Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Daten in de herfst

Het wordt kouder, bomen beginnen hun bladeren te verliezen en van de zwoele zomeravonden is niets meer te merken. Tijd voor een nieuw, knus seizoen dat zich perfect leent voor originele herfstdates voor jou en je leuke match, kwarrel (kwaliteitsscharrel), wederhelft of wie dan ook.

Romantische herfstwandeling

A couple is walking through the Sarphatipark on a sunny autumn day.
Afbeelding van Jan de Ridder

Als je nagaat dat de herfst 2021 maar liefst 370 zonuren telde en dat er dit jaar nog veel meer zon is voorspeld, is in de buitenlucht daten geen enkel probleem. Zoek een park bij jou in de buurt op (bijvoorbeeld: Flevopark, Erasmuspark of het Noorderpark ), zorg alvast voor 2 drankjes to go (likeurtje bij ‘t Nieuwe Diep, koffie bij Terrasmus of een biertje bij Pompet) en het ijs is gebroken! Drankje op? Ga dan (tamme) kastanjes rapen! De tamme voor als je ze wil eten en de niet zo tamme als het tijd is voor herfstdecoratie. Wil je echt indruk maken? Doe dan een foodwalk! Zo organiseert De Oesterwandeling nog regelmatig culinaire oestertochten en De Stadswandeling is een interactief én culinair uitje terwijl je elkaar beter leert kennen.

Voor de spelfanaten

Regenachtige dag in aantocht? Duik samen een (spelletjes)café in (zoals Café Bosco, Festina Lente of Bar Joost) en drink een biertje erbij. Meer van de actie? Ga dan naar het ultieme spelletjes walhalla: de TonTon Club, ook wel de TonTonTinderClub genoemd, is perfect voor je allereerste date. En deze arcadehal doet zijn motto eer aan: hét speelparadijs voor volwassenen. Of ga naar Mooie Boules, de ideale plek om een potje jeu de boules te spelen. Het interieur heeft de sfeer van een Frans dorpsplein, maar er zijn ook gezellige hoekjes die aanvoelen als een huiskamer.

Koken met lokale producten

Liefde gaat door de maag! Mocht je zelf een chef- of hobbykok zijn (of is je lover dat) dan is het natuurlijk heel erg romantisch om samen een heel-veel-gangendiner te koken. Zoek een origineel recept uit, haal je ingrediënten op je favoriete Amsterdamse markt en ga samen aan de slag. In voor wat meer uitdaging? Ga samen foerageren door de stad! Foera-wat? Ga als chefkoks jullie eigen ingrediënten plukken om later in de keuken mee aan de slag te gaan. Voor inspiratie voor je foerageer-avontuur, lees de tips van Steven Broere, chef-kok van restaurant Foer.

Cultuursnuiven

Wil je je van je slimme kant laten zien, duik dan samen een museum in. Het Tropenmuseum leent zich perfect als eerste date spot. In dezelfde straat vind je genoeg terrasjes om de date af te sluiten. ARTIS heeft sinds kort een nieuw museum. Na 75 jaar gesloten te zijn geweest voor publiek, is het Groote Museum aan het Artisplein open en ervaren jullie de verbondenheid tussen alles wat leeft: mens, dier, plant en microbe. Het Scheepvaartmuseum is naast een aanrader voor overdag ook eentje voor in de avonduren. Ze bieden namelijk kaarslichtconcerten met muziek van Vivaldi aan, als dat niet romantisch is! Wil je kijken of je date humor heeft? Dan is samen gieren bij een comedyshow onwijs leuk. Absolute aanrader is de Toomler. Hier aanschouw je in intieme sfeer upcoming talenten en is een schaterlach gegarandeerd. Zijn jullie passieve cultuursnuivers? Dan is daar altijd de bioscoop nog. De meest romantische bioscoop is natuurlijk Tuschinski, met de knusse loveseats. Maar ook bij kun je genieten van een natuurwijntje en een goede film.