Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van created by @creativebros.nl for amsterdam&partners

Fietsroute langs het strand

Vlak buiten Amsterdam liggen een paar prachtige pareltjes op je te wachten. Spring op je fiets en verken de lange stranden, schilderachtige historische dorpjes, geweldige duinen en zelfs enkele 13e-eeuwse ruïnes - op een route die voornamelijk vlak is, met hier en daar een paar heuvelachtige stukjes. Een geweldig fietsavontuur!

Op niet veel plekken in de wereld vind je een metropool zo vlakbij het strand. En wat voor strand: breed en ruim met daarachter een prachtig duingebied! En kijk je verder, dan vind je oude ruïnes, gezellige dorpjes en de vele gezellige strandtentjes.

Onontdekte stranden bij Zandvoort

Afbeelding van © Dutch Beach Art - Tim Hoekstra

Levendig en sportief, of je nu gaat kitesurfen, zwemmen of lekker in de zon wilt zitten met een biertje en een portie kibbeling. En voor wie wil, zijn er even verderop ook rustigere plekjes aan de zee te vinden. Geen wonder dat Zandvoort dé plek is om een dagje uit te waaien.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Dit beschermde natuurgebied heeft een unieke flora en fauna door de invloed van het weer op de duingrond. Geniet van de rust, het uitzicht op de glooiende duinen en de zeelucht.

Uitzicht op Forteiland IJmuiden

Dit forteiland bij IJmuiden is in 1880 gebouwd als vesting om het gebied te beschermen en om de scheepvaart naar Amsterdam te reguleren.

Huur een fiets

  • Zilt at Sea, Passage 33 2042 KS Zandvoort; reguliere fiets, elektrische fiets, kinderfiets, beachcruiser, tandem, kindertandem, elektrische bakfiets, bakfiets
  • Rent a Bike Haarlem, Lange Herenstraat 36 2011 LJ Haarlem: reguliere fiets, (kinder)tandem, e-bike, elektrische bakfiets, mountainbike, fiets kinderzitje , bakfiets, kinderfietsen
  • Green bikes Haarlem, Kruisweg 30 2011 LC Haarlem: reguliere fietsen, e-bikes, elektrische bakfiets
  • Behind the beach bike rentals, Zeeweg 60 2051 EC Overveen: reguliere fiets, elektrische fiets, elektrische fatbike, bakfiets, kinderfiets.
  • OV fiets: Zandvoort; Eltzbacherstraat 2041 AA Zandvoort
  • OV fiets: Santpoort Noord; Santpoortse Dreef 1 2071 TP Santpoort-Noord
  • OV fiets: Haarlem Fiets Inn: Stationsplein 7 2011 LR Haarlem