Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Brouwerijen rondom Amsterdam

Elke Amsterdammer heeft zijn favoriete Amsterdamse biertjes. Denk aan Oedipus, Poesiat & Kater, Lowlander, ’t IJ, De Prael en nog veel meer. Ook rondom Amsterdam zijn er genoeg lekkere biertjes te vinden. Die zetten we met deze lijst in de spotlight.

Jopen

In de binnenstad van Haarlem staat de Jopenkerk en in die kerk zit brouwerij Jopen. Hier kun je alle verschillende Jopenbiertjes proeven en ook nog eens lekker eten! En dat allemaal terwijl je het brouwproces met eigen ogen kunt zien. 

Jopen | Gedempte Voldersgracht 2, Haarlem

Waterland Brewery

In de lokale brouwerij van Monnickendam, Waterland Brewery worden alle biertjes biologisch gebrouwen. De locatie aan de haven in Monnickendam is de ideale plek om verschillende biertjes te proeven. Naast de 11 vaste biertjes die ze op fles hebben, kun je hier ook de nieuwe bieren proeven. Als gast van het proeflokaal ben jij namelijk de criticus. Misschien proef jij wel als allereerste het lekkerste biertje van Nederland?

Waterland Brewery | Galgeriet 4, Monnickendam

Uiltje

Als je van woordgrapjes houdt, zit je bij Uiltje Craft Beer in Haarlem helemaal goed. De biertjes hebben namen als FF Lekker Met Je Bek In Het Zonnetje (3,6%), Dikke Lul 3 Bier! (5,6%) en Joost mag het weten (11%). Voortreffelijk bier, dat je natuurlijk zelf kunt proeven in Uiltje Bar in hartje Haarlem!

Uiltje Craft Beer | Zijlstraat 18, Haarlem

Bierbrouwerij Volendam

Tradities en Volendam gaan hand in hand. Dit ouderwetse vakmanschap proef je terug in de bieren van Bierbrouwerij Volendam, gebrouwen op ambachtelijke wijze met traditionele hoge gisting. In Volendam kun je, in misschien wel de kleinste bierwinkel van Nederland, het bokbier, het witbier en de tripel van deze brouwerij kopen.  

Bierbrouwerij Volendam | Zeestraat 1, Volendam

De School

Er zijn maar weinig mensen die graag terug willen naar school, maar als je weet wat je hier kunt drinken, maak je voor deze school graag een uitzondering. In dit oud-schoolgebouw bestel je Strafwerk (8,2%), Schoolmelk (6%) of een Krijtje (5,8). De biertjes van deze brouwerij in Badhoevedorp komen uit Nieuw-Zeeland, Frankrijk, België en Barbados. Kun je ook gelijk je topografische kennis bijspijkeren.

De School | Koekoekslaan 14A, Badhoevedorp

Hoop

Brouwerij Hoop is gevestigd aan de rivier de Zaan tegenover de beroemde molens op de Zaanse Schans. Hier brouwen ze karaktervolle, maar toch toegankelijke bieren. Er is ook een restaurant bij de brouwerij waar je op je gemak de biertjes kunt proeven. In de andere vestiging op het Hembrugterrein, waar kleinere hoeveelheden worden gebrouwen, experimenteren ze meer met verschillende smaken. Kortom redenen genoeg om de reis te maken naar Zaandijk. 

Hoop | Lagedijk 71, Zaandijk & Middenweg 44, Zaandam

Naeckte Brouwers

De Naeckte Brouwers zitten in de voormalige Annakerk in Amstelveen, waar ook een cultureel centrum is en, nog veel belangrijker: een proeflokaal! Zo kun je tussen de brouwketels genieten van een vers gebrouwen biertje. Wat wil een mens nog meer?

Naeckte Brouwers | Amsterdamseweg 22, Amstelveen