Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People taking cooking classes at the Baking Lab
Afbeelding van Friso Keuris

Wandelroute door Oost

Elke dag met enigszins knap weer is een ideaal moment om ook eens buiten je eigen wijk en het centrum te komen en nieuwe dingen te ontdekken! Dit zijn de tips van Hannah van der Rest, programmeur van 24H Oost. Deze wandelroute bevat onderdelen die gratis of met korting te bezoeken zijn met de I amsterdam City Card.

1. House of Watt

Bij House of Watt kun je terecht voor ontbijt, lunch en borrel. Ook kun je er vergaderen, flexwerken en presentaties geven. Zin om even te relaxen zonder op je kinderen te letten? Er is ook een uitgebreide speelruimte met écht speelgoed.

2. De Vergulden Eenhoorn

In een monumentale boerderij aan de Ringdijk in Amsterdam zit De Vergulden Eenhoorn. Dit café-restaurant en hotel ligt midden in het groen en is een oase van rust en gezelligheid, waar je terecht kunt voor een drankje en heerlijk lokaal eten. Met een grote picknicktuin en knusse koeienstal is het bovendien een sfeervolle plek voor het vieren van je verjaardag of bruiloft.

Pickles, waterkefir, kombucha: noem het allemaal maar op, bij Thull's wordt het gemaakt of kun je het kopen. In de winkel vind je veel zelfgemaakt eten, maar ook van anderen. Proef naar hartelust, koop een culinair cadeau of gewoon iets lekkers voor in je eigen voorraadkast.

3. Popinnart

Popinnart
Afbeelding van Jonas Nusselder

Popinnart is een nieuw kunstplatform waar ruim 40 professionele kunstenaars in ­verschillende disciplines samen exposeren met allemaal één groter of een aantal kleinere kunstwerken. Er zijn schilderijen (figuratief en abstract), foto’s en tekeningen en er is ruimtelijk werk te zien. Het is een podium voor ­kunstenaars dat met betaalbare kunst en een mooi ­gevarieerd aanbod zeer uitnodigend is.

4. Poesiat & Kater

Poesiat & Kater brewers at the brewery
Afbeelding van amsterdam&partners

Poesiat & Kater is een bierbrouwerij waar niet alleen hun eigen Poesiat & Kater bier gebrouwen wordt, maar ook traditionele Van Vollenhoven bieren. Het brouwproces vindt voor je neus plaats en het bier gaat direct in de taptanks van de bar. Kortom, het bier dat je bij Poesiat & Kater drinkt is altijd zo vers als het maar kan.

5. Doordeweeks

Met de opening van een tweede winkel in Oostpoort zijn Wiske en Jalou begonnen aan een nieuw hoofdstuk van hun avontuur. Doordeweeks is een soort alles-in-één; na het shoppen kun je genieten van een heerlijk kopje vers gebrouwen koffie met zelfgemaakte cake, of kies voor een sapje met een mueslireep. Boek een make-over in de make-up bar, die voor iedere gelegenheid passende make-up aanbiedt.

6. Baking Lab

Baking Lab is een bakkerij waar je ook zelf brood kunt maken en proeven. Ze werken met hun handen, leren, experimenteren en zoeken naar verbindingen tussen verleden en toekomst. Dat betekent onder andere terug naar de basis, fermenteren, kneden en het bakken van brood in steenovens. Als je thuis aan de slag wilt gaan vind je hier alle benodigdheden.

7. All the luck in the World

Vintage meubelstukken, Deens design, tweedehands kleding, speelgoed, kleurrijke illustraties, kunst en verlichting. A.T.L.I.T.W. is opgezet door moeder Jane en dochter Nina. De winkel is een walhalla voor liefhebbers van zowel vintage als hedendaags design. Naast meubels en woonitems vind je ook de kleurrijke ansichtkaartencollectie, ontworpen door moeder Jane.

8. Wereldmuseum Amsterdam

De tentoonstellingen in het Wereldmuseum Amsterdam vertellen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika en van een verhalenreis tot een muziekreis – in het Wereldmuseum Amsterdam ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn.

9. Hotel Arena

Hotel Arena is gevestigd in een monumentaal pand in het Amsterdamse Oosterpark. Al 30 jaar is het hotel een instituut in het culturele en gastvrijheid landschap van Amsterdam. In september 2017 heropende het hotel na een grote verbouwing met een nieuwe hotelvleugel, Café-Restaurant PARK, creatieve meeting en event studio's, een historische kapel en een nieuwe look voor het volledige pand.

10. Hyatt Regency Amsterdam

Het Hyatt Regency hotel is gelegen in het centrum van Amsterdam. Wanneer je het hotel binnen stapt zal je meteen geïnspireerd worden door de botanische en vernieuwende elementen in de lobby. Naast een hotel overnachten, meeting of cocktail in de bar kan je ook genieten van het fantastische rijsttafel in het Indonesische restaurant, Mama Makan.