Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Natuur en actief

Westerpark

Het Westerpark is een prima plek om lekker te wandelen, skaten of gewoon te relaxen. Het oude park is in westelijke richting uitgebreid en helemaal opnieuw ingericht. In het park bevindt zich het cultuurterrein Westergas.

Evenementen, wandelen, relaxen en sporten het kan er allemaal

Je kunt in het Westerpark prima sporten. Er zijn meerdere sportvoorzieningen in het park, zoals hardlooproutes, tennisbanen en het korfbalveld. Alle sportvoorzieningen zijn openbaar toegankelijk.

Bij warm zomerweer kunnen kinderen lekker badderen in de spartelvijver van het Westerpark.

Naast de vijver kunt u heerlijk in het gras liggen of van de picknickbank gebruik maken. Honden mogen hier niet komen en het gebruik van glaswerk is verboden: wel zo veilig voor de kleintjes. De spartelvijver is open van 1 mei tot 1 oktober, uitsluitend op dagen dat het 20 graden of warmer is.

Op warme dagen wordt de spartelvijver ‘s ochtends gevuld met schoon leidingwater en elke avond weer leeggepompt. Er zitten geen chemicaliën in het water omdat het weggepompte water weer wordt hergebruikt voor de beplanting in het park.

Toegankelijkheid

Het Westerpark heeft meerdere ingangen voor fietsers en wandelaars. Wanneer je met een voertuig het Westerpark in wilt, kun je je melden bij de portiersloge ter hoogte van De Bakkerswinkel. In het Westerpark kun je niet parkeren. Voor personen met een zichtbare gehandicaptenkaart wordt een uitzondering gemaakt. De portiers wijzen dan een plek voor je aan voor een bepaalde periode om te kunnen recreëren.