Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Knotsketter
Afbeelding van Ines Maudire

Duurzame, tweedehands kinderwinkels

Kinderen groeien sneller dan kool, en ze ontgroeien alles: kleding, meubels, speelgoed, noem maar op. Dit kan veel geld kosten en dan zijn al die nieuwe spullen ook nog eens milieubelastend. Maar... we hebben goed nieuws. In onze hoofdstad zijn er talloze duurzame en tweedehands kinderwinkels waar je je portemonnee én je ecologische geweten kunt ontlasten. Het is een win-win: minder geld uitgeven en de planeet een beetje knuffelen.

Quinnie's Kinderen

Amsterdam - 2022-09-23 - Quinnie’s  - Open
Afbeelding van Jakob van Vliet

Stijlvol gekleed zonder de volledige prijs te betalen: bij Quinnie's vind je (en verkoop je) tweedehands kinderkleding van merken als Mini Rodini, Tommy Hilfiger en Petit Bateau voor een redelijke prijs. Geniet hier ook van een (h)eerlijk bakje koffie en gebakjes terwijl de kleintjes zich uitleven in de speelhoek.

Studio Noos

Toen Marie-Claire van der Steen geen luiertas kon vinden die zowel stijlvol als betaalbaar was, creëerde ze haar eigen tas. Dankzij de grote populariteit van haar ontwerpen, richtte ze Studio Noos op, waarbij haar mom bags niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld. Ze worden nu in 25 landen verkocht, en daarom vond Studio Noos het hoog tijd om de allereerste fysieke winkel van dit in Amsterdam geboren merk te openen. In de winkel vind je het volledige assortiment, inclusief de bestverkopende mom bags en schattige teddy-rugzakken. Er is zelfs een kinderspeelhoek! Leuke tip: je kunt elk item personaliseren in hun eigen borduuratelier.

Knotsknetter

Op de Jan Evertsenstraat huist een reeks kinderboetieks, waarvan vele een milieuvriendelijk aanbod hebben. Knotsknetter is een lokaal favoriet, en biedt een grote collectie duurzame, biologische kinderkleding aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Je kunt het zo knotsknetter niet bedenken of het ligt hier in de schappen. En even iets anders, op zaterdagochtenden kunnen kinderen binnenlopen voor een knipbeurt.

Lino & Moos

De duurzame tweedehandswinkel Lino & Moos is onlangs verhuisd naar haar ruime, nieuwe locatie in Bos en Lommer. Blader door hun unieke collectie van tweedehands speelgoed, boeken en kleding terwijl kinderen zich vermaken in de speelruimte. Wil je ook meehelpen aan een duurzamere en socialere wereld? Breng dan de spullen van je kind die niet meer gebruikt worden, en maak er een ander kind weer blij mee.

Blitskikker

Kinderen kunnen er nogal wat speelgoed doorheen jagen en dat is niet altijd even duurzaam. Bij de Blitskikker aan de Javastraat koop je het leukste speelgoed, net als nieuwe kleding of kleine cadeautjes. Tussen het rondneuzen door kun je in deze concept store gerust even een kopje koffiedrinken in het gezinscafé of je kind laten knippen door de kinderkapper.

Otis en de Wolf

Verscholen in het hart van Amsterdam is Otis en de Wolf een toevluchtsoord voor ouders die bewuste keuzes willen maken voor hun kinderen. De boetiek biedt een zorgvuldig samengestelde collectie van tweedehands kleding, handgemaakte items, duurzaam speelgoed en andere belangrijke spullen voor de kleintjes. Kinderen kunnen spelen in de speelkeuken terwijl de volwassenen winkelen, of andersom natuurlijk.

Ziggy + Lucy

In deze concept store kun je kinderkleding van mooie merken kopen en inbrengen. Je vindt er merken als Maed for Mini, Bobo Choses, Gray Label en Donsje. De kleding is van goede kwaliteit en kan makkelijk nog een tweede of derde ronde mee. Ook hebben ze een selectie handgemaakte accessoires en cadeaus van kleine makers uit Europa.

Rookie de Recyclekid

Rookie de Recyclekid draait om tweedehands kinderkleding, maar heeft ook een selectie nieuwe duurzame cadeaus en kinderboeken in de schappen liggen. Wil je meedoen aan de groene cirkel, breng je (kinder)kleding dan naar de winkel en krijg 40% van de verkoopprijs. Check voordat je die kant op gaat wel eerst even de website, want soms doen ze een inbreng-pauze.