Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bezienswaardigheden

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Midden in het Amsterdamse Bos vind je Geitenboerderij Ridammerhoeve. Op deze biologische boerderij lopen geiten, kippen, koeien, varkens, een paard en een pony. De geitenmelk wordt in de kaaskelder verwerkt tot diverse soorten kaas, yoghurt, karnemelk, boter, kwark en zelfs ijs.

Voor jong en oud

Kinderen vermaken zich prima tussen de dieren. Je mag de geitjes voeren met een flesje melk of een handje brokjes. Ook is er een speeltuin en een doolhof op het terrein. Op korte afstand is er in het bos een kinderbadje. Bijna het hele jaar rond zijn er jonge dieren op de boerderij.

Geniet van een kopje cappuccino en een biologisch broodje geitenkaas op het grote terras. Op de menukaart staan gerechten die zo veel mogelijk worden bereid van producten van de boerderij. 

Terwijl de werkzaamheden door gaan, mogen bezoekers rondkijken op de boerderij. Aan het eind van de middag worden de geiten gemolken en je kunt je eigen eieren rapen. Een aantal keren per week wordt er kaas gemaakt in de kaaskelder. In de boerderij/winkel verkopen ze diverse soorten kazen.

Activiteiten

Op de boerderij worden ook meerdere activiteiten georganiseerd, zoals kinderfeestjes, ontbijten-bij-de-geiten, high-tea, kaasmaak-workshops, rondleidingen e.d. Voor informatie hierover kun je terecht op de website: www.geitenboerderij.nl.