Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Natuur en actief

Vondelpark

Het Vondelpark is het meest populaire park van Amsterdam. Het park is aangelegd door tuinarchitect L.D. Zocher (1865). Er is een rosarium met 70 soorten rozen. Het Vondelpark staat op de monumentenlijst.

Voor elk wat wils

Het Vondelpark biedt voor elk wat wils. Er zijn verschillende leuke horecagelegenheden te vinden, zoals het Blauwe Theehuis, Vondelpark3, het Groot Melkhuis en de Vondeltuin met een groot terras.

In het Vondelpark Openluchttheater kun je elk jaar vanaf mei tot en met september gratis genieten van uiteenlopende concerten, theater-, dans-, comedy- en jeugdvoorstellingen.

Voor kinderen zijn er diverse speeltuintjes en een kinderspeelvijver. Ook kun je in het Vondelpark heerlijk hardlopen, fietsen, tennissen of bootcampen.

Het park heeft verschillende ingangen: Amstelveenseweg, Emmalaan, C. Huygensstraat, Van Eeghenstraat, Konininneweg, Kattenlaan, G. Brandtstraat, P.C. Hooftstraat, Koningslaan, Frederikstraat, Oranje Nassaukade, Saxenburgerstraat, Roemer Visscherstraat, Vondelstraat, Vondelkerkstraat, Zandpad en Zocherstraat.