Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Rumors Vintage shop window
Afbeelding van Rumors Vintage

De 12 leukste plekken om vintage kleding te scoren

Ben jij een vintagejager die op zoek is naar een designer juweeltje? Wat je stijl ook is, op de Amsterdamse vintagescene raak je nooit uitgekeken. Ga op pad en vintage shop till you drop.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

MARKTEN

IJ-Hallen

Deze grootste vlooienmarkt van Europa is al een bekend begrip onder de Amsterdammers. Hier vind je een schat aan unieke vintage parels, van huishoudelijke items tot sieraden, en natuurlijk heel veel kleding. Houd de agenda in de gaten om te zien wanneer de volgende marktdag is.

Waterloopleinmarkt

A second-hand clothing market stall at the Waterlooplein flea market.
Afbeelding van Koen Smilde

6 dagen per week, 300 kramen én centraal gelegen in de stad. Op het Waterlooplein vind je de oudste vlooienmarkt van Nederland. Iedere kraam is uniek; van vintage fototoestellen tot aan de laatste modetrends voor een kleine prijs. Naast dit uitgebreide aanbod zijn er ook diverse foodtrucks om bijvoorbeeld Italiaanse, Libanese of Griekse hapjes uit te proberen.

  • Waterloopleinmarkt | Waterlooplein 2 | maandag t/m zaterdag | meer informatie

Noordermarkt

De Noordermarkt is een gezellige en kleurrijke markt met een historische achtergrond, tot wel terug naar de 17e eeuw. Het begon met de verkoop van potten, pannen en lapjes, en nu is er geen enkele andere markt in Amsterdam met zoveel verschillende producten: antiek, prenten, schilderijen, sieraden en vintage kleding. Tip: voor een rustig bezoekje raden wij om maandagochtend te gaan.

KLEDINGWINKELS

Rumors

Rumors Vintage shop window
Afbeelding van Rumors Vintage

Rekken gevuld met vintage kleding uit de jaren ’50 tot de jaren ’90, in Rumors vind je unieke tweedehands items om je kast mee te vullen. In de Haarlemmerstraat loop je 1 van de 2 winkels in (of allebei) en duik de geschiedenis van mode in.

Episode

Een eindeloos aanbod aan kleding waar je uren doorheen kunt struinen. De producten van Episode worden zorgvuldig uitgezocht en gereinigd en daarna is het aan jou om jouw nieuwe favoriete kledingstuk uit te zoeken.

Marbles

Marbles Vintage Haarlemmerdijk
Afbeelding van Marie Charlotte Pezé

Voor items die met de tijd meegaan ben je bij Marbles aan het juiste adres. Kies voor een leren jas, kleurrijke accessoires, vintage spijkerbroeken voor mannen en vrouwen, en nog veel meer.

JUTKA & RISKA

Elke week een nieuwe collectie, Dior, Burberry, Valentino, Yves Saint Laurent en nog veel meer. De zussen Jutka en Riska kiezen elke week welke items voor in de nieuwe collectie.

Penny Lane Vintage

Vintage clothing in the shopwindow.
Afbeelding van Myscha Oréo

Terug naar de jaren ’60 en ’70 met felle kleuren, statement stukken en veel printjes. Bij Penny Lane Vintage worden de stukken handmatig uitgekozen en word je geïnspireerd door de iconische stijlen van Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, David Bowie en nog veel meer.

Bij Ons Vintage

7 dagen per week kun je Bij Ons terecht voor een vintage winkelsessie. Met een focus op de jaren ’60 en ’80 vind je bij de verschillende filialen een uitgebreid aanbod aan unieke items.

Vintage Jungle

Vintage kleding van over de hele wereld. Vind hier bijvoorbeeld Afghaanse jurken, Oostenrijkse borduursels en zijden kimono’s.

Bis!

Bis! is te vinden tussen het Waterlooplein en de Nieuwmarkt, 3 verschillende adressen met elk een eigen collectie. Bezoek bijvoorbeeld de winkel op 25A voor unieke legerkleding uit verschillende tijdperken.

Vindit Vintage

Op zoek naar een outfit voor een speciaal evenement, een themafeest of een optreden? Tussen de Jordaanse boetiekjes heb je Vindit waar je voor elke gelegenheid iets gepast vindt.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.