Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
A second-hand clothing market stall at the Waterlooplein flea market.
Afbeelding van Koen Smilde

De meest bijzondere markten

In Amsterdam heeft iedere buurt z’n eigen markt. Van de bekende Albert Cuypmarkt tot de verschillende kleine markten in Zuidoost. Je kunt de boodschappen voor je hele week met gemak op de markt halen. Maar wist je dat er de hele week door ook bijzondere markten zijn met speciale producten? Van antiek tot boeken en planten. Je vindt echt alles op de Amsterdamse markt.

Plantenmarkt

Woman selling flowers on Amstelveld
Afbeelding van Koen Smilde

Op het Amstelveld in Centrum vind je iedere maandag de planten- en bloemenmarkt. De 27 kramen staan vol met kleurrijke plantjes. Van de grootste tot de kleinste stadstuinen, hier is voor ieder Amsterdams buitenpaleisje een passend plantje.

  • Amstelveld

ZuiderMRKT

Iedere zaterdag staat je maar een ding te doen: met een lege boodschappentas richting de ZuiderMRKT. Je vindt hier 20 kramen met allerlei verse biologische producten.

  • Jacob Obrechtstraat

Vlooienmarkt

A second-hand clothing market stall at the Waterlooplein flea market.
Afbeelding van Koen Smilde

Op het Waterlooplein kunnen verzamelaars en vintage-fans hun hart ophalen. Je vindt hier sieraden, elektronica, vintage kleding en boeken. Duik in de kramen vol stapels kleren en ga op zoek naar die ene bijzondere jas of dat spectaculaire stel laarzen. Of scoor pareltjes voor in huis.

  • Waterlooplein

Antiekmarkt

People laughing while shopping at Noordermarkt
Afbeelding van Koen Smilde

Iedere maandag kun je zoeken naar schatten op de Noordermarkt. Van servies tot kleding en spullen voor in huis. Trek gekregen? Scoor een sapje of een Vietnamese loempia en je hebt weer energie voor nog een rondje speuren.

  • Noordermarkt

The Maker Market

24H West 2017 De Hallen Maker Market shopping
Afbeelding van Merijn Roubroeks

In De Hallen vindt ieder laatste weekend van de maand The Maker Market plaats. Binnen in de hal, in de oude trampassage, staan kraampjes met het beste van Amsterdamse makers. Kijk op themakerstore.nl/the-maker-market voor data.

  • De Hallen

Boekenmarkt

People strolling at the Spui Boekenmarkt
Afbeelding van Koen Smilde

Elke vrijdag staat op het Spui de boekenmarkt. Het plein staat dan vol met kramen met tweedehands (bijzondere) boeken en posters. Op zoek naar een bijzonder cadeau, een eerste editie of een nieuw koffietafelboek? Hier vind je het zeker.

  • Het Spui

Pure Markt

Ieder zondag vind je in Park Frankendael, Amstelpark of Beatrixpark de Pure Markt, een vrolijke markt waar iedere foodliefhebber aan z’n trekken komt. Ga er met een lege maag heen want er is genoeg te proeven. Alles van lokale, bijzondere ondernemers.

IJhallen

Man and woman selling clothes at IJhallen
Afbeelding van Nichon Gerlum

Wist je dat Amsterdam ook de grootste rommelmarkt van Europa heeft? De IJhallen in Amsterdam Noord heeft meer dan 500 kramen en kun je elke maand bezoeken. Verdeeld over 2 grote hallen of in de zomer zelfs (gedeeltelijk) buiten kun je hier zeker slagen. Van kleding tot meubels en spullen voor in huis. Hier vind je alles.

  • NDSM-werf