Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Groen in Noord

Spring op de fiets naar Noord, want hier zijn er genoeg mooie groene plekjes te vinden. De parken en bossen zijn groot, dus je vindt er altijd wel een plekje om te picknicken.

Noorderpark

In het Noorderpark voelt iedereen zich thuis. Er worden vele activiteiten en workshops georganiseerd in de creatieve Gele Pomp en De Roze Tanker is de thuisbasis voor concerten en voorstellingen. Kinderen kunnen in Speeltuin Bloemenkwartier klauteren of bouwen in de Natuurspeeltuin, en voor een frisse duik ben je in het Noorderparkbad op de juiste plek.

Vliegenbos

Het Vliegenbos is het oudste stadsbos van Amsterdam en staat vol met iepen. Voor een beetje avontuur ben je hier ook op de goede plek. De kronkelende paadjes, vele bomen, boomstammen, kunstwerken en diversiteit aan dieren maken dit bos avontuurlijk en mooi. Wil je langer van het bos genieten? Slaap een nachtje op de camping.

Camping Vliegenbos | Meeuwenlaan 138

NoordOogst

Afbeelding van Facebook Noordoogst

Bij NoordOogst draait het om duurzaam en lekker eten. Hier kun je ook alles leren over duurzaamheid dankzij hun culturele evenementen en cursussen. Iedereen is welkom om langs te komen voor een hapje en drankje, of zelfs om te overnachten. Er zijn allerlei dieren en voor de kinderen is er een grote natuurspeeltuin waar ze helemaal los kunnen gaan.

Stadstuinderij NoordOogst | Meteorenweg 272

Schellingwouderpark

Het Schellingwouderpark is een enorm stuk natuur in Noord. Met aan een kant uitzicht over het IJ en verder een diversiteit aan dieren en planten om je heen. Er zijn onder andere ijsvogels en vleermuizen te zien en je kunt meerdere struiken en planten observeren. Dit is niet voor niets een favoriete plek van menig bioloog, ecoloog en Amsterdammer.