld de plek bij uitstek om eens uitgebreid te shoppen. Met de trein ben je vanaf Amsterdam Centraal Station binnen een kwartier in Haarlem en vanaf het station loop je zo het historische centrum in. Op deze route vind je al veel leuke winkels, concept stores en horeca dus pas maar op dat je daar niet te lang blijft hangen. De bekendste winkelstraten de Grote Houtstraat, Barteljorisstraat en de Zijlstraat ken je vast van het Monopoly-spel, maar er zijn talloze kleinere, pittoreske straatjes die ook zeer de moeite waard zijn.

Batavia Stad Amsterdam Fashion Outlet

Bij Batavia Stad in Lelystad kun je terecht voor bekende nationale en internationale merken met fikse korting die flink op kan lopen. Met ruim honderd winkels en diverse cafés en restaurants kun je hier wel wat uurtjes doorbrengen maar mocht je uitgewinkeld zijn, dan is er in Flevoland nog veel meer moois te ontdekken.

Amsterdam The Style Outlets

Op slechts 10 minuten met de trein vanaf het centrum van Amsterdam ligt Amsterdam The Style Outlets. Hier vind je ruim 100 merken met een exclusieve mix van internationale en Nederlandse topmerken bieden bezoekers een mooie, nieuwe winkelbeleving met altijd tot 70% korting op de retailprijs. Daarnaast biedt het centrum een aantrekkelijk aanbod van extra diensten in een gastvrije omgeving.