Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Winkels

De 9 Straatjes

9 Schilderachtige winkelstraatjes in de grachtengordel van Amsterdam, in het hart van Unesco’s Werelderfgoed, net achter het Paleis op de Dam tussen Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. In deze straatjes voeren handel, ambacht en cultuur als vanouds de boventoon.

Kleine, smalle levendige straatjes

Midden in de grachtengordel, het Unesco Werelderfgoed van Amsterdam, liggen 4 grachten en 9 straatjes met een prachtig overzicht van het Amsterdam van de 17e eeuw. Precies daar vind je het leukste winkelgebied van Nederland: De 9 Straatjes. Meer dan 4 eeuwen bruist het er al van ambacht, vertier en creativiteit. Pas sinds de jaren negentig in de vorige eeuw kreeg het, op initiatief van ondernemers, de naam De 9 Straatjes. Van speciaalzaak tot artshop en van vintage tot modern design, museum, café en architectuur, je vindt het allemaal in De 9 straatjes. De winkels zijn iedere zondag open, net als de restaurants, lunchrooms, musea en galeries.

Het hart tussen de Dam, het Spui, Leidsegracht, Noord-Jordaan en de Westertoren is makkelijk bereikbaar vanuit alle windrichtingen, te voet of met tram of bus. Toch liever met de auto? Parkeren kan in Q-Park op de Marnixstraat. Via de Elandsgracht loop je zo via het Johnny Jordaanplein de grachtengordel in, naar de Berenstraat, tussen Prinsengracht en Keizersgracht.